Από τον Αμβρόσιο στον Λάμπρου, ένας Κουρουμπλής δρόμος…

Από τον Αμβρόσιο στον Λάμπρου, ένας Κουρουμπλής δρόμος…

  • |

Πολλά μπορείς να καταλογίσει κανείς στον Παναγιώτη Κουρουμπλή εκτός από ένα: ότι δεν διαθέτει ένστικτο πολιτικής αυτοσυντήρησης.
 
Αυτό ήταν που τον οδήγησε να εγκαταλείψει έγκαιρα το ΠΑΣΟΚ και να βρεθεί μέσω του «Ενιαίου Κοινωνικού Μετώπου» στον ΣΥΡΙΖΑ κι από εκεί στα βουλευτικά και κυβερνητικά έδρανα. Εγκαιρα επίσης, φρόντισε να καπαρώσει μια υποψηφιότητα για την Ευρωβουλή.

Γιώργος Χελάκης 

Την ώρα που κανείς άλλος δεν ήξερε ή δεν μπορούσε να ομολογήσει τίποτα , αυτός έστελνε ευχητήριες κάρτες για την πρωτοχρονιά του 2019 , οι οποίες στο κάτω μέρος έγραφαν «υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ». Οι εσωκομματικές διαδικασίες για την επιλογή υποψηφίων ευρωβουλευτών είναι για τους πολλούς και τους ανυποψίαστους. Ο πρώην υφυπουργός είχε ήδη κάνει το κουμάντο του. Και μην φανταστεί κανείς πως έτσι του ήρθε κι έτσι έγραψε στην κάρτα. Είχε πάρει την έγκριση από τον πρωθυπουργό και το πολύ να βιάστηκε λίγο ως προς τον χρόνο δημοσιοποίησης της υποψηφιότητάς του. Μικρό το κακό για έναν… μάστορα της αγοραίας πολιτικής που πάντα φροντίζει να μαγειρέψει πριν πεινάσει.

Οσο για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον αρχηγό του το θέμα δεν είναι το τι κάνεις αλλά το τι φαίνεται από αυτά που κάνεις. Και η ανάρτηση του κ. Κουρουμπλή της φωτογραφίας με τον μητροπολίτη Αμβρόσιο «φάνηκε» πολύ. Ενόχλησε τους συνυποψήφιους και φυσικά τον κόσμο του παλαιού ΣΥΡΙΖΑ που αφού αναγκάστηκε να καταπιεί την μνημονιακή πολιτική επιχειρεί να κρατήσει κάποια… άμυνα σε ότι αφορά τα «δικαιωματικά» και τα αντιρατσιστικά. Την ώρα λοιπόν που γινόταν γνωστή η υποψηφιότητα του Πάνου Λάμπρου για να «συναντηθεί» με όσους Αριστερούς έχουν απομείνει στον ΣΥΡΙΖΑ ο Κουρουμπλή έβγαζε φωτογραφίες και χαριεντιζόταν με έναν ρατσιστή και μισαλλόδοξο, ομοφοβικό μητροπολίτη που έχει σούρει τα χίλια μύρια στον πρωθυπουργό.

Οσοι θέλουν μπορούν να πιστέψουν ότι ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ αντιπροσωπεύεται περισσότερο από τον Πάνο Λάμπρου και λιγότερο από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή. Αν ήταν έτσι η αποδοκιμασία του πρώην υπουργού θα ήταν δημόσια και θα μπορούσε να φτάσει μέχρι την απόσυρση της υποψηφιότητάς του. Τέτοια πράγματα όμως δεν γίνονται . Οταν μαζεύεις και ρώγες από το πάλαι ποτέ κραταιό ΠΑΣΟΚ δεν είναι δυνατό να πετάς ολόκληρο τσαμπί σταφύλι που αντιπροσωπεύει ο κ. Κουρουμπλής στην Αιτωλοακαρνανία και ευρύτερα.

Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς δεν εξανεμίζεται μόνο από τις υποθέσεις με τα βοσκοτόπια του καλογρίτσα και τον Πετσίτη αλλά και με την κάμηλο που καταπίνει όταν στελέχη της συναγελάζονται με χουντικούς που βρίζουν σκαιότατα τους ομοφυλόφιλους, συναγελάζονται και ευλογούν τον Παναγιώταρο και έχουν καταδίκες για ομοφοβικό και ρατσιστικό παραλήρημα. Τι έκανε επί της ουσίας ο κ. Κουρουμπλής; Δημόσιες σχέσεις προς άγραν ψήφων. Αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα από τον καθένα. Πήρε τα δώρα που του πρόσφερε σε προγραμματισμένο ραντεβού ο κ. Αμβρόσιος και πόσταρε την φωτογραφία πιστεύοντας ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.
Τα περί ηθικού πλεονεκτήματος αρχών και αξιών της Αριστεράς δεν αφορούν τον Κουρουμπλή αλλά πλέον δεν αφορούν και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί όπως ο πρώην υπουργός μαζεύει ακροδεξιούς και κρυπτοφασίστες για την κάλπη του, έτσι και ο μεταλλαγμένος ΣΥΡΙΖΑ μαζεύει Κουρουμπλήδες για την δική του. Αυτός είναι και ο λόγος που ο κ. Σκουρλέτης «μάλωσε» ιδιωτικά τον υποψήφιο ευρωβουλευτή χωρίς να καταδικάσει δημόσια την συμπεριφορά του και πολύ περισσότερο χωρίς να τον βγάλει από το ευρωψηφοδέλτιο. Κι αν αύριο μεθαύριο χρειαστεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ μια ακόμα μεγαλύτερη στροφή για να αγκιστρωθεί στην εξουσία το πολύ πολύ-πολύ να ντελαπάρει ο Λάμπρου που -όμως- δεν βγήκε να διαχωρίσει τη θέση του από τον συνυποψήφιο του ώστε να σώσει την δική του πολιτική τιμή και την τιμή των συντρόφων του…

iskra.gr