Αναγγελία… οικειοθελούς αποχώρησης

Αναγγελία… οικειοθελούς αποχώρησης

  • |

Πέρασε μέσω του ΑΣΕΠ στην ΗΣΑΠ Α.Ε. τον Απρίλιο του 2004. Εως το 2010, υπέστη τέσσερις πειθαρχικές διώξεις. «Ολες» -μας γράφει- είχαν να κάνουν μόνο με λεκτική αντιπαράθεση/κόντρα του έναντι όσων ανωτέρων μου επέδειξαν κατ’ εμού/έναντι κι εναντίον μου στυγνή, αυταρχική και μακιαβελική, σκαιά, απαίσια, απαξιωτική και εξευτελιστική, απάνθρωπη συμπεριφορά».

Γιώργος Σταματόπουλος

Αυτά δεν είναι τίποτα σε σχέση με όσα έπονται [όσα καταγγέλλει ο κ. Γεώργιος Αποστολίδης]: «Είμαι απολυμένος από 7/14, δολίως, παρανόμως και καταχρηστικώς και δη άνευ αποζημίωσης και ταμείου ανεργίας, καθώς οι υπεύθυνοι αρμόδιοι του ΗΣΑΠ, προφανώς, καταφανώς και πασιφανώς, δολίως/εκ προθέσεως/εν γνώσει των/εσκεμμένα, υπέβαλαν στον ΟΑΕΔ το έντυπο Ε5 (αναγγελία οικειοθελούς αποχώρησης μισθωτού -υπ. απόφ. υπ’ αριθ. 29502/85 της 1/9/14 άρθ.3.ζ) όπου βαφτίσανε τη διαγραφή/απόλυσή μου, άκουσον-άκουσον, ως… “αναγγελία οικειοθελούς αποχώρησης”. Κανονικά προφανώς όφειλαν να υποβάλουν στον ΟΑΕΔ το έντυπο Ε6! (καταγγελία σύμβασης εργασίας αορίστου χρόνου, με ή χωρίς προειδοποίηση). Προφανώς φέρει πάρα πολύ μεγάλες ευθύνες και η υπηρεσία ΚΠΑ2/Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης του ΟΑΕΔ, στην οποία απευθύνθηκαν οι [εν τω μεταξύ] μηνυόμενοι για να τελέσουν την απόλυσή μου παρουσιάζοντάς την, άκουσον-άκουσον ως “αναγγελία οικειοθελούς αποχώρησης”, βαπτίζοντας ουσιαστικά ψευδώς τη διαγραφή/απόλυσή μου ως… παραίτησή μου!».

Και αναρωτιέται εύλογα, αλλά και έξω φρενών ο καταγγέλλων! «Πόθεν προκύπτει η “οικειοθελής αποχώρησή” μου, άνευ της υπογραφής μου; Ποιος έμφρων/λογικός, εργαζόμενος Ελληνας πολίτης και άνθρωπος, και δη σφόδρα ταλαιπωρημένος και εντός των παρουσών εργασιακών συνθηκών, θα έκανε κάτι τέτοιο και γιατί θα το έκανε;».

Εχει σημασία να δούμε και τι είπε στον καταγγέλλοντα ο νυν πληρεξούσιος δικηγόρος του για την περίεργη αυτή περίπτωση [ετσιθελικής;] απόλυσης: «Είναι αδύνατο/αδιανόητο να έχεις απολυθεί μόνο με ένα ηλεκτρονικό έγγραφο του ΟΑΕΔ, εν αγνοία σου, άνευ της υπογραφής σου, ψευδώς και δολίως, επιφέροντας ούτως, με επίσημο τρόπο, την πλήρη καταστροφή σου. Τούτο συνιστά παράβαση/παραβίαση, κραυγαλέα, του συνταγματικού σου δικαιώματος της [εν τω μεταξύ] προηγούμενης ακρόασης, παράβαση καθήκοντος και ψευδή βεβαίωση, ειδικά των υπευθύνων αρμοδίων προϊσταμένων ή υπαλλήλων του ΚΠΑ2 Αθηνών και γενικά του ΟΑΕΔ. Κατά πρώτον απαιτείται/πρέπει να υπάρχει η έγγραφη μορφή της “οικειοθελούς αποχώρησής” σου, το σώμα του εγγράφου με τις υπογραφές, δεν αρκεί η ηλεκτρονική μορφή του. Κατά δεύτερον σαφέστατα τελέσθηκαν ποινικά αδικήματα, αυτεπαγγέλτως διωκόμενα».

Επίσης, συνεχίζει ο καταγγέλλων: «Την 15/10/14 που προσήλθα στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) μετά του δικηγόρου μου… τη διαφορά μου διενήργησε ο επόπτης Εργασίας κ. Π. Λώλος, ο οποίος, συντάσσοντας το πόρισμά του, σαφώς δικαίωσε εμένα… καλώντας τους επί λέξει/verbatim, “να επανεξετάσουν το προκύψαν ζήτημα”».

Τέλος, μετά απ’ αυτό: «Ομως αυτοί, οι υπεύθυνοι του ΗΣΑΠ έως τώρα πάλι αδιαφορήσανε. Παρότι το ΣΕΠΕ αποφάσισε ευθέως υπέρ της επαναπρόσληψής μου, ο ΗΣΑΠ εκώφευσε!».

efsyn.gr/