Οι εκλογές και η αφόρητη ζέστη…

Οι εκλογές και η αφόρητη ζέστη…

  • |

Δεν είναι οφθαλμοφανές εάν ο πρωθυπουργός πιστεύει ότι πραγματικά μπορεί να έχουν τελείως διαφορετική εικόνα οι εκλογές και ότι τάχα οι δημοσκοπήσεις δεν τον πτοούν -τον ίδιο και το κόμμα του. Μιλώντας, πάντως, στη Φλώρινα, φάνηκε ενθουσιασμένος, κεφάτος, ορεξάτος, ήταν σε διάθεση δηλαδή που την είχε χάσει αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών.

Εάν αυτό σηματοδοτεί μια αναθάρρηση και μια νέα προεκλογική τακτική, μένει να αποδειχτεί τις επόμενες δύο εβδομάδες. Η ηπιότητα, πάντως, του προεκλογικού κλίματος δεν προοιωνίζεται σωστές [αναμενόμενες] συμπεριφορές των ψηφοφόρων· είναι και η αφόρητη ζέστη που βαράει κατακούτελα και άγει και φέρει τις διαθέσεις του εκλογέα. Αλλα σκέφτεται στο σπίτι του και άλλα λέει στους φίλους του και στον χώρο εργασίας του -σαν να έχει σαλέψει το μυαλό αρκετών.

Γιώργος Σταματόπουλος

Πολλά «καμάρια» – υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας δείχνουν το κακό [χυδαίο] γούστο τους, κινούμενοι μεταξύ μιας επιφαινόμενης δημοκρατικότητας και μιας ακροδεξιάς νοοτροπίας, που, όμως, λένε, δεν επηρεάζει την παράταξη, παρά την ενισχύει απλώς και την ενδυναμώνει στην προσπάθειά της να κατακτήσει την αυτοδυναμία. Ολο τακτ και ευγένεια ο Αδωνις στις τηλεοπτικές εμφανίσεις του, όλος πατρικές συμβουλές και «στοργή» προς νεαρούς συναδέλφους του του ΣΥΡΙΖΑ -δεν αποκρύπτεται η αλαζονεία, δεν μπορεί να διαχειριστεί τον ενθουσιασμό του από την αναμενόμενη νίκη. Εδώ που τα λέμε, μη νομίζουν ότι την έχουν κιόλας στο τσεπάκι τους -είναι πολλή η ζέστη των ημερών και έχει αρχίσει να διαφαίνεται το κακό γούστο που τους διέπει και ας βοούν οι δημοσκοπήσεις.

Εκείνος ο Μπογδάνος πάλι, τον οποίο η Ν.Δ. απέρριψε αρχικώς, απεδέχθη τελικώς, εκπέμπει διασκέδαση με την ημιμάθειά του και το ύφος του, γνωρίζει, όμως, πολύ καλά ότι αυτά είναι και τα όπλα του -εκεί καταντήσαμε, να πάνε στο Κοινοβούλιο άκαπνοι και υστερικοί με την εικόνα τους. Εδώ και δεκαετίες, βέβαια, εικόνες επιβραβεύουμε εμείς οι ψηφοφόροι και όσο πάει και χειροτερεύει αυτή η «συνήθειά» μας. Τουλάχιστον ο πωλών του Ιησού επιστολάς κατέρχεται μόνος του στον εκλογικό αγώνα και δεν κρύβει τις «αρχές» του και τις «αξίες» του, όπως κάνουν οι άλλοι δύο προαναφερθέντες.

Είναι κι άλλοι [Ψαριανός, Κυρανάκης π.χ.] που προσπαθούν, όλοι τους, να κρύψουν μέσα σε φιλελεύθερες λεκτικές σούπες μια ιδεολογία φασίζουσα. Γιατί να φοβούνται να πουν ευθέως τι πραγματικά πιστεύουν; Είπαμε: διότι είναι ημιμαθείς και αδυνατούν να υποστηρίξουν ό,τι κουβαλάει η γκλάβα τους. Πρότυπό τους φαίνεται να έχουν τον κ. Σαμαρά, ο οποίος, θυμόμαστε (;) καλά, «εθήτευσε» πρωθυπουργός της χώρας για μια ολόκληρη διετία. Αυτούς προτιμά ο κόσμος, αφού δεν έχει και κανέναν άλλο [σοβαρό] να προτιμήσει.

Το αν θα αποκτήσει ενδιαφέρον η εκλογική αναμέτρηση εξαρτάται από τη ζέστη περισσότερο και λιγότερο από την «αντεπίθεση» που άφησε να φανεί ότι θα εξαπολύσει ο πρωθυπουργός -με τι επιχειρήματα; Ο μπαμπούλας της Δεξιάς αποδείχτηκε ότι δεν τρομάζει τους ψηφοφόρους και ας αποδειχτεί ότι θα είμαστε για να μας κλαιν’ οι ρέγγες σε όχι μακρινό μέλλον.

efsyn.gr