Εφημερίδες: Τα διλήμματα, οι εξεταστικές και ο Σαμαράς

Εφημερίδες: Τα διλήμματα, οι εξεταστικές και ο Σαμαράς

  • |

Αντιθέσεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο καταγράφονται στις σημερινές φίλιες προς τη δεξιά εφημερίδες. ΤΟ ΒΗΜΑ σε πρωτοσέλιδο σημείωμά του θεωρεί ότι «υπάρχουν υποθέσεις που έχουν τη δική τους δυναμική και ξεπερνούν τη διακηρυγμένη θέση του πρωθυπουργού» να μην ανοίξει «βιομηχανία εξεταστικών». Αντίθετα, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ στο κύριο άρθρο της σημειώνει ότι “…το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα είναι μία φάμπρικα εξεταστικών…”. ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ δεν έχει ανάλογα διλήμματα, δηλαδή Εξεταστική ή όχι, και προχωράει στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος εκείνου που θα εξωθήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επιλέξει την οδό των Εξεταστικών. Η εφημερίδα αυτή αναφέρεται σε «γιάφκα κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ» (όλες οι γιάφκες παραδόξως εκεί γύρω βρίσκονται: Βόνταφον, γάτα Ιμαλαΐων…). Τι θα επιλέξει ο Μητσοτάκης; ΒΗΜΑ και ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ; Θα επιδιώξει να καταλάβει το χώρο του κέντρου που γράφει το ΠΑΡΟΝ (επισκέψεις σε έκθεση Μπεχράκη, κηδεία Μαχαιρίτσα…) ή θα συρθεί σ’ ένα σκληρό ακροδεξιό ροκ; Ήδη εφημερίδες όπως η ΕΣΤΙΑ και η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ διαμορφώνουν έναν σκληρό ξενοφοβικό περιβάλλον. Συγχρόνως, είναι και ο Σαμαράς. Θα επιλέξει ο πρωθυπουργός να αντιπαρατεθεί με τον εσωτερικό αντίπαλό του στο γήπεδο της ακροδεξιάς ρητορικής ή στο γήπεδο του κέντρου; Το πρώτο γήπεδο είναι ο προνομιακός χώρος του Σαμαρά. Πάντως, ο πόλεμος έχει κηρυχθεί. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ γράφει «Που το πάει ο Σαμαράς!» χωρίς ερωτηματικό. Το πάει σε «ξεκαθάρισμα με τον Κυριάκο» προσθέτει.

Η εφημερίδα DOCUMENTO έχει στο πρωτοσέλιδο την κα. Μαρέβα Μητσοτάκη και μία εταιρία της. Ανεξάρτητα από το αν υπάρχει ή όχι σκάνδαλο, η εφημερίδα ενισχύει το περιβάλλον σκανδαλολογίας και εκείνη τη μερίδα του δεξιού Τύπου(και συμφερόντων) που θέλουν να αναγκάσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανοίξει τη «βιομηχανία των εξεταστικών».

ΤΟ ΒΗΜΑ: Ανάβει φωτιές ο φάκελος Novartis

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Οι φόροι που θα πληρώσουμε με την νέα κλίμακα του 2020

-Σε δεύτερο πλάνο οι εξεταστικές από Μητσοτάκη που καλεί τους αρχηγούς για το Σύνταγμα

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Στο φως η γιάφκα της Novartis-Ανοίγουν οι λογαριασμοί και τα τηλέφωνα όλων των εμπλεκομένων-Σε διαμέρισμα κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ οι ανακρίσεις από τους εισαγγελείς για την υπόθεση

DOCUMENTO: Προς Κυριάκο Μητσοτάκη: Η ερώτηση των 725.000 ευρώ

ΚΟΝΤΡΑ: Μπουρλότο Σαμαρά σε Μητσοτάκη

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Αναδρομικά

-Που το πάει ο Σαμαράς! Τα φαντάσματα του παρελθόντος, οι εφιάλτες του 1993 και το ξεκαθάρισμα με τον Κυριάκο

ΕΘΝΟΣ: Η Βαβέλ της κεντροαριστεράς-Το ΠΑΣΟΚ διχάζει το ΚΙΝΑΛ

REAL: Πώς και πόσο θα μειωθούν οι εισφορές

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τα έγγραφα επανυπολογισμού των συντάξεων-Στο φως τα στοιχεία που έκρυβε ο ΣΥΡΙΖΑ

ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ: Πρωτοβρόχια στα μεγάλα Projects

ΤΟ ΠΑΡΟΝ: Μας εξαγοράζουν με 35 δις για να μείνουν οι πρόσφυγες 10 χρόνια

-Αλλάζει προφιλ ο Κυριάκος-θα το παίξει συναινετικός για να καταλάβει το χώρο του κέντρου

Η ΑΥΓΗ: Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ: Είμαστε εδώ

ΠΡΙΝ: Εργαζόμενοι και Φύση στο βωμό της ανάπτυξης

-Θέλουν να φιμώσουν τον «Σπάρτακο» (την ιστοσελίδα με ειδήσεις από τη στρατιωτική θητεία)

-Συνέντευξη Έντγκαρ Αζεβέντο: Οι εταιρείες λεηλατούν τον Αμαζόνιο

http://artinews.gr