Ευαισθησία πολιτικών και διάλογος

Ευαισθησία πολιτικών και διάλογος

  • |

Aπό τον κ. Αδωνι Α. Γεωργιάδη [έτσι υπογράφει] λάβαμε την εξής επιστολή:

«Αγαπητέ κύριε Σταματόπουλε,
φαντάζομαι ότι εάν ήταν “ξεδιαντροπιά” μου όπως γράφετε η μετακίνησή μου στη Ν.Δ. από τον ΛΑόΣ το 2012 αφού προηγουμένως παραιτήθηκα και από Υφυπουργός Ανάπτυξης και από βουλευτής β’ Αθηνών, την ίδια άποψη περί “ξεδιαντροπιάς” θα έχετε και για τους: Παναγιώτη Κουρουμπλή, Θεοδώρα Τζάκρη, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Θάνο Μωραΐτη, Θανάση Παπαχριστόπουλο, Ελενα Κουντουρά, Γιάννη Ραγκούση κ.λπ. Ολοι αυτοί μάλιστα έκαναν την μετακίνησή τους στον Σύριζα χωρίς να θυσιάσουν έστω μία καρέκλα (πλην του κ. Παπαχριστόπουλου για να είμαι δίκαιος). Αναμένω λοιπόν σε άρθρο σας να στηλιτεύσετε και τη δική τους ξεδιαντροπιά και τότε θα πω ότι είστε δίκαιος και αντικειμενικός αλλιώς λυπούμαι αλλά είστε υποκριτής».

Γιώργος Σταματόπουλος

Μάλιστα. Βεβαίως και δεν έχω πρόβλημα να στηλιτεύσω όλους αυτούς τους πολιτικούς που αναφέρει ο νυν υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και όσους ακόμη παραλείπονται – και είναι αρκετοί οι πέρα δώθε τρεκλίζοντες [ή μήπως μετακινούνται με σταθερό, σταθερότατο βήμα;]. Θα συμφωνήσω με τη σειρά μου με την εξαίρεση του υπουργού, παρότι πέρασαν αρκετές ιλαρές μέρες ώσπου ο εξαιρούμενος να παραδώσει την καρεκλίτσα του.

Για τον κ. Ραγκούση αυτό έχει γίνει· το παίζει και «αριστερός» αυτός ο πολιτικός. Χρειάζεται βεβαίως να βοηθήσει λίγο και η επικαιρότητα ώστε να ασχοληθεί κάποιος με καθέναν από αυτούς τους κυρίους – και τις κυρίες. Δεν ξέρω αν ο υπουργός είναι τόσο ειλικρινής ή αν του διέφυγε ότι ομολογεί την ξεδιαντροπιά του [«να στηλιτεύσετε –γράφει– και τη δική τους ξεδιαντροπιά»· η λέξη χωρίς εισαγωγικά πλέον, άρα η δική του είναι αποδεκτή και επιβεβαιωμένη].

Μια τέτοια δήλωση είναι λυτρωτική και ριζοσπαστική θα έλεγα για τα ελληνικά πολιτικά δεδομένα. Δεν είναι και λίγο να αποδέχεσαι έναν σκληρό [ως φαίνεται αληθινό] χαρακτηρισμό και απλώς να θέλεις να γίνεται διάκριση μεταξύ εσού και άλλων σαν εσένα. Ετσι μου έρχεται να πω ένα μεγαλοπρεπές εύγε στον υψηλό μου επιστολογράφο – και να δούμε τη συνέχεια, εάν θα έχει το ίδιο ενδιαφέρον ή θα ξεχαστεί και θα πάμε γι’ άλλα.

Πρέπει να αναδεικνύεται η ευαισθησία όποια κι αν είναι τα ελατήριά της, απ’ όποιον πολιτικό χώρο κι αν προέρχεται. Οχι σαν κάποιους μερικούς προηγούμενους που ξίνιζαν τα μούτρα τους στην παραμικρή κριτική που τους γινόταν, καλοπροαίρετα μάλιστα. Αλλά ήσαν αλλού οι άνθρωποι – και με κάτι δηλώσεις σαν κι αυτή του Πολάκη περί ΕΡΤ, εξακολουθούν να είναι αλλού. Πού αλλού; Ούτε και οι ίδιοι φαίνεται να ξέρουν και μάλλον ακόμη αεροκωπηλατούν. Είναι αχώνευτη η ήττα παρά το γεγονός ότι ήταν αναμενόμενη από όλους σχεδόν [από όλους τους εχέφρονες εννοείται].

Δεν είναι δυνατόν άνθρωποι που μιλάνε για σοσιαλισμό, ισότητα, κοινωνική δικαιοσύνη και άλλα ηχηρά να δυσανασχετούν στην πρώτη κριτική που τους γίνεται και ένας λάτρης του φιλελευθερισμού, όπως δηλώνει, να τους βάζει τα γυαλιά στην επικοινωνία, αποδεχόμενος την κριτική χρησιμοποιώντας τον διάλογο, όπως δηλαδή οφείλουν να πράττουν άπαντες οι πολιτικοί, απασών των αποχρώσεων, εάν θέλουν να κλασαυχενίζονται έστω ότι υπηρετούν την κοινωνία και κατ’ επέκταση την ίδια τη δημοκρατία.

efsyn.gr