Το οικονομικό μήνυμα της κινηματογραφικής ταινίας του Γαβρά «Ενήλικοι στην αίθουσα»

Το οικονομικό μήνυμα της κινηματογραφικής ταινίας του Γαβρά «Ενήλικοι στην αίθουσα»

  • |

Η κινηματογραφική ταινία του Γαβρά «Ενήλικοι στην αίθουσα», βασισμένη στο βιβλίο του Βαρουφάκη «Αdults in the room» ή στα Ελληνικά «Ανίκητοι ηττημένοι», ήταν τεχνικά και σκηνοθετικά άψογη και είχε τη δομή ντοκυμαντέρ, εστιάζοντας στα διαμειφθέντα με την τρόικα και το eurogroup από την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ, τον Γενάρη του 15, μέχρι και την παραίτηση του Βαρουφάκη από Υπουργός Οικονομικών, όταν ξεπουλήθηκε το μεγαλοιώδες Οχι του 61,3% δυο ημέρες μετά το δημοψήφισμα.

Του Καλλίνικου Κ. Νικολακόπουλου

Είναι μια ταινία από τον Βαρουφάκη για το eurogroup, έναν μοντέρνο Μινώταυρο που τρέφεται με ανθρώπινες σάρκες, ολοκληρωτικά προφυλαγμένος από ένα καθεστώς απόλυτης παρανομίας και αδιαφάνειας.

Στην ταινία «πρωταγωνιστούν»οικονομικοί «δολοφόνοι» όντας τα «εγκληματικά» εκτελεστικά όργανα μιας υπερεθνικής «ευρωπαϊκής» εξουσίας που καταστρέφει τους λαούς, με βασικό εργαλείο το eurogroup, όργανο-φάντασμα με μασονικού τύπου συγκρότηση και παράνομη λειτουργία, που δεν εκπορεύεται από κανένα άρθρο των ευρωπαϊκών συνθηκών, σε καθεστώς πλήρους μυστικότητας-αδιαφάνειας και χωρίς την τήρηση και δημοσίευση πρακτικών των συνεδριάσεών του.

Ο Βαρουφάκης ήταν ο πρώτος πολιτικός που έσπασε την «ομερτά» της «εχεμύθειας», μαγνητοφωνώντας τις συζητήσεις των υποτελών των ουσιαστικών ιδιοκτητών της Ευρώπης, του νεοφιλελεύθερου χρηματιστικού κεφαλαίου, αποδεικνύοντας ποιοι πνευματικοί νάνοι με αστείες δικαιολογίες λαμβάνουν αποφάσεις που αφορούν τη ζωή μισού δισεκατομμυρίου ανθρώπων, όντας ο ίδιος ανεξάρτητος διανοούμενος με αυτοτελή σκέψη πιστός στις δεσμεύσεις του και όχι επαγγελματίας πολιτικός.

Σε επίπεδο ουσίας, από πολιτικής-οικονομικής πλευράς, μού ήταν όλα γνωστά ως οικονομολόγου που παρακολουθούσε τα τεκταινόμενα και παρέμβαινε και αρθρογραφικά. Σωστά τονίσθηκε ο σιωπηρός ρόλος του Χουλιαράκη, που τοποθετήθηκε Υφυπουργός Οικονομίας, λειτουργώντας ως μαριονέτα-αχυράνθρωπος της τρόϊκας και οι αντιφάσεις στην ελληνική κυβέρνηση, που ήταν κάτι βαθύτερο, εκπορευόμενο από τον Δραγασάκη που ήταν εξαρχής «παραδομένος» στην τρόικα.

Φάνηκε ξεκάθαρα η λειτουργία των γκάγκστερς του ευρωπαϊκού νεοφιλελευθερισμού και των αυθαίρετων άτυπων «οργάνων» eurogroup και τρόικας, που είναι ουσιαστικά τα όργανα επιβολής, παντοιοτρόπως, των εντολών των υπερεθνικών ευρωπαϊκών ελίτ, που για να εκπληρώσουν τις επιθυμίες τους δεν διστάζουν να καταστρέψουν ολοκληρωτικά χώρες και λαούς.

http://sioualtec.blogspot.com