Όλοι εναντίον των Κούρδων

Όλοι εναντίον των Κούρδων

  • |

Η Τουρκία εισέβαλε στην βορειοανατολική Συρία, βομβαρδίζει τις κουρδικές περιοχές -ήδη 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν, πολλοί τραυματίστηκαν- χτυπούν ακόμα και φυλακές όπου ήταν έγκλειστοι τζιχαντιστές αιχμάλωτοι. Η αναβίωση του Ισλαμικού Κράτους είναι επί θύραις. Κι όμως αυτό δεν απασχολεί τους δυτικούς!

Η Δύση, η Ρωσία και η ΕΕ δεν είναι απλοί παρατηρητές της εισβολής. Αντιθέτως έχουν εισβάλει προ πολλού στη Συρία.

Ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκει την τουρκική επίθεση απλώς «κακή ιδέα»! Το αμερικανικό Κογκρέσο «θα» επιβάλει σκληρές κυρώσεις στην Τουρκία. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα εκδώσει μία απόφαση ήξεις αφήξεις. Η υποβάθμιση της στρατιωτικής επίθεσης από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης είναι εντυπωσιακή. Αυτό που τελικά επικρατεί είναι το επιχείρημα των Τούρκων ότι η στρατιωτική επίθεση νομιμοποιείται από την ανάγκη τους για ασφάλεια. Οι Κούρδοι, εντέλει, είναι ουσιαστικά μόνοι. Το πείραμα αυτοδιαχείρισης της Ροζάβα φαίνεται ότι είναι ο στόχος. Δεν πρέπει να υπάρχει εναλλακτικό παράδειγμα στον ισχύοντα κανιβαλικό καπιταλισμό.

Στο πεδίο του πολέμου

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, μέλη των τουρκικών ειδικών δυνάμεων και τεθωρακισμένα οχήματα, με την υποστήριξη Σύρων μισθοφόρων(πρώην αντιπάλων του Άσαντ αλλά και τζιχαντιστών), μπήκαν στη Συρία από τουλάχιστον τρία σημεία των συνόρων. Ο εκπρόσωπος μιας ομάδας Σύρων ανταρτών που μετέχουν στην επίθεση δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η χερσαία επίθεση γίνεται με κατεύθυνση την πόλη Τελ Αμπιάντ, η οποία ελέγχεται από την κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).

http://artinews.gr/