Ιμπραήμ Μουσλέμ: Όλοι φοβούνται την ελευθερία της Ροζάβα

Ιμπραήμ Μουσλέμ: Όλοι φοβούνται την ελευθερία της Ροζάβα

  • |

«Ο λαός μας σήμερα σφαγιάζεται, αυτό που συμβαίνει είναι ίδιο με την γενοκτονία των Αρμενίων. Ο Ερντογάν πιστεύει πως είναι ο Σουλτάνος που θα παραδώσει την Τουρκία μεγαλύτερη» υπογράμμισε ο Ιμπραήμ Μουσλέμ, εκπρόσωπος του PYD (Κόμμα Δημοκρατικής Ενότητας) στην Ελλάδα. Μίλησε στις «ιστορίες που γράφουν Ιστορία» για την εξευτελιστική συμπεριφορά των ΗΠΑ, αλλά και την σημερινή Ευρώπη που «της λείπει ο πολιτικός αντρισμός».
Ήμουν στην Ροζάβα πριν από δύο μήνες. Ήταν όλοι τόσο χαρούμενοι μετά την αποχώρηση του ISIS, ξαναέφτιαξαν τα σπίτια τους, τα παιδιά πήγαν στα σχολεία και οι νέοι στο πανεπιστήμιο, ήταν μια εικόνα χαράς. Το μόνο που τους φόβιζε ήταν οι απειλές του Ερντογάν.
Τώρα, τουρκικές δυνάμεις με τζιχαντιστές του ISIS της Αλ Κάιντα χτυπούν στη Ροζάβα αμάχους σε κατοικημένες περιοχές. Χθες χτυπήθηκε κομβόι ανθρωπιστικής βοήθειας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 9 άνθρωποι, ο ένας δημοσιογράφος και να τραυματιστούν αρκετοί. Σήμερα χτύπησαν ένα ασθενοφόρο σκοτώνοντας το πλήρωμά του. Τις προηγούμενες ημέρες εκτέλεσαν εν ψυχρώ την Χαβρίν Χαλάφ, γενική γραμματέα του κόμματος «Μελλοντική Συρία».
Ο πρώτος στόχος του Ερντογάν είναι να εκφοβίσει τον κόσμο, ώστε να εγκαταλείψει τα σπίτια του. Ο δεύτερος στόχος του είναι η απόδραση των μελών του ISIS από τις φυλακές για να τους χρησιμοποιήσει στα σχέδιά του κατά της Ροζάβα. Ο Ερντογάν πιστεύει στην οθωμανική αυτοκρατορία και οι τζιχαντιστές πιστεύουν στον Ερντογάν. Ονομάζει τον στρατό του «Στρατό του Μουχαμέντ» και το σύνθημά τους είναι «άπιστοι και γκιαούρηδες» ερχόμαστε να σας σφάξουμε.
Η συμμαχία με τις ΗΠΑ ήταν η μόνη δυνατότητα που είχαμε τότε, αν και ξέραμε ότι μπορεί ο Τραμπ να μην την τηρήσει. Δεν περιμέναμε όμως αυτή την εξευτελιστική συμπεριφορά. Όταν οι ΗΠΑ ζήτησαν να απομακρύνουμε τον βαρύ οπλισμό μας διαβεβαιώνοντας ότι δε θα μας χτυπήσει η Τουρκία, το κάναμε. Σήμερα οι αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή κρύβονται φοβισμένοι μη δεχθούν επίθεση από τους τζιχαντιστές.
Και η τωρινή συμφωνία με τον Άσαντ είναι μια αναγκαιότητα. Θέλαμε συμφωνία με την Δαμασκό, γιατί ξέραμε ότι η λύση βρίσκεται στη Δαμασκό. Η στρατιωτική συμφωνία προβλέπει ότι ο συριακός στρατός θα προστατεύσει τα σύνορά μας κι εμείς ελπίζουμε να τηρήσει αυτή την συμφωνία. Μαζί με τον συριακό στρατό συμφωνήσαμε να απελευθερώσουμε κι άλλες περιοχές, όπως το Αφρίν. Η πολιτική συμφωνία θα διαμορφωθεί μετά.
Το μοντέλο της Ροζάβα όλοι το φοβούνται γιατί έχει ελευθερία. Ελευθερία στη θρησκεία, ελευθερία στις γυναίκες, ισότητα των φύλων, ελευθερία στη γλώσσα (έχει 3 επίσημες γλώσσες) και άμεση δημοκρατία. Όλο αυτό πέτυχε 6 χρόνια τώρα. Και φοβούνται μήπως περάσει και σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής.
Ο λαός μας σήμερα σφαγιάζεται, αυτό που συμβαίνει είναι ίδιο με την γενοκτονία των Αρμενίων. Η τουρκική αεροπορία βομβαρδίζει αμάχους σε πόλεις για να φύγει ο λαός από εκεί. Γι’ αυτό η συμφωνία με την Δαμασκό είναι να σώσουμε τις ζωές των Κούρδων και των Αράβων που βρίσκονται στην περιοχή. Ήμουν στην Ροζάβα πριν από δύο μήνες. Ήταν όλοι τόσο χαρούμενοι μετά την αποχώρηση του ISIS, ξαναέφτιαξαν τα σπίτια τους, τα παιδιά πήγαν στα σχολεία και οι νέοι στο πανεπιστήμιο, ήταν μια εικόνα χαράς. Το μόνο που τους φόβιζε ήταν οι απειλές του Ερντογάν.
Μεγαλώνει ένας Χίτλερ που όταν σκότωσε τους εβραίους δεν μίλησε κανείς, όταν μπήκε στην Τσεχία δε μίλησε κανείς και μετά ήρθε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος. Αυτός είναι ο Ερντογάν, έχει την ιδέα πως είναι ο Σουλτάνος που θα παραδώσει την Τουρκία μεγαλύτερη. Είναι τραγικό που σφάζονται παιδιά, γυναίκες, άνθρωποι, μπροστά στις κάμερες και ο ίδιος δηλώνει περήφανος γι’ αυτό.
Από την Ευρώπη αυτή την στιγμή λείπει ο πολιτικός αντρισμός. Ο Ερντογάν εκβιάζει με τους πρόσφυγες, αλλά δεν είναι εύκολο με ένα κουμπί να στείλει 3 εκατομμύρια πρόσφυγες.
Αν δεν είχε το πράσινο φως από Ρωσία και ΗΠΑ δε θα είχε επιτεθεί. Από εδώ και στο εξής δεν μπορούμε να ξέρουμε πώς θα λειτουργήσει το συριακό καθεστώς ή τι συμφωνία θα κάνουν Ρωσία, ΗΠΑ και Τουρκία.

http://artinews.gr