Ο Πρόεδρος και οι πραγματικοί Ελληνες

Ο Πρόεδρος και οι πραγματικοί Ελληνες

  • |

Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφα, δονούμενος προφανώς από ρίγη συγκίνησης και υπερηφάνειας, στο συγχαρητήριο μήνυμά του προς τον Ελληνα τενίστα Στέφανο Τσιτσιπά μετά τη νίκη του σε πρόσφατο τουρνουά: «Απέδειξες στο διεθνές στερέωμα και όχι μόνο τι σημαίνει Ελλάδα και τι σημαίνει πραγματικός Ελληνας». Αμα ακούς τέτοιες λεκτικές θηριωδίες από τον πρώτο πολίτη της χώρας αντιλαμβάνεσαι ότι δεν σου μένουν πολλά περιθώρια να νιώσεις κι εσύ λίγο Ελληνας, αφού οι πραγματικοί διαπρέπουν μόνο και ξεχωρίζουν από την πλέμπα. Είτε το κατάλαβε είτε όχι, ο κ. Παυλόπουλος μας αποκάλεσε εμάς τους άλλους κάπως σαν ψεύτικους [fake για να συνεννοούμεθα].

Γιώργος Σταματόπουλος
Δεν είναι κατανοητό τι τους πιάνει τους πολιτικούς μας και προβαίνουν σε τέτοιες άστοχες και αντιεπιστημονικές διατυπώσεις -διότι το να πιστεύουν αυτά που εκστομίζουν δεν τους περιποιεί τιμή και δεν μπορεί να το βάλει ο νους κάθε σοβαρά σκεπτόμενου πολίτη. Σε κάθε επιτυχία του οποιουδήποτε Ελληνα που έχει διεθνή αντίκτυπο σπεύδουν όλοι να θυμηθούν το προγονικό κλέος και τη δήθεν ανωτερότητά μας ως λαού -στο μεταξύ ελάχιστες είναι οι νίκες αυτού του λαού στην ιστορική του πορεία, άσε που είναι γεμάτος με προδότες και δωσίλογους [αεί μηδίζοντες] ετούτος ο λαός.

Τι να πεις. Ας δεχτούμε ότι ήταν μια ατυχής δήλωση -αλλά έτσι συνεχώς δικαιολογούμε τα αδικαιολόγητα των πολιτικών μας [και πολλών άλλων βεβαίως -του ιερατείου και λοιπών].

Τσιτσιπάς λοιπόν σημαίνει Ελλάδα κατά τον πρώτο μας πολίτη [όπως και Αντετοκούνμπο βεβαίως]· οι υπόλοιποι Ελληνες (;) είναι για τ’ ακόνια, όπως ας πούμε οι ερευνητές επιστήμονες, οι καθηγητές, οι ποιητές, οι καλλιτέχνες, οι καλλιεργητές· είναι κάπως σαν όλοι αυτοί να μην είναι και τόσο Ελληνες. Στα σοβαρά, όμως: Δεν υπάρχει Ελληνας που να μη χαίρεται για τις επιδόσεις και τις διεθνείς διακρίσεις αυτών των παιδιών, ούτε ψέγει κανείς την απόφασή τους να κάνουν σκληρό πρωταθλητισμό -γούστο τους και ταλέντο τους. Διαπρέπουν και πλουτίζουν και πολύ καλά κάνουν, σκορπίζουν ψυχική ευφορία στους ταλανιζόμενους Ελληνες, αλλά δεν σηκώνουν και όλο το βάρος της χώρας στις πλάτες τους. Τη δουλειά τους κάνουν οι άνθρωποι και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αυτόν που επιτάσσει η σκληρή προετοιμασία τους και, πάντα, το ταλέντο τους.

Το να εκμεταλλεύεται ο πάσα ένας τις επιτυχίες τους και να προσπαθεί να προβάλλει την Ελλάδα στο πρόσωπό τους δεν είναι αποδεκτό, ούτε και γι’ αυτούς τους ίδιους. Δεν μπορεί η πλειονότητα των Ελλήνων να φτάσει σε τόσο υψηλό επίπεδο πρωταθλητισμού και ίσως οι μεγαλοστομίες για δήθεν πρότυπα και πραγματικούς Ελληνες να επιφέρει χειρότερα [ανιστορικά] αποτελέσματα από αυτά που προσδοκάνε οι μεγαλόφωνοι, δυστυχώς και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Απογοητεύει ο προεδρικός λόγος -απομακρύνεται από την ουσία και την αλήθεια και διαχέει νεφελώματα στη σκέψη και τον ψυχισμό όλων αυτών που προσπαθούν να είναι εχέφρονες. Εχει ειπωθεί κάτι τέτοιο για Ελληνα πολιτικό [ότι με τις πράξεις του αποδεικνύει τι σημαίνει πραγματικός Ελληνας;]. Ελπίζω να έχει υπόψη ο κ. Παυλόπουλος την ηρακλείτεια ρήση «μη εική περί των μεγίστων συμβαλλώμεθα», διότι, πράγματι, είναι πολύ μεγάλο πράγμα να γνωρίζεις τι σημαίνει Ελληνας, τι σημαίνει Ελλάδα.

efsyn.gr/