Τα εκκολαπτήρια του ρατσισμού και του φασισμού

Τα εκκολαπτήρια του ρατσισμού και του φασισμού

  • |

Είκοσι πέντε χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες ζουν σ’ έναν «λάκκο» λάσπης και σκουπιδιών, σε συνθήκες που δεν επιβιώνουν ούτε ζώα. Κι αυτοί οι άνθρωποι αντιδρούν. Θέλουν να επιζήσουν. Το ένστικτο της επιβίωσης, η απελπισία, τα μικρά παιδιά που βιώνουν την κόλαση, που δεν μιλούν, που αρνούνται να ζήσουν τέτοια ζωή, οι νέοι που τρελαίνονται και αλληλομαχαιρώνονται, τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα που δεν υπάρχουν, ο άνθρωποι που αντιμετωπίζονται σαν ζώα, όλο αυτό το διαρκές δράμα τους έκανε να ξεσηκωθούν, σαν τελευταίος σπασμός πριν να εγκαταλειφθούν στο χαμό τους.

Κι έρχεται ο υπουργός της Μετανάστευσης να μιλήσει για «υποκίνηση», προσπαθώντας να καλύψει την αποτυχία της κυβέρνησης, ρίχνοντας όμως έτσι νερό στο μύλο των ρατσιστών και των φασιστών που μιλούν για «εισβολείς», για δήθεν σχέδια αφελληνισμού των νησιών. Έρχεται στη συνέχεια ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ για να προβάλει ξανά και ξανά τη φωτογραφία που δημοσίευσε πρώτο ένα λαθρόβιο φασιστικό έντυπο και δείχνει ότι κατά τα χθεσινά επεισόδια στη Μόρια, ένα χέρι -υποτίθεται μετανάστη- προσπαθεί να αφαιρέσει όπλο αστυνομικού. Τη σκυτάλη πήρε η ακροδεξιά εφημερίδα ΕΣΤΙΑ που έχει πρωτοσέλιδο τίτλο: «Έκρηξις εγκληματικότητος μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου». Ακολουθούν οι φασίστες του facebook που καλούν τους κατοίκους περιοχών της ηπειρωτικής χώρας, όπου η κυβέρνηση προτίθεται να δημιουργήσει στρατόπεδα προσφύγων και μεταναστών, «να πάρουν τα ντουφέκια»(Άρτα)!

Από τα παραπάνω είναι πρόδηλη η αντιφατική πολιτική της κυβέρνησης, η οποία με την ρατσιστική ρητορική της υπονομεύει την δική της πολιτική για την αποσυμπίεση των νησιών, καθώς ενισχύει την επιχειρηματολογία των ρατσιστών και των φασιστών, που αντιδρούν στη δημιουργία στρατοπέδων μεταναστών στις περιοχές τους…

*ΥΓ. Ακούω στον ΣΚΑΪ πάλι –από περιφερόμενο τηλεοπτικό ακαδημαϊκό- ότι «υποκινητές» είναι οι ΜΚΟ. Σε λίγο θα πουν ότι τους υποκινούν οι Αλληλέγγυοι! Έλεος!

http://artinews.gr/