30ό Συνέδριο ΠΝΟ: Νίκησε η γραμμή εφοπλιστών – κυβέρνησης

30ό Συνέδριο ΠΝΟ: Νίκησε η γραμμή εφοπλιστών – κυβέρνησης

  • |

Συνέδριο παρωδία, μακριά από τους Ναυτεργάτες και τα προβλήματά τους και υπό την υψηλή εποπτεία κυβέρνησης – Ε.Ε.Ε οργανώθηκε στις 29/6/2021 με θλιβερούς πρωταγωνιστές τις δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού οι οποίες όλα τα τελευταία χρόνια στήριξαν και υπηρέτησαν πιστά το εφοπλιστικό κατεστημένο, την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική στην επίθεσή τους ενάντια στα Ναυτεργατικά δικαιώματα.

Ρόλο κομπάρσου σε αυτή την φαρσοκωμωδία που στήθηκε είχαν οι δυνάμεις του κομματικού συνδικαλισμού (αντιπρόσωποι ΠΕΜΕΝ – Στέφενσων – ΠΕΕΜΑΓΕΝ).

Η συγκρότηση του συνεδρίου έγινε με βάση το αντιδραστικό καταστατικό της ΠΝΟ στο οποίο οι διατάξεις του αποτελούν ντροπή και αίσχος για όλο το συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας (περιορισμός του 1/10, πλειοψηφικό σύστημα εκλογής, Διοίκηση εξ οφιτσίου στην Ομοσπονδία, έλλειψη συλλογικής δομής, αντιδημοκρατική λειτουργία) και το χειρότερο όλων με εκφρασμένη την βούληση της λεγόμενης πλειοψηφίας που ανήκει στο μπλοκ του εργοδοτικού συνδικαλισμού που είχε απορρίψει στο τελευταίο Γενικό Συμβούλιο το θέμα αλλαγής καταστατικού!!!

Σημειώνουμε ότι η ΠΝΟ και τα όργανά της για ενάμισι χρόνο τελούσαν υπό διάλυση διότι το μπλοκ των προέδρων των 9 Σωματείων είχαν αποσκιρτήσει από την επιρροή του Γ, Χαλά και είχαν βάλει πλώρη οι ίδιοι να διεκδικήσουν την χρυσοφόρο καρέκλα του Γ.Γ της ΠΝΟ (επίσημος μισθός 25.000 ευρώ τον μήνα) και από την άλλη να διαχειρίζονται οι ίδιοι τα 6 εκατομμύρια ευρώ που προέρχονται από τις κατάπτυστες Συμβάσεις που υπογράφονταν στα πλαίσια ΔΟΜ – ΠΝΟ για την διαιώνιση της υπερεκμετάλλευσης και της ρατσιστικής μισθολογικής μεταχείρισης των αλλοδαπών Ναυτεργατών στην ελληνόκτητη Ναυτιλία!

Οι δυνάμεις αυτές ανοιχτά και ξεδιάντροπα έβαλαν πλάτη να περάσει η μεγαλύτερη επίθεση που εξαπέλυσαν τα τελευταία χρόνια ΕΕΕ – κυβέρνηση αφού όχι μόνο δεν αντέδρασαν στο ελάχιστο (έστω και προσχηματικά) αλλά δεν ψέλισσαν ούτε μια λέξη εναντίωσης της γραμμής κυβέρνησης – ΕΕΕ για την κατάργηση της 76χρονης ΣΣΕ στην ποντοπόρο Ναυτιλία.

Από την άλλη οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ (Δ.Σ 3 Σωματείων) έβαζαν μπλόκο στις συνεδριάσεις της Διοίκησης της ΠΝΟ αποτρέποντας την λειτουργία της και με τον τρόπο αυτό έπαιζαν ανοιχτά το παιχνίδι του Χαλά για την διατήρηση και διαιώνιση της θέσης του ως Γ.Γ της ΠΝΟ!!!

Το «μπλόκο» αυτό οδήγησε την ομάδα των 9 Σωματείων σε επαναλαμβανόμενες και αποτυχημένες δικαστικές προσφυγές.

Η ΠΕΝΕΝ από την αρχή ξεκαθάρισε την θέση της ότι η διάσπαση στο μπλοκ Χαλά – 9 Σωματείων συνδέεται με παρεμβάσεις κυβέρνησης – εφοπλιστών και οι δυνάμεις αυτές από πλευράς προσανατολισμού στο ν.σ.κ είναι όψεις του ίδιου νομίσματος και υπηρετούν την γραμμή της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του εφοπλιστικού κεφαλαίου και είναι πιστοί οπαδοί του κοινωνικού εταιρισμού!

Στο πλαίσιο αυτό από την πρώτη στιγμή ζήτησε είτε μέσω ΠΝΟ είτε με την συνεργασία των13 Σωματείων να υπάρξει άμεση και ουσιαστική παρέμβαση για την αντιμετώπιση Ναυτεργατικών προβλημάτων και την απόκρουση της επίθεσης εφοπλιστών – κυβέρνησης.

Τον Νοέμβρη του 2020 τα δύο μπλοκ (του εργοδοτικού συνδικαλισμού και τα προεδρεία των 3 σωματείων του ΠΑΜΕ) ενώ μέχρι και τότε ο ένας κατηγορούσε τον άλλο για συνδικαλιστική μαφία…. και ο άλλος για κόζα νόστρα…. αρχίζουν εντατικές παρασκηνιακές και μυστικές επαφές και το δούνε και λαβείν μεταξύ τους οργίαζε…..

Έτσι γίνεται το θαύμα και αυτό που ζητούσε από τον Δεκέμβρη του 2019 η ΠΕΝΕΝ γίνεται πραγματικότητα και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ μετά από 15 μήνες ανακαλύπτουν ότι ο Χαλάς έχει απολέσει την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας στην ΠΝΟ!!!

Μόνο άσχετοι και αδαείς δεν αντιλαμβάνονται πλέον το κακοστημένο παιχνίδι πίσω από τις πλάτες των Ναυτεργατών….!!!

Στο διάστημα Φλεβάρης – Μάης 2021 συνομολογείται η κοινή παρέμβαση που αντικατοπτρίζεται σε σειρά κινητοποιήσεων με περιεχόμενο που αντιστοιχεί στις πάγιες θέσεις της ΠΕΝΕΝ και οι δυνάμεις των 9 Σωματείων αποδέχονται τα πάντα για να υλοποιηθεί ο στόχος τους που είναι η άμεση σύγκληση του συνεδρίου για την αλλαγή φρουράς στην ΠΝΟ όπως έχει σχεδιαστεί από την ΕΕΕ και την κυβέρνηση!

Είναι τέτοια η βιασύνη και η πρεμούρα τους να φθάσουν το συντομότερο στο συνέδριο που ο Ευαγγελάκης της ΠΕΜΕΝ υπογράφει και ο ίδιος έγγραφο της 3μελούς επιτροπής με το οποίο δηλώνεται ο αποκλεισμός δεκάδων αντιπροσώπων στην βάση του αντιδημοκρατικού καταστατικού και το περιορισμό του 1/10!

Δηλαδή δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα…. αφού το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει είναι να μην βάλει την δική του υπογραφή και το σχετικό έγγραφο να βγει με την πλειοψηφία της 3μελούς!!

Όμως ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και η κραυγαλέα οπορτουνιστική γραμμή πρέπει να τηρηθεί απαρέγκλιτα.

Το τελευταίο διάστημα και αφού η πορεία προς το έκτακτο συνέδριο είναι οριστική και τελεσίδικη η ΠΕΝΕΝ αποστασιοποιείται και στο εξής δεν υπογράφει τις κοινές ανακοινώσεις με τα υπόλοιπα σωματεία διακρίνοντας ότι το μπλοκ του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού (έχοντας την πλήρη αποδοχή κυβέρνησης – εφοπλιστών) υποκριτικά υπογράφει ανακοινώσεις τις οποίες ακυρώνουν στον αυτοτελή δικό τους δημόσιο λόγο!

Η ΠΕΝΕΝ χαλάει την σούπα της συναίνεσης εφοπλιστών – κυβέρνησης – εργοδοτικού κυβερνητικού και κομματικού συνδικαλισμού

Μπροστά στο επικείμενο συνέδριο όλα έχουν συμφωνηθεί και δρομολογηθεί σε πνεύμα συναίνεσης και αποδοχής με τους εφοπλιστές, τον Βενιάμη και τον Πλακιωτάκη να πανηγυρίζουν ότι έστω και καθυστερημένα ο σχεδιασμός τους υλοποιείται με επιτυχία, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ δηλώνουν προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν πρόκειται να κατέλθουν στην εκλογή Γενικού Γραμματέα και με τον τρόπο αυτό η εκλογή του εκλεκτού της ΕΕΕ θα είναι άνετη και πανηγυρική!

Ταυτόχρονα στα πλαίσια της συναλλαγής το ΠΑΜΕ έχει εξασφαλίσει την ομόφωνη στήριξη των δυνάμεων του σκληρού εργοδοτικού συνδικαλιστικού μπλοκ ότι θα ψηφίσει την πρόταση που διακινεί πανελλαδικά το ΠΑΜΕ ως «πρόταση νόμου των Συνδικάτων»….

Στην φάση αυτή εκδηλώνεται και αναπτύσσεται η αγωνιστική πρωτοβουλία της ΠΕΝΕΝ (αποτέλεσμα πολύμηνης συζήτησης με εκατοντάδες Ναυτεργάτες όλων των κλάδων) και φέρνει στο προσκήνιο την πρόταση για εναλλακτική υποψηφιότητα (αυτόν που θα πρότεινε το ΠΑΜΕ) παίρνοντας υπόψη ότι για πρώτη φορά στην 100χρονη πορεία από την ίδρυση της ΠΝΟ διαμορφώνεται ένας απόλυτα ευνοϊκός συσχετισμός δυνάμεων με στόχο να σπάσει και να ακυρωθεί η κηδεμονία του παρασιτικού εφοπλιστικού κεφαλαίου στην ΠΝΟ και στα εσωτερικά του ν.σ.κ!

Η πρότασή μας απευθύνεται με γραπτή πρόσκληση σε 4 Ναυτεργατικά Σωματεία και το πλαίσιο της μπορεί να γίνει αποδεκτό από αυτά (δείτε επισυναπτόμενο).

Τα Σωματεία του ΠΑΜΕ έως και την σύγκληση του συνεδρίου δεν δίνουν καμία απάντηση…. Γνωρίζουμε εκ των προτέρων την θέση τους, η πρωτοβουλία μας έχει απεύθυνση κυρίως τους χιλιάδες Ναυτεργάτες μέσα και έξω από τα καράβια οι οποίοι διακαώς θέλουν και επιθυμούν μια ριζική αλλαγή πορείας στην ΠΝΟ και συνολικά στο ν.σ.κ με βάση τα προβλήματά τους και στην κατεύθυνση υπεράσπισης των δικαιωμάτων τους!

Η πρόταση αυτή έχει την αποδοχή χιλιάδων Ναυτεργατών και στο διάστημα των λίγων ημερών που δημοσιοποιήθηκε έχει την ολόθερμη υποστήριξή τους. Στο περισπούδαστο επιχείρημα που λέει: «Κανένα πρόσωπο στην θέση του Γ.Γ δεν θα υπηρετήσει τις πραγματικές ανάγκες των Ναυτεργατών αφού αυτή είναι όργανο των εφοπλιστών»…. Η απάντησή μας θα δοθεί αναλυτικά την προσεχή Κυριακή….

ΠΑΜΕ: Επίθεση στην ΠΕΝΕΝ – Υπόκλιση – συμμόρφωση στην ΕΕΕ!

Η ΠΕΝΕΝ με ομόφωνη απόφαση των οργάνων της αποφασίζει οι αντιπρόσωποί της να μην πάρουν μέρος σε ένα συνέδριο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα που σχεδίασαν εφοπλιστές – κυβέρνηση μέσα από διάτρητες και αντιδημοκρατικές διαδικασίες, που έχει ως μοναδικό στόχο την εκλογή του εκλεκτού τους υποψηφίου και την παράταση του σαθρού και σάπιου καθεστώτος που έχει οικοδομηθεί στην ΠΝΟ για ολόκληρες δεκαετίες.

Το άθλιο σκηνικό του νόθου συνεδρίου (με την αποχή της ΠΕΝΕΝ) όπως προβλέψαμε εξελίσσεται ανάμεσα σε φιλοφρονήσεις και αλληλοχειροκροτήματα μεταξύ των δυνάμεων του ΠΑΜΕ και του εργοδοτικού συνδικαλισμού!

Είναι τόση και τέτοια η χαρά των δύο μπλοκ που ένας θερμόαιμος αντιπρόσωπος του ΠΑΜΕ σε πηγαδάκι αναφέρει «οι ταξικές δυνάμεις καθάρισαν τον δρόμο για το σημερινό συνέδριο»!!!

Προφανώς επιζητούν και την δημόσια αναγνώρισή τους για τις βρώμικες υπηρεσίες που πρόσφεραν στον δρόμο κυριάρχησης του εφοπλιστικού κατεστημένου για άλλη μια φορά στην ΠΝΟ.

Ταυτόχρονα δηλώνοντας όχι συμμόρφωση αλλά και νομιμοφροσύνη στα αφεντικά (που αποτελούν για δεκαετίες τους μεγάλους οικονομικούς χορηγούς στην «ταξική» ΠΕΜΕΝ καταγγέλλουν την πρόταση της Διοίκησης της ΠΕΝΕΝ ως τυχοδιωκτική!!!

Για προσχηματικούς και μόνο λόγους δηλώνουν ότι δεν θα συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία που όμως με τις δικές τους πλάτες επισφραγίζει την πορεία για την νίκη του εφοπλιστικού κεφαλαίου και της κυβέρνησης!!!

Ταυτόχρονα στις ομιλίες τους επιτίθενται σφοδρά στην γραμμή της ΠΕΝΕΝ, ξεκαθαρίζουν ότι αυτοί είναι μια υπεύθυνη – συνεπή, σοβαρή, αξιόπιστη συνδικαλιστική δύναμη (σε αντίθεση με την τυχοδιωκτική ΠΕΝΕΝ). Το μήνυμα τους έχει πολλούς αποδέκτες τόσο μέσα στην αίθουσα (αντιπρόσωποι) αλλά κυρίως έξω από αυτήν προς αυτούς που σχεδίασαν τα πάντα!!

Διαβάζοντας την σχετική ανακοίνωσή τους (3 Σωματείων) αλλά και τα δημοσιεύματα στον κομματικό τύπο τους, δεν μας προξενεί στο ελάχιστο εντύπωση ότι δεν αναφέρουν ούτε λέξη για τον νέο Γ.Γ της ΠΝΟ, την θέση του όπως αυτή διατυπώθηκε στο συνέδριο καθώς και την πορεία που θα πορευτεί η νέα ηγεσία της ΠΝΟ απέναντι στα Ναυτεργατικά προβλήματα και την επίθεση εφοπλιστών – κυβέρνησης!

Αποκαλύπτεται με τον πιο τραγικό τρόπο το αδιέξοδο μιας πολιτικής η οποία ρητορικά εμφανίζεται αντικυβερνητική – αντιεφοπλιστική και στην πράξη δηλώνει υποταγή στην γραμμή και στην επίθεση εφοπλιστών – κυβέρνησης.

Καθόλου τυχαίο ότι αυτή την θέση τους για το συνέδριο – παρωδία της ΠΝΟ την κράτησαν ως επτασφράγιστο μυστικό από τον κόσμο της Ναυτεργασίας που ανήκει στα μηχανοστάσια και στα μαγειρεία των πλοίων!

Τρία σχόλια για την τοποθέτηση του νέου Γ.Γ της ΠΝΟ Μ. Τσικαλάκη

Πρώτο: Η αναφορά του «ότι η νέα εποχή δεν σηκώνει καμιά απουσία» προφανώς αφορά την ΠΕΝΕΝ

Η απάντησή μας: Η νέα εποχή που διακηρύσσεις είναι αναπαλαίωση μιας χρεοκοπημένης γραμμής η οποία υπηρετεί τα εφοπλιστικά συμφέροντα, είναι η πολιτική της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του εφοπλιστικού κεφαλαίου για την οποία τόσο σαν πρόεδρος των Πλοιάρχων όσο και σήμερα δεν έχει αναφέρει ούτε λέξη, γιατί προφανώς είσαι οπαδός της και από την νέα σου θέση αυτή και μόνο θα υπηρετήσεις!

Σε αυτή την φιλοεφοπλιστική πολιτική όχι μόνο δηλώνουμε απόντες για την στήριξή της αλλά θα είμαστε νυχθημερόν απέναντί σε αυτήν και σε όσους την υπηρετούν. Προφανώς την θέση μας αυτή το δικό σας μπλοκ την θεωρεί αναχρονιστική – λαϊκίστικη και ξεπερασμένη!

Δεύτερο: Το συνέδριο αυτό όχι μόνο δεν αποτελεί «σταθμό στην ιστορία της Ομοσπονδίας» αλλά αντίθετα επιβεβαιώνει ότι (εν έτει 2021) την απόλυτη εξάρτηση και κηδεμονία εφοπλιστών – κυβέρνησης στην κορυφαία συνδικαλιστική των Ναυτεργατών.

Σε ότι αφορά τα επικοινωνιακά φληναφήματα περί «ανασυγκρότησης της ΠΝΟ» και «εκλεκτικές συγγένειες» και άλλα θα περιμένουμε να δούμε εάν το φαγοπότι στους ημέτερους που στοιχίζονται και διαμορφώνουν την πλειοψηφία της ΠΝΟ θα συνεχιστεί όπως και κατά το παρελθόν….

Του υπενθυμίζουμε ότι πρωταγωνιστές στο άθλιο οικονομικό αλισβερίσι παροχολογίας υπέρ του Χαλά ήταν πρόσωπα που ανήκουν μόνο στο μπλοκ των δυνάμεων Τσικαλάκη και οι οποίοι και αυτοί ωφελήθηκαν ποικιλοτρόπως!!!

Τρίτο: Δείγμα γραφής για αλλαγή σελίδας θα ήταν σε φραστικό και κινηματικό επίπεδο η ανοιχτή εναντίωση στην πολιτική ΕΕΕ (Βενιάμη) – κυβέρνησης, περί αυτού θα μιλήσει ποτέ ο νέος Γ.Γ της ΠΝΟ ή θα βάλει την ουρά στα σκέλια του και θα επιλέξει να πετάει την μπάλα στην εξέδρα αναμασώντας συνδικαλιστικούς όρους χωρίς κανένα περιεχόμενο; Αυτή θα είναι η απόδειξη και μόνο στα περί ανεξαρτησίας που διακηρύσσει….

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Σημαντική πρωτοβουλία για να μπει τέλος στην εφοπλιστική – κυβερνητική κηδεμονία στην ΠΝΟ

Μπροστά στο επικείμενο 30ο έκτακτο συνέδριο της ΠΝΟ στις 29/6 πραγματοποιήθηκε το Δ.Σ της Ένωσής μας με διευρυμένη σύνθεση (τόσο δια ζώσης όσο και διαδικτυακά) προκειμένου να διαμορφώσει την τακτική της ΠΕΝΕΝ σε αυτό.

Στην σύσκεψη προσκλήθηκαν και έλαβαν μέρος μια σειρά απόμαχοι πρώην στελέχη της ΠΕΝΕΝ που ο καθένας τους είχε ιδιαίτερη και ξεχωριστή συμβολή στην πολύχρονη αγωνιστική πορεία του ιστορικού μας Σωματείου.

Μετά από εκτενή διαλογική συζήτηση το διευρυμένο Δ.Σ κατέληξε ομόφωνα στις παρακάτω αποφάσεις:

Στο επικείμενο έκτακτο εκλογικό συνέδριο της ΠΝΟ έχουν διαμορφωθεί οι προϋποθέσεις και οι συσχετισμοί των δυνάμεων που επιτρέπουν το αγωνιστικό μπλοκ στο ν.σ.κ να διεκδικήσει επί ίσοις όροις την ηγεσία της ΠΝΟ και με τον τρόπο αυτό να κάνει ένα αποφασιστικό βήμα κόβοντας τον ομφάλιο λώρο της εξάρτησης της ΠΝΟ από τα εφοπλιστικά και κυβερνητικά κέντρα βάζοντας τις βάσεις για να πορευτεί επιτέλους η Ομοσπονδία στην ρότα υπεράσπισης των Ναυτεργατικών δικαιωμάτων.

Οι αναφερόμενες θετικές προϋποθέσεις ισχύουν ακόμη και σήμερα που το συνέδριο θα γίνει με το ισχύον αντιδραστικό – αντιδημοκρατικό καταστατικό το οποίο διατηρήθηκε αλώβητο όλη την μεταπολιτευτική περίοδο επειδή αυτό επέβαλαν τα εφοπλιστικά συμφέροντα και οι εκάστοτε κυβερνητικές πολιτικές των κομμάτων που άσκησαν την διακυβέρνηση της χώρας μας.

Ειδικότερα όπως προκύπτει από τον συσχετισμό στα 13 Ναυτεργατικά Σωματεία, το μπλοκ των 8 Σωματείων (εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός) έχει 38 αντιπροσώπους, το αντίστοιχο των 4 ναυτεργατικών Σωματείων 37 ενώ η Πανελλήνια Ένωση Ηλεκτρολόγων 5. Το σύνολο των αντιπροσώπων είναι 79 (με τον περιορισμό του 1/10 των εκπροσώπων των Σωματείων).

Χωρίς να επισέλθουμε σε περαιτέρω ανάλυση των καταγεγραμμένων συσχετισμών οφείλουμε να σημειώσουμε από τα παραπάνω στοιχεία αναντίρρητα και αντικειμενικά προκύπτει η δυνατότητα του μπλοκ των αγωνιστικών δυνάμεων να σπάσει το αντιδραστικό καταστατικό μέσα από το οποίο επιχειρείται διαχρονικά η αλλοίωση των συσχετισμών και η φαλκίδευση της βούλησης των Ναυτεργατών.

Στην κατεύθυνση αυτή η ΠΕΝΕΝ προκειμένου να συμβάλει στην επιτυχία του εγχειρήματος δηλώνει την παραίτησή της από την διεκδίκηση δική της υποψηφιότητας από τις δικές της δυνάμεις. Κατά συνέπεια η υποψηφιότητα θα προταθεί από τις άλλες δυνάμεις η οποία θα είναι σε κάθε περίπτωση κοινής συμφωνημένης αποδοχής. Σε κάθε περίπτωση αυτή η υποψηφιότητα θα είναι πλήρως απαλλαγμένη από εφοπλιστικές επιρροές και κάθε είδους δεσμεύσεις.

Είναι αυτονόητο ότι τόσο το πρόσωπο κοινής αποδοχής όσο και οι δυνάμεις που θα το στηρίζουν θα πρέπει να συμφωνήσουν και να συμπορευτούν σε ένα μίνιμουμ πλαίσιο το οποίο κατά την γνώμη μας θα πρέπει να είναι το παρακάτω:

– Καθορισμός κοινής γραμμής η οποία θα έχει στο επίκεντρο τα Ναυτεργατικά προβλήματα, την αποφασιστική υπεράσπιση των Ναυτεργατικών δικαιωμάτων, την συνεπή πάλη ενάντια στην εφοπλιστική και κυβερνητική πολιτική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Αυτό σημαίνει το ξήλωμα όλου του αντιναυτεργατικού θεσμικού – νομοθετικού οπλοστασίου που σήμερα είναι αυτό που κατοχυρώνει τα εφοπλιστικά συμφέροντα και αποτελεί την κύρια πηγή των Ναυτεργατικών προβλημάτων.

– Σχέδιο καταστατικού της ΠΝΟ με βάση τον νόμο 1264/82 με προσθήκες που αναβαθμίζουν την δημοκρατία, την αντιπροσωπευτικότητα και την γνήσια καταγραφή της βούλησης των Ναυτεργατών σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας της ΠΝΟ (κατάργηση 1/10, απλή αναλογική, συλλογική δομή, δημοκρατική λειτουργία κ.λπ). Στην βάση αυτή προτείνουμε την σύγκληση καταστατικού συνεδρίου μέσα στο επόμενο 6μηνο και την συγκρότηση αντιπροσωπευτικής επιτροπής που θα διαμορφώσει τις θέσεις του νέου καταστατικού.

– Κοινή συμφωνία στην διαφανή διαχείριση των οικονομικών της ΠΝΟ με την επαναθεμελίωση των αρχών για τα έσοδα και τα έξοδα της ΠΝΟ.

Στην περίπτωση κατά την οποία δεν ευδοκιμήσει η πρωτοβουλία αλλαγής του καταστατικού και οι δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού τορπιλίσουν και αυτή την προσπάθεια, τότε θα τεθεί σε εφαρμογή εναλλακτικό σχέδιο……. το οποίο μπορεί να παράγει ουσιαστικά αποτελέσματα στην κατεύθυνση των αναγκαίων αλλαγών που επιβάλλουν οι σημερινές συνθήκες, τα Ναυτεργατικά προβλήματα αλλά και οι ίδιοι οι Ναυτεργάτες που επιθυμούν η Ομοσπονδία να είναι όργανο στα δικά τους χέρια και όχι παραμάγαζο των εφοπλιστών.

Η παραπάνω πρόταση απευθύνεται στα Σωματεία και τους αντιπροσώπους των: ΠΕΜΕΝ – Στέφενσων – ΠΕΝΗΕΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ και σε άλλους αντιπροσώπους που θα λάβουν μέρος στο επικείμενο 30ο συνέδριο της ΠΝΟ.

Για τον σκοπό αυτό απευθύνουμε πρόσκληση κοινής σύσκεψης σε χώρο και χρόνο που θα συμφωνηθεί από κοινού ώστε να συζητηθούν οι εκατέρωθεν θέσεις και απόψεις.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

http://ergasianet.gr/

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.