Αυξήσεις σύμφωνα με τις ανάγκες μας και όχι σύμφωνα με τις ανάγκες του ΣΕΒ

Αυξήσεις σύμφωνα με τις ανάγκες μας και όχι σύμφωνα με τις ανάγκες του ΣΕΒ

  • |

Πανελλαδική Ανεξάρτητη Ταξική Εργατική Κίνηση

Πηγή

Αύξηση κατά 2% του κατώτατου μισθού ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθώντας να παρουσιάσει σαν αύξηση και ενίσχυση των οικονομικά αδύναμων την κοροϊδευτική αύξηση των 11Ευρώ το μήνα. Tην ίδια στιγμή που η ΕΛΣΤΑΤ καταγράφει αύξηση κατά 2% περίπου μεσοσταθμικά, που για ορισμένα είδη φτάνουν μέχρι και το 12%

 

Ο Μητσοτάκης όπως και υπουργός εργασίας του Κωστής Χατζηδάκης μας είπα πως η αύξηση μπορεί να μην καλύπτει τις ανάγκες των εργαζομένων αλλά ήταν μια συνετή αύξηση χωρίς να θέτει σε κίνδυνο επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας.  Υπακοή δηλαδή στις εντολές του ΣΕΒ.

 

Στην ίδια λογική των αντοχών της οικονομίας και της παραγωγικότητας της εργασίας κινούνται και οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ, όπου με τους παχυλούς μισθούς τους μας μιλάνε για αυξήσεις σύμφωνα με τις αντοχές της οικονομίας.

 

Η κυβέρνηση της ΝΔ όπως και με αντεργατικό νομοσχέδιο που πέρασε τον Ιούνιο που εφαρμόζει το 10ωρο, ενισχύει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, απελευθερώνει στην ουσία της απολύσης και προσπαθεί να χτυπήσει την συνδικαλιστική δράση, δείχνει ξεκάθαρα ότι υποτάσσει πλήρως τις ανάγκες των εργαζομένων μπροστά στην κερδοφορία του κεφαλαίου.

 

Όσο και να θέλουν δεν θα ξεχάσουμε ότι εδώ και μια 10ετία ο βασικός μισθός είναι παγωμένος και τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων έχουν εκτοξευτεί. Ότι ζούμε σε μια εποχή που μπορούμε να δουλεύουμε λιγότερο και όλοι. Λεφτά υπάρχουν για καλύτερους μισθούς και κοινωνικές παροχές, είναι τα κέρδη που καρπώνονται από την εργασία μας.

 

Ευθύνη για αυτή την κατάσταση έχουν όλες οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι το μείωσαν και τον κράτησαν σε τόσο χαμηλά επίπεδα, νομοθέτησαν ώστε να μην καθορίζεται ο κατώτατος μισθός από τις συλλογικές διαπραγματεύσεις των εργαζομένων, αλλά από τον εκάστοτε υπουργό Εργασίας.

 

Οι εργαζόμενοι γνωρίζουμε καλά ότι μόνο από την οργάνωση στους χώρους δουλείας, την ενίσχυση των σωματείων μας, την ανεξάρτητη ταξική δράση και ενότητα μπορούμε να κερδίσουμε πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς μας και βελτίωση της εργασίας μας και της ζωής μας συνολικά.

 

Αγώνας ταξικός-μαζικός-ενωτικός:

Κατάργηση του νόμου Βρούτση – Αχτσιόγλου, που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις για τον βασικό μισθό και τις Κλαδικές Συμβάσεις Εργασίας».

Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη

Επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων τώρα-Αυξήσεις στους μισθούς σύμφωνα με τις ανάγκες μας.

w.kommon.gr