Με μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων μετά το Πάσχα οι συνδικαλιστικές ενώσεις δείχνουν την αντίθεσή τους στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Πέμπτη.
Συγκεκριμένα, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν εξαγγείλει 48ωρη απεργία, τις ημέρες που το νομοσχέδιο εισαχθεί προς ψήφιση, δηλαδή πιθανότατα τις επόμενες Πέπμτη και Παρασκευή.
Επίσης 24ωρη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση έχουν κηρύξει την επόμενη Κυριακή 8 Μαΐου, κηρύξει ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – Εργατικά Κέντρα για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, που συνέπεσε φέτος με τον εορτασμό του Πάσχα.
Στις κινητοποιήσεις θα λάβουν μέρος οι επαγγελματικές ενώσεις (δικηγόροι που συνεχίζουν την αποχή τους από τις 12 Ιανουαρίου, γιατροί, μηχανικοί, συμβολαιογράφοι)
Ακόμη το ΤΕΕ έστειλε επιστολή στους βουλευτές – μηχανικούς χαρακτηρίζοντας «αιτία πολέμου» τυχόν υπερψήφιση του ασφαλιστικού. Ακόμα η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων δηλώνει ότι θα συμμετάσχει στην 48ωρη απεργία και οργανώνει κάθοδο στην Αθήνα τη δεύτερη ημέρα της κινητοποίησης.
Νέες κινητοποιήσεις αναμένεται να εξαγγείλουν και οι δημοσιογράφοι. Η ΠΟΕΣΥ, που συνεδριάζει την ερχόμενη Τετάρτη, χαρακτηρίζει «ληστεία μετά φόνου» την κατάργηση του αγγελιοσήμου, ενώ αναμένει τις προτάσεις του υπουργού Εργασίας τόσο για διατήρηση ενός φόρου στις διαφημίσεις όσο και για την υλοποίηση της δέσμευσής του για πρόβλεψη τρίμηνης μετάθεσης της εφαρμογής της διάταξης για το αγγελιόσημο.