Πυρά ΓΣΕΕ κατά ΣΕΒ: “Εμείς σεβόμαστε την υπογραφή μας…”

Πυρά ΓΣΕΕ κατά ΣΕΒ: “Εμείς σεβόμαστε την υπογραφή μας…”

  • |

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΓΣΕΕ σε αναφορά του ΣΕΒ, στο εβδομαδιαίο δελτίο του για την ελληνική οικονομία, για τα εργασιακά, που σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ έρχεται σε πλήρη αναντιστοιχία με τα όσα οι εκπρόσωποι των βιομηχάνων συνυπογράφουν κάθε φορά στις συμφωνίες της Συνομοσπονδίας με τους εργοδοτικούς φορείς.

Η ΓΣΕΕ κατηγορεί τον ΣΕΒ ότι κάποιοι κύκλοι μέσα σε αυτόν ονειρεύονται ένα μοντέλο κράτους, όπου το επιχειρείν θα είναι κρατικοδίαιτο, η φορολόγηση θα γίνεται σε φορολογικούς παραδείσους, οι συλλογικές διαπραγματεύσεις θα γίνονται κατά τα σουηδικά πρότυπα, το κράτος πρόνοιας θα είναι ανύπαρκτο και οι μισθοί στα επίπεδα Ινδίας.

Η ΓΣΕΕ κατηγορεί επίσης τον ΣΕΒ για αθέτηση της υπογραφής του, αναφέροντας συγκεκριμένα ότι «πέραν των άλλων, διαφέρουμε με το ΣΕΒ και σε κάτι που ο λαός μας το ονομάζει μπέσα και οι λόγιοι το περιγράφουν με την έκφραση ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ. Στην αρχή εξοργιζόμασταν με τις κάθε φορά “οβιδιακές” διαφοροποιήσεις, στην πορεία μας προκαλούσαν σύγχυση και δυσφορία, τώρα πλέον είμαστε υποψιασμένοι και τις αντιμετωπίζουμε με κατανόηση και…χιούμορ».

Τέλος, η ΓΣΕΕ κάλεσε τους άμεσα εμπλεκόμενους να αναλάβει ο καθένας την ευθύνη που του αναλογεί και δεσμεύτηκε ότι η ίδια το κάνει χωρίς αστερίσκους, χωρίς όψιμες διαφοροποιήσεις και με συναίσθηση ευθύνης και σοβαρότητας.

news.gr