ΜΕΤΑ: Πανεργατική Απεργία στις 8 Δεκέμβρη – Δε θα περιμένουμε το… 2060! Αντίσταση ΤΩΡΑ

ΜΕΤΑ: Πανεργατική Απεργία στις 8 Δεκέμβρη – Δε θα περιμένουμε το… 2060! Αντίσταση ΤΩΡΑ

  • |

Όλα τα μέτρα, παλιά και νέα, η β’ αξιολόγηση, το 4ο μνημόνιο, που κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ΕΕ, ΔΝΤ και ΣΕΒ προωθούν χωρίς τελειωμό και χωρίς αναισθητικό, ευνοούν ακόμα περισσότερο το μεγάλο κεφάλαιο και τις μεγαλο-μεσαίες επιχειρήσεις.

Κάθε τι δημόσιο και κερδοφόρο παραδίδεται στους ιδιώτες, από υπηρεσίες, μέχρι υγεία, παιδεία, ενέργεια, νερό, γη και θάλασσες και ό,τι απομένει, το σχέδιο είναι να λειτουργεί για τη διευκόλυνση των επιχειρηματιών, με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια κι απόλυτα ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Στον ιδιωτικό τομέα, τα εργατικά δικαιώματα ξεχαρβαλώνονται όλο και περισσότερο, οι εργοδότες ξεσαλώνουν παντελώς ανεξέλεγκτοι, με αποτελέσματα σαν τη δολοφονία της λογίστριας στα «Everest» και τα φεσώματα του Μαρινόπουλου.

Στο συνδικαλιστικό επίπεδο, η κυβέρνηση και το κεφάλαιο που εκπροσωπεί ανερυθρίαστα πλέον, με τη βοήθεια και προτροπή των διεθνών συμμάχων της, ΕΕ – ΔΝΤ, προσπαθούν να οχυρωθούν έγκαιρα, δυσκολεύοντας την πραγματοποίηση απεργιών, διευκολύνοντας την εργοδοτική ανταπεργία και τις επιθέσεις στους μαχόμενους συνδικαλιστές, θεσμοθετώντας τη δικαστική παρέμβαση στα εσωτερικά των συνδικάτων, με πρόσφατη γεύση από όσα συνέβησαν στο ΕΚΑ και το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.

Οι… πανηγυριώτικοι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για δήθεν ελάφρυνση του χρέους το 2060, με αντάλλαγμα πλεονάσματα του 3,5% για τα επόμενα 10 χρόνια και πρόσθετα μέτρα καταλήστευσης του εργατικού και λαϊκού εισοδήματος, δεν πείθουν κανέναν πια, όταν άμεσα βλέπει ομαδικές απολύσεις χωρίς όριο, διαρκή «κόφτη» μισθών και συντάξεων, ελαστική απασχόληση χωρίς δικαιώματα, χωρίς προστασία, χωρίς συνδικαλισμό, καλπάζουσα ανεργία, «υποκατώτατο» μισθό, πλειστηριασμούς σπιτιών εργαζομένων, φορολογία για τους φτωχούς και σεισάχθεια για το κεφάλαιο!

Οι επικίνδυνοι θεατρινισμοί του Καμμένου στο Καστελλόριζο, με βουλευτές και υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, νομιμοποιώντας την Χρυσή Αυγή, προκαλούν ανησυχία στις εργαζόμενες τάξεις της χώρας μας και χρειάζεται εγρήγορση ώστε να σταματήσει άμεσα η οποιαδήποτε ενέργεια μπορεί να απειλήσει την ειρήνη.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της 8 Δεκέμβρη μπορεί να αποτελέσει βήμα κλιμάκωσης μετά την απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 24 Νοέμβρη, μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες συμπόρευσης ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, διευρύνοντας τον αγωνιστικό ορίζοντα για κοινή δράση μαζί με τους ανέργους, τη νεολαία, τους αγρότες, τους συνταξιούχους και κάθε κοινωνική κατηγορία που θεωρεί σύμμαχο τον εαυτό της με τον κόσμο της δουλειάς.

Το ΜΕΤΑ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις στην υπηρεσία της συλλογικής οργάνωσης των αντιστάσεων της εργαζόμενης κοινωνίας, προκειμένου να σταματήσουμε την αντεργατική και αντιλαϊκή λαίλαπα κυβέρνησης, ΣΕΒ, ΕΕ και ΔΝΤ, να ανατρέψουμε τη λιτότητα, να επιβάλλουμε μνημόνια στους πλούσιους.

Γνωρίζοντας ότι:

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
Καλούμε τους εργαζόμενους σε δημόσιο και
ιδιωτικό τομέα, τη νεολαία, τους άνεργους και
τους συνταξιούχους, σε συμπόρευση, να
διαδηλώσουμε στο μπλοκ του ΜΕΤΑ,
την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη, ώρα 10.30πμ, στο Μουσείο