Τη διαμαρτυρία τους και την αντίθεσή τους στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο εξέφρασαν με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας οι επιτροπές αγώνα αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών.
Οι εκπρόσωποι των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων υγείας, μηχανικών αλλά και μισθωτών με μπλοκάκι επισήμαναν ότι συνεχίζουν τον αγώνα για την οριστική κατάργηση του «αντεργατικού ασφαλιστικού νομοσχεδίου».
Τόνισαν ότι με τις εφαρμοστικές εγκυκλίους του νόμου επιβάλλεται η ευέλικτη εργασία με το μπλοκάκι και στην ουσία αναγκάζονται οι εργαζόμενοι «να υπογράψουν είτε ότι είναι αυτοαπασχολουμενοι επαγγελματίες και να πάρουν το 38% των ασφαλιστικών εισφορών στην πλάτη τους είτε να απορροφήσουν έμμεσα με μειώσεις στους μισθούς την επιβάρυνση που έφερε το νέο ασφαλιστικό».
Όπως υπογράμμισαν, «ζητούν την οριστική ανατροπή της ανταποδοτικότητας στην κοινωνική ασφάλιση και παλεύουν για νέα σύγχρονη κοινωνική ασφάλιση με βάση τις καθημερινές νέες σύγχρονες ανάγκες του εργαζόμενου».
Οι συγκεντρωμένοι πριν πάνε στο υπουργείο Εργασίας, πραγματοποίησαν μικρή πορεία από την πλατεία Κλαυθμώνος μέχρι το υπουργείο, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο καθώς και για την πολιτική της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ.








