Με κινητοποιήσεις απαντούν στο πολυνομοσχέδιο

Με κινητοποιήσεις απαντούν στο πολυνομοσχέδιο

Περισσότερα από 70 προαπαιτούμενα περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο-σκούπα που θα κατατεθεί στη Βουλή από την κυβέρνηση και θα ανοίξει το δρόμο για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης. Η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, ετοιμάζουν να δώσουν τη δική τους απάντηση, προγραμματίζοντας κινητοποιήσεις.

efsyn.gr

Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) σε ανακοίνωση που εξέδωσε κατηγορεί την κυβέρνηση για «υποταγή στις επιταγές της Τρόικας» μεταξύ των οποίων και η «απαράδεκτη» τροπολογία για τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία.

Όπως υποστηρίζει η ΓΣΕΕ σχετικά με το θέμα των απεργιών με τα νέα μέτρα «επιδιώκεται» να κρίνονται παράνομες το σύνολο των απεργιών που θα κηρύσσονται στο μέλλον.

«Με τη μεθόδευση της υπερβολικά αυξημένης συμμετοχής των εργαζομένων που βιώνουν καθεστώς πρωτοφανούς εργασιακής ανασφάλειας, για τον τρόπο λήψης απεργιακής απόφασης, επιδιώκεται να κρίνονται παράνομες το 99% των απεργιών που θα κηρύσσουν τα σωματεία στο μέλλον» τονίζει η Συνομοσπονδία και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ρίχνει στο καλάθι των αχρήστων την υπόσχεσή της για επαναφορά της συλλογικής προστασίας των εργαζομένων καλώντας παράλληλα τους βουλευτές να καταψηφίσουν οποιαδήποτε ρύθμιση εισαχθεί για τον περιορισμό του δικαιώματος των εργαζομένων να απεργήσουν.

Επίσης, ζητάει από την κυβέρνηση να αποσύρει συνολικά το σχετικό άρθρο του Σ/Ν και να συζητήσει διεξοδικά με τους επιστημονικούς φορείς και τη ΓΣΕΕ το θεσμό της εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών ή να αποσύρει τη διάταξη που περιλαμβάνει εργατικές διαφορές ή κατ’ ελάχιστον τα έξοδα με σαφήνεια να ορίζεται ότι επιβαρύνουν τους εργοδότες.

Τέλος, η ΓΣΕΕ ενημερώνει πως προγραμματίζει κινητοποιήσεις.

Εξάλλου, για την ημέρα ψήφισης των μέτρων, η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς το κοινοβούλιο, όπως και την κήρυξη στάσης εργασίας από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

Απεργίες και συλλαλητήρια
Σε απεργία στις 12 Γενάρη καλούν Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Με κεντρικό σύνθημα «Είναι ώρα οργάνωσης και πάλης! Όλοι στον Αγώνα!» το ΠΑΜΕ καλεί σε καθημερινή πολύμορφη δράση – απάντηση στο πολυνομοσχέδιο και μαζική συμμετοχή στην απεργία των Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων και στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Μέχρι στιγμής έχει ανακοινωθεί ότι απεργιακές συγκεντρώσεις στις 12 Γενάρη θα γίνουν:

Αθήνα: Στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια
Θεσσαλονίκη: Στις 12 το μεσημέρι στο Άγαλμα Βενιζέλου
Αγρίνιο: Στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία
Γιάννενα: Στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο
Νάουσα: Στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία
Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται την Δευτέρα 15 Γενάρη, μέρα ψήφισης των μέτρων με συλλαλητήρια μέχρι στιγμής σε:

Αθήνα: Στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια
Θεσσαλονίκη: Στις 6.30 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου