Συνεχίζονται οι απολύσεις στον όμιλο ALTER EGO

Συνεχίζονται οι απολύσεις στον όμιλο ALTER EGO

  • |

Πριν ακόμη συμπληρωθεί ένας χρόνος από τη λειτουργία των Μέσων του συγκροτήματος (ΒΗΜΑ, ΝΕΑ, περιοδικές εκδόσεις, in.gr, tovima.gr, tanea.gr), «η εργοδοσία ξεκίνησε με την παράνομη και αντεργατική απόλυση της διευθύντριας του περιοδικού ΒΗΜΑgazino και συνεχίζει ακάθεκτη», σχολιάζει η ΕΣΗΕΑ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης καταγγέλλει «τις απαράδεκτες εξελίξεις, που συμβαίνουν στον Όμιλο ALTER EGO (πρώην ΔΟΛ), όπου στα πλαίσια της τακτικής του ”ξεκαθαρίσματος” μέσα σε λίγες μέρες έχουν απολυθεί πέντε συνάδελφοι».

Οι τελευταίες εξελίξεις «έχουν δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας και αβεβαιότητας στο σύνολο των συναδέλφων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ και απαιτεί «την πλήρη αποκατάσταση των δικαιωμάτων, τον σεβασμό της αξιοπρέπειας και της επαγγελματικής  υπόστασης των συναδέλφων, που πλήττονται με τις ενέργειες της εργοδοσίας».

Καλεί όλους τους δημοσιογράφους μέλη της σε συνέλευση την Τετάρτη, 1η Αυγούστου 2018, στις 13.00, στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 3ος όροφος), προκειμένου να αποφασίσουν κινητοποιήσεις.

efsyn.gr