Σοβαρή καταγγελία για ξυλοδαρμό συνδικαλιστή στις εγκαταστάσεις της COSCO – Προσπάθεια δημιουργίας εργοδοτικού σωματείου

Σοβαρή καταγγελία για ξυλοδαρμό συνδικαλιστή στις εγκαταστάσεις της COSCO – Προσπάθεια δημιουργίας εργοδοτικού σωματείου

  • |

Ανεπηρέαστη από τη θερινή ραστώνη φαίνεται πως παραμένει η εργοδοσία στις προβλήτες εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά που ελέγχει η COSCO καθώς, όπως καταγγέλλει το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ, στην προσπάθεια για σύσταση εργοδοτικού σωματείου μέσα στο κατακαλόκαιρο προστέθηκε ο ξυλοδαρμός συνδικαλιστή «από μπράβο της εργοδοσίας».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις της Ένωσης Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά, «ενώ είναι σε εξέλιξη η διαδικασία διεκδίκησης από το σωματείο μας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στο λιμάνι του Πειραιά, η εργοδοσία κινητοποιεί τους μηχανισμούς της ενάντια στον αγώνα μας».

Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα πάντα με όσα καταγγέλλονται, γίνεται προσπάθεια για να στηθεί εργοδοτικό σωματείο ενώ μπράβος της εργοδοσίας «επιτέθηκε και χτύπησε τον πρόεδρο του σωματείου μας την ώρα που αυτός ενημέρωνε τους εργαζόμενους για τις εξελίξεις».

Οι εργαζόμενοι διαμηνύουν ότι «δεν θα ανεχτούμε τους σχεδιασμούς και τους μηχανισμούς της στο χώρο του λιμανιού». «Τους μπράβους και τους τραμπούκους θα τους πάρει «το κύμα» της οργανωμένης πάλης για τα δίκια μας», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση. Οι εργαζόμενοι παλεύουν για:

–Υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις για όλους τους εργαζόμενους.
— Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Να σταματήσει ο εμπαιγμός των εργαζομένων απ’ την πολιτική ηγεσία και την εργοδοσία.
–6μελής πόστα.
–Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης και αορίστου χρόνου.
–Σύσταση Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας.
–Διασφάλιση των όρων υγιεινής και ασφάλειας – Αναγνώριση των επαγγελματικών ασθενειών.

Καταγγελία για τον ξυλοδαρμό του συνδικαλιστή έχουν εκδώσει πολλά σωματεία και ενώσεις εργαζομένων, μεταξύ των οποίων και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά.

topontiki.gr