Πρόταση της ΕΣΕΕ για υφυπουργείο μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Πρόταση της ΕΣΕΕ για υφυπουργείο μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Τη θεσμοθέτηση υφυπουργείου Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων προτείνει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, που αντί για περιστασιακές παροχές, ζητά φορολογικά κίνητρα για τους συνεπείς εργοδότες και τις ενήμερες επιχειρήσεις, αλλά και μία δεύτερη ευκαιρία σε όσους επιβίωσαν και προσπαθούν να ρυθμίσουν και να αποπληρώσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους.

Το προεδρείο της ΕΣΕΕ στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ και των επαφών των παραγωγικών φορέων με την πολιτική ηγεσία της χώρας, μετά από σχετική πρόσκληση, συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Φώφη Γεννηματά, ενώ υπέβαλε υπόμνημα σε όλους τους αρχηγούς των κομμάτων του Κοινοβουλίου.

Το 29σελιδο κείμενο με τις θέσεις της Συνομοσπονδίας περιλαμβάνει 10 προτάσεις για τα φορολογικά ζητήματα, 9 παρεμβάσεις για τη ρύθμιση οφειλών και τον εξωδικαστικό μηχανισμό, 5 επισημάνσεις για τη ρευστότητα και τα κόκκινα δάνεια, διατυπώνει 9 πάγιες θέσεις στα εργασιακά, 8 αιτήματα στα ασφαλιστικά θέματα και 9 βελτιωτικές προτάσεις στα θέματα εμπορίου και λειτουργίας της αγοράς.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης δήλωσε σχετικά ότι: «επισημάναμε ότι το ελληνικό εμπόριο δεν επιζητά ένα γεμάτο καλάθι υποσχέσεων, αλλά ένα καλάθι ενεργειών με τα απολύτως απαραίτητα για τη βελτίωση της καθημερινότητας νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

»Αυτή τη φορά, ο κάθε πολιτικός αρχηγός που θα επιλέξει να παραγεμίσει το καλάθι της ΔΕΘ με εξαγγελίες, σύντομα, θα πρέπει και να μπορεί να σηκώσει το βάρος της υλοποίησής τους. Από τη φετινή ΔΕΘ αντί για ημίμετρα προσωρινών παροχών, προτιμάμε μόνιμα κίνητρα στήριξης και ανάπτυξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Μακάρι, μεταμνημονιακά, όσα εξαγγελθούν να πραγματοποιηθούν».

efsyn.gr