ΜΕΤΑ εργαζομένων Ιδιωτικού Τομέα: Άμεση σύγκληση Οργάνων ΓΣΕΕ για τον ασφαλιστικό «Αρμαγεδδώνα»

ΜΕΤΑ εργαζομένων Ιδιωτικού Τομέα: Άμεση σύγκληση Οργάνων ΓΣΕΕ για τον ασφαλιστικό «Αρμαγεδδώνα»

  • |

Με επιστολή τους, προς τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της ΓΣΕΕ, ο Θάνος Βασιλόπουλος (επικεφαλής του ΜΕΤΑ εργαζομένων στον Ιδιωτικό Τομέα) και ο Νίκος Παπατριανταφύλλου (μέλος της γραμματείας του ΜΕΤΑ εργαζομένων στον Ιδιωτικό Τομέα) ζητούν τη «τόσο την άμεση σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου, το οποίο δεν έχει συγκληθεί επί μακρό χρονικό διάστημα, όσο και την άμεση σύγκληση της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, προκειμένου να υπάρξει ένας συνολικός σχεδιασμός για την οργανωμένη και αποτελεσματική αγωνιστική απάντηση του εργατικού κινήματος», απέναντι στην νέα επίθεση που δέχεται ο κόσμος της εργασίας στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματά του, στην επικείμενη υφαρπαγή της α’ κατοικίας -μέσω πλειστηριασμών.

Επιπλέον, ζητούν τη σύγκληση των Οργάνων και προκειμένου να αποφασιστούν τα βήματα απέναντι στο «ανοικτό μέτωπο της ΕΓΣΣΕ», καθώς αυτή ήδη έχει λήξει στις 31.12.2015, «χωρίς η ΓΣΕΕ να έχει εκπονήσει σχέδιο διεκδίκησης και να έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για την υπογραφή νέας ΕΓΣΣΕ».

«Απέναντι σε όλα αυτά και κυρίως στο Ασφαλιστικό, τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να παραμείνουν ούτε απαθείς, ούτε άφωνοι, ούτε ακίνητοι», σημειώνουν οι Βασιλόπουλος και Παπατριανταφύλλου και υπογραμμίζουν την ανάγκη της καλύτερης δυνατής προετοιμασίας του αγώνα που έχουμε μπροστά μας, «για να διασφαλιστεί ότι θα είναι μαζικός. Για να αποτελέσει συνολικό κοινωνικό και κινηματικό γεγονός, λαμβάνοντας υπόψη και το χρόνο κατάθεσης και ψήφισης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου».

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ


Προς μέλη Ε.Ε. ΓΣΕΕ

Συνάδελφοι,

Με την είσοδο της νέας χρονιάς, η επίθεση της κυβέρνησης ενάντια στους εργαζόμενους συνεχίζεται νέα ένταση και με κορυφαίο ζήτημα την επικείμενη ψήφιση του νέου Ασφαλιστικού νόμου στο πλαίσιο της μνημονιακής της δέσμευσης για δραστική περικοπή της συνταξιοδοτικής δαπάνης.

Η λεγόμενη «μεταρρύθμιση» της Κοινωνικής Ασφάλισης που προωθεί άμεσα και με γρήγορους ρυθμούς η Κυβέρνηση, δεν θα είναι ακόμα μια επιμέρους παρέμβαση.

Θα είναι μια παρέμβαση που ουσιαστικά θα αποδομήσει τη Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση και θα οδηγήσει σε συντάξεις φτώχειας για τη συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων, σημερινών και μελλοντικών.

Πέρα από το ασφαλιστικό, η Κυβέρνηση ετοιμάζεται και για τη τελική «ρύθμιση» των κόκκινων δανείων, η οποία θα καταργήσει τη προστασία της λαϊκής κατοικίας, εκχωρώντας κατά πάσα πιθανότητα τα στεγαστικά και άλλα δάνεια στα κοράκια των διεθνών χρηματοοικονομικών οίκων.

Ταυτόχρονα, και το μέτωπο της ΕΓΣΣΕ είναι ανοικτό, καθώς αυτή ήδη έχει λήξει στις 31.12.2015, χωρίς η ΓΣΕΕ να έχει εκπονήσει σχέδιο διεκδίκησης και να έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για την υπογραφή νέας ΕΓΣΣΕ.

Απέναντι σε όλα αυτά και κυρίως στο Ασφαλιστικό, τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να παραμείνουν ούτε απαθείς, ούτε άφωνοι, ούτε ακίνητοι.

Οι προηγούμενες Γενικές Απεργίες υπήρξαν κατά κοινή αποδοχή και μετά από μήνες ακινησίας, το πρώτο θετικό βήμα, όπου το εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα πήρε ξανά αγωνιστικές πρωτοβουλίες, προβάλλοντας τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις του, αντιστεκόμενο στις αντεργατικές – αντιλαϊκές πολιτικές που επιβάλλει η Κυβέρνηση στο πλαίσιο του 3ου Μνημονίου.

Για τους λόγους αυτούς, ζητούμε τόσο την άμεση σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου, το οποίο δεν έχει συγκληθεί επί μακρό χρονικό διάστημα, όσο και την άμεση σύγκληση της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, προκειμένου να υπάρξει ένας συνολικός σχεδιασμός για την οργανωμένη και αποτελεσματική αγωνιστική απάντηση του εργατικού κινήματος. Στο πλαίσιο αυτό, επισημαίνουμε την ανάγκη της καλύτερης δυνατής προετοιμασίας του αγώνα που έχουμε μπροστά μας. Για να διασφαλιστεί ότι θα είναι μαζικός. Για να αποτελέσει συνολικό κοινωνικό και κινηματικό γεγονός, λαμβάνοντας υπόψη και το χρόνο κατάθεσης και ψήφισης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Τα μέλη της Ε.Ε.
Θάνος Βασιλόπουλος
Νίκος Παπατριανταφύλλου