Αγωνιστική πρόταση – πρόγραμμα δράσης από το ΜΕΤΑ προς την ΑΔΕΔΥ

Αγωνιστική πρόταση – πρόγραμμα δράσης από το ΜΕΤΑ προς την ΑΔΕΔΥ

  • |

Με επιστολή τους (την Τετάρτη 3 Ιούνη 2020) προς τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, οι γενικοί σύμβουλοι – εκπρόσωποι του ΜΕΤΑ, Νίκος Καλόγηρος, Γρηγόρης Καλομοίρης, Μάριος Κρητικός και Γιώργος Χαρίσης, κατέθεσαν την παρακάτω πρόταση – πρόγραμμα δράσης:

Προς:
– μέλη της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ
– μέλη του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ

Συνάδελφοι,-ισσες

1. Όπως γνωρίζετε οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, έχουν κηρύξει 24ωρη Απεργία για τις 9/6/2020 και έχουν, επίσης, αποφασίσει να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στις 10/6/2020, 7:00 μ.μ. στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Προτείνουμε, με βάση και την απόφαση του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ (20/5/2020) για το πρόγραμμα δράσης, να κηρύξει η ΑΔΕΔΥ στάση εργασίας για όλο το Δημόσιο την Τρίτη 9/6/2020 από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου και να καλέσει τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στα απεργιακά συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν εκείνη την ημέρα.

Στην Αθήνα έχει ανακοινωθεί για τα Προπύλαια στη 1:00 μ.μ.

Εφόσον αυτό το συλλαλητήριο έχει πανελλαδικό χαρακτήρα (σχετική απόφαση της ΟΛΜΕ (29-5-2020)), η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ να καλέσει τα Νομαρχιακά τμήματα των όμορων νομών να οργανώσουν μαζί με τα εκπαιδευτικά σωματεία την μετακίνηση προς την Αθήνα.

Προτείνουμε επίσης να καλέσει η ΑΔΕΔΥ σε συμμετοχή στο Πανεκπαιδευτικό-Παλλαϊκό συλλαλητήριο της Τετάρτης 10/6/2020 στις 7:00 το απόγευμα στα Προπύλαια και στην πορεία στη Βουλή.

Η θέση μας είναι ότι, εφόσον βρισκόμαστε τώρα στην τελική φάση ψήφισης του νομοσχεδίου, δεν αρκεί πλέον το κάλεσμα της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ προς τα συνδικαλιστικά στελέχη να δώσουν το «παρών», αλλά επιβάλλεται η ΑΔΕΔΥ να πάρει πρωτοβουλίες με δεδομένο ότι το πολυνομοσχέδιο πλήττει και τους εργαζόμενους στο Δημόσιο αφού καταστρατηγεί τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών τους.

2. Όπως είναι γνωστό την Τρίτη 16/6/2020 οι Ομοσπονδίες της Υγείας (ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ) πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, συλλαλητήριο στις 8:30 π.μ. στη Πλατεία Μαβίλη και πορεία μέχρι το Υπουργείο Υγείας. Προτείνουμε, με βάση και την απόφαση του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ, να κηρύξει η ΑΔΕΔΥ 24ωρη Απεργία στις 16/6/2020 σε όλο το Δημόσιο διεκδικώντας την ενίσχυση του Δημόσιου συστήματος Υγείας, αυξήσεις στους μισθούς, μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα για όλους.

Η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, παράλληλα, να απευθυνθεί στις συνδικαλιστικές οργανώσεις τουΙδιωτικού τομέα (ΕΚΑ-Ομοσπονδίες κλπ) προτείνοντας να πάρουν σχετικές αποφάσεις ώστε η 16η Ιούνη να είναι ημέρα Πανεργατικής Δράσης.

Σας επισυνάπτουμε την ανακοίνωση του ΜΕΤΑ: Η 16η Ιούνη να είναι Ημέρα Πανεργατικής Απεργίας (2/6/2020)

Οι εκπρόσωποι του ΜΕΤΑ
στο Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ

Νίκος Καλόγηρος
Γρηγόρης Καλομοίρης
Μάριος Κρητικός
Γιώργος Χαρίσης