Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ την Κυριακή μαζί στην Πάτρα υπογράφουν σύμφωνο συμβίωσης!

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ την Κυριακή μαζί στην Πάτρα υπογράφουν σύμφωνο συμβίωσης!

  • |
Πραγματικός πυρετός επικρατεί στο Καρναβαλικό Εργαστήρι του Δήμου Πατρέων, όπου γράφεται η τελευταία πινελιά των προετοιμασιών και ρυθμίζονται οι τελικές λεπτομέρειες στα καρναβαλικά άρματα, λίγο πριν αποκαλυφτούν στα μάτια Πατρινών και επισκεπτών στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, κατά τις παρελάσεις του τελευταίου τριημέρου του Πατρινού Καρναβαλιού 2016.
 
ΤΑ ΑΡΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ
Ο φετινός Καρνάβαλος του Πέτρου Βρυώνη μεγαλειώδης, εντυπωσιακός, συμβολικός και σατιρικός, σε πλήρη και διαρκή κίνηση σε πολλά μέρη του (κεφάλι, μάτια και δυο χέρια), βρήκε πεδίο έμπνευσης λαμπρό στο θέμα της Πλουτοκρατίας στις μέρες μας, περίοδο κρίσης. Ο φετινός Καρνάβαλος είναι ένας πλουτοκράτης, με ημίψηλο και πούρο, που στο ένα του χέρι κρατά ένα βιβλίο, τα μνημόνια 1 και 2 και στο άλλο το μνημόνιο 3 και το μνημόνιο με ερωτηματικό (;), που προϊδεάζει για το τέταρτο μνημόνιο… Σε ένα δεύτερο επίπεδο, μπροστά από τον πλουτοκράτη ο λαουτζίκος… πλακώνεται στις μπουνιές στην κυριολεξία εξαιτίας… μνημονίων, δραχμής, ευρώ. Στην πλάτη του πλουτοκράτη συσσωρευμένη η πλουτοκρατία και η ισχύς της με ντουβάρια, καράβια, εργοστάσια, μονάδες καταστολής δίνει τον τόνο. Η κατασκευή συμπληρώνεται από δύο καταπληκτικά boxer (σκυλιά), που φοράνε γερμανικά κράνη, όπου στο ένα υπάρχει ο αγκυλωτός σταυρός και στο άλλο το σήμα της Ευρώπης. Πλουτοκρατία σε καιρό κρίσης, λοιπόν, ο φετινός Καρνάβαλος, με έντονα χρώματα και υλικά: φελιζόλ, σίδερα και ξύλα. Ένα εξαιρετικό καλλιτεχνικό και σατιρικό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα, προσαρμοσμένο στα οικονομικά που απαιτούν οι συνθήκες των ημερών μας. Διαστάσεις: Μήκος 9,00μ, Πλάτος: 4,80μ, Ύψος: 5,80μ.
Εντυπωσιακή και η Βασίλισσα
Εντυπωσιακό, καλλιτεχνικό και πολύχρωμο και το άρμα της Βασίλισσας, που δημιούργησαν ο Νίκος Λιβάνης και ο Νεκτάριος Σαρηγιάννης και θα υποδεχτεί τη Δήμητρα Οικονομοπούλου, τη φετινή βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού. Φέτος το άρμα της Βασίλισσας είναι εμπνευσμένο από τη θάλασσα και το υγρό στοιχείο. Ένα μεγάλο χταπόδι έχει τυλίξει ένα κοχύλι, μέσα στο οποίο θα στέκεται όρθια η Βασίλισσα και θα χαιρετά τον κόσμο, μοιράζοντας φιλιά και χαμόγελα αισιοδοξίας. Θα υπάρχουν ιππόκαμποι, ψάρια, καραβίδες, κοχύλια, τα οποία θα διαμορφώνουν την τελική εικόνα της θάλασσας, η οποία θα γίνεται διακριτή και με το ύφασμα στο κάτω μέρος του άρματος. Μια έκρηξη χρώματος με έντονα και φωτεινά χρώματα με υλικό φελιζόλ. Διαστάσεις: Μήκος 11,57μ, Πλάτος: 4,80μ, Ύψος: 6,00μ.
Στο άρμα του με τον τίτλο «Ψωνίσαμε» ο Δημήτρης Ντζουμάνης μάς παρουσιάζει έναν κεφαλαιοκράτη να σπρώχνει ένα καροτσάκι του σουπερμάρκετ, στο οποίο υπάρχει καθετί που θα περίμενε κάποιος: κονσέρβες και λοιπά είδη και ανάμεσά τους η προτομή του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Ψωνίσαμε… ήρωα, ψωνίσαμε… επαναστάτη, παραπέμπει σατιρικά η καρναβαλική έμπνευση του καλλιτέχνη-δημιουργού του άρματος, αφού η προτομή του Τσίπρα φορά τον μπερέ του Τσε Γκεβάρα. Το κορμί και το κεφάλι του είναι διάτρητα, φτιαγμένα από μπετόβεργες και φαίνονται χρήματα, τιμαλφή και περιουσίες… Η υπόλοιπη κατασκευή είναι από φελιζόλ. Διαστάσεις: Μήκος 9,90μ, Πλάτος: 4,50μ, Ύψος: 5,80μ.
 
Η… συμβίωση Αλέξη-Γερούν
 
Η Αγνή Στασινού στο άρμα της «Σύμφωνο Συμβίωσης (Πολιτικής)» μας επιφυλάσσει ένα εκλεκτό ζευγαράκι: Ο Αλέξης Τσίπρας από τη μια και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ με μπικουτί στα μαλλιά από την άλλη κάθονται σ’ ένα καναπεδάκι και ζεσταίνονται κοντά στο τζάκι, καίγοντας… την παιδεία και το ασφαλιστικό. Και οι δυο τους με αμφίεση και άνεση κατοικίας, αφού φορούν μποξεράκια και έχουν τα πόδια πάνω στο τραπέζι. Ο Τσίπρας τραβά τον Ντάισελμπλουμ από το λαιμό και αυτός τον σπρώχνει απωθώντας τον. Στην πλάτη του άρματος μια σειρά… οικογενειακών αναμνηστικών φωτογραφιών, με όλη την οικογένεια του Eurogroup. Ένα ακόμη πολύχρωμο άρμα από φελιζόλ με έντονη σατιρική φυσιογνωμία και χιουμοριστικό χαρακτήρα. Διαστάσεις: Μήκος: 8,15μ, Πλάτος: 4,50μ, Ύψος: 5,80μ.