Μετανάστες προς Τραμπ: «Δεν είμαστε κτήνη»

Μετανάστες προς Τραμπ: «Δεν είμαστε κτήνη»

  • |

Η οικογένεια μιας 19χρονης γυναίκας από τη Γουατεμάλα που σκοτώθηκε από τα πυρά ενός αμερικανού συνοριοφύλακα, ζήτησε χθες από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να ρίξει τους τόνους της ρητορικής της για τους μετανάστες, αφού ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «κτήνη» τους μετανάστες που εισέρχονται στη χώρα.

Η γυναίκα, που ταυτοποιήθηκε από την οικογένειά της ως η Κλαούντια Γκόμεζ, σκοτώθηκε την Τετάρτη στο νότιο Τέξας από τα πυρά ενός συνοριοφύλακα που άνοιξε πυρ σε αρκετούς ανθρώπους που «του όρμησαν», τόνισε η συνοριοφυλακή με ανακοίνωσή της την Παρασκευή.

Η υπηρεσία τους χαρακτήρισε «παράνομους αλλοδαπούς» και μια «ομάδα ύποπτων παράνομων αλλοδαπών», σημειώνοντας ότι η Γκόμεζ ήταν ανάμεσα τους.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα η συνοριοφυλακή ανέφερε ότι οι άνθρωποι επιτέθηκαν στον αξιωματικό με αιχμηρά αντικείμενα και ότι η Γκόμεζ είναι ανάμεσα στους επιτιθέμενους.

«Προς την κυβέρνηση των ΗΠΑ (ζητώ) να μην μας μεταχειρίζεστε σαν ζώα, μόνο επειδή είστε μια ισχυρή και ανεπτυγμένη χώρα», δήλωσε η Ντομίνγκα Βιθέντε, θεία της Γκόμεζ, σε δημοσιογράφους στην Πόλη της Γουατεμάλας.

Η 19χρονη Κλαούντια, από τις ορεινές περιοχές της Γουατεμάλας, έφυγε από το σπίτι της προς αναζήτηση δουλειάς και ευκαιριών εκπαίδευσης, δήλωσε η Βιθέντε.

Την Πέμπτη το υπουργείο Εξωτερικών της Γουατεμάλας τόνισε ότι τα δικαιώματα των μεταναστών πρέπει να γίνονται σεβαστά.

Ένα βίντεο διάρκειας επτά λεπτών που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και συγκέντρωσε χιλιάδες θεάσεις, φέρεται να δείχνει τα επακόλουθα του συμβάντος σε μια οδό κατοικημένης περιοχής. Στο βίντεο, μια γυναίκα φωνάζει στα ισπανικά: «Γιατί πυροβολήσατε το κορίτσι; Το σκοτώσατε!»

artinews.gr