Δύο παιδιά δολοφονημένα με σφαίρες και …διακρίσεις

Δύο παιδιά δολοφονημένα με σφαίρες και …διακρίσεις

  • |

Ψάξαμε στα τουίτ του αρχηγού της Ν.Δ., ψάξαμε και στις ανακοινώσεις του κόμματος που δεν χάνει ευκαιρία να προτάσσει την ανομία μετά από κάθε βίαιη ή και μη βίαιη ενέργεια διαφόρων ομάδων αλλά δεν βρήκαμε ούτε μία ανακοίνωση, ούτε ένα λόγο συμπάθειας για το 13χρονο κοριτσάκι Ρομά που έπεσε νεκρό  από τις σφαίρες ενός αδίστακτου Έλληνα κρεοπώλη.

Α.Ψ.

Ακό ένα θύμα ρατσιστικής ή απλά θηριώδους δολοφονικής βίας περνάει απαρατήρητο από τον πολυάσχολο χώρο της Δεξιάς που βλέπει μόνο όσα συμβαίνουν στα Εξάρχεια και στο Μενίδι!

Ηταν μόλις 11 χρόνων και είχε όνομα. Λεγόταν Μάριος το αγοράκι που σκοτώθηκε με αδέσποτη σφαίρα που εκτοξεύτηκε από κάποιο γλέντι στο Μενίδι ακριβώς ένα χρόνο πριν. Ακολούθησαν αστυνομικές επιχειρήσεις και εισβολές στον καταυλισμό προκειμένου να συλληφθούν οι δράστες.

Σύσσωμη τότε η Ν.Δ. ξεσπούσε και πάλι όχι σε πένθος αλλά και σε φωνές για την ανομία στο Μενίδι (και στα Εξάρχεια), ενώ εγκαλούσε την κυβέρνηση να σταματήσει να κλείνει τα μάτια.

Για τις μπαλωθιές στα γλέντια της Κρήτης δεν είχε γίνει τότε λόγος μια και αυτό είναι… έθιμο ανεξάρτητα από τα θύματα που συχνά κι εκεί χτυπούν οι αδέσποτες σφαίρες.

Τουλάχιστον όμως ο άτυχος εκείνος μαθητής είχε όνομα, είχε πρόσωπο, ήταν ένα αθώο θύμα που μπροστά στο φέρετρό του γονάτισαν όλοι.

Το κοριτσάκι που έπεσε θύμα του Ελληνα κρεοπώλη ακόμα δεν έχει όνομα, ακόμα δεν έχει υπάρξει μία έστω δήλωση συμπάθειας, ακόμα δεν γονάτισε κανείς από το κόμμα της «τάξης και της ασφάλειας» μπροστά στο δικό του φέρετρο!

.efsyn.gr