Γιάννης Αντετοκούμπο: Πίεση είχα όταν δεν είχα να φάω

Γιάννης Αντετοκούμπο: Πίεση είχα όταν δεν είχα να φάω

  • |

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε συνέντευξή του εξαίρει το κλίμα στην εθνική ομάδα και αποθεώνει τον Θανάση Σκουρτόπουλο γι’ αυτό:

“Το κλίμα είναι τρομερό. Εδώ και 4-5 μέρες περνάμε πάρα πολύ καλά. Είμαστε χαρούμενοι, γινόμαστε καλύτεροι. Πιστεύω ότι έχει κάνει τρομερή δουλειά ο κόουτς με το κλίμα που έχει δημιουργήσει”.

Οι προσδοκίες για το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι μεγάλες, αλλά κρατά χαμηλούς τόνους:

“Πιστεύω ότι αν δώσουμε κι εμείς το 100%, όπως έκαναν οι προηγούμενοι, που δεν είναι σήμερα εδώ, για να προκριθούμε στο Παγκόσμιο, θα είμαστε καλά. Σίγουρα θέλουμε να πετύχουμε μια διάκριση, να πάρουμε ένα μετάλλιο, αλλά δεν υπάρχει λόγος να βγω να υποσχεθώ στα ΜΜΕ ότι θα κερδίσουμε ένα μετάλλιο σίγουρα, γιατί έτσι βάζω πίεση στους συμπαίκτες μου και δεν το θέλω αυτό. Εγώ θέλω οι συμπαίκτες μου να είναι όσο πιο χαλαροί γίνεται ώστε να δώσουν κι αυτοί το 100%. Γιατί αν βγαίνει ο καθένας και λέει ότι θα κερδίσουμε ένα μετάλλιο, βάζει πίεση στην ομάδα, στον προπονητή. Και δεν είμαι εδώ για να κάνω αυτό το πράγμα. Θα δώσουμε το 100%, όπως κάνουμε κάθε χρονιά, και μακάρι να γυρίσουμε με ένα μετάλλιο”.

 

Ποιο ρόλο θα έχει ο Γιάννης στην ομάδα;

“Τα πάντα. Απ’ όλα. Ριμπάουντ, τάπες, άμυνες, επίθεση. Δεν υπάρχει θέση. Θα προσπαθήσω να κάνω τα πάντα γι’ αυτή την ομάδα. Έχουμε 11 καταπληκτικούς παίκτες, που έχουν κάνει καταπληκτικές χρονιές. Εγώ είμαι εδώ για να βοηθήσω την ομάδα μου με όποιον τρόπο μπορώ”.

Στην Κίνα θα πάει ως MVP του ΝΒΑ και όλος ο πλανήτης θα περιμένει από αυτόν να αποδείξει τον τίτλο του. Η πίεση λογικά θα είναι μεγάλη, όχι όμως για τον Γιάννη.

“Δεν μου δημιουργεί βάρος. Δεν υπάρχει καμία πίεση. Πίεση είχα όταν ήμουν μικρός και δεν είχα να φάω, όταν δεν ήξερα πότε θα έρθει το επόμενο γεύμα. Το να παίζω μπάσκετ με τους συμπαίκτες μου, με τους κολλητούς μου, τα αδέρφια μου και να εκπροσωπώ τη χώρα μου δεν δημιουργεί καμία πίεση. Προσπαθώ να είμαι χαρούμενος”…

http://artinews.gr