Οταν μιλάνε για “αξιοκρατία”, εννοούν να διωχθούν οι άλλοι και να διοριστούν οι δικοί τους

Οταν μιλάνε για “αξιοκρατία”, εννοούν να διωχθούν οι άλλοι και να διοριστούν οι δικοί τους

  • |

Θα κάνω μόνο λίγες παρατηρήσεις όσον αφορά την ιστορία του Ιάσονα και της Ρουσφετολογικής Εκστρατείας για να πάρει το χρυσόμαλλο διορισμό.

Η πρώτη προς το ΣΥΡΙΖΑ: Βλέπετε ότι τώρα τα ΜΜΕ βγάζουν τα δικά σας άπλυτα. Αφού σας γλέντησαν, θα σας ρίξουν. Τέτοιοι που είστε, καλά να πάθετε, βέβαια ο βρικόλακας, που προορίζουν για αντικαταστάτη, είναι τρις χειρότερος, αλλά εσείς φταίτε. Ξεπουλήσατε τους αγώνες όλων όσων σας πίστεψαν και τώρα οι τοκογλύφοι απλά δείχνουν, τι τομάρια είστε. Ας μην πουλιόσασταν, να μη σας κρεμάσουν απ’ τα τσιγκέλια μπροστά στη βιτρίνα του κρεοπωλείου “το 4ο Ράιχ”.

Η δεύτερη προς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ότι κι αν πούμε, είναι λίγο. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν διορίσει συγγενείς μέχρι 7ο βαθμό. Ειδικά το να μιλά ο Μητσοτάκης για διορισμό είναι Ανέκδοτο. Κούλη, τα βαφτιστήρια του πατέρα σου πως είναι; Τρώνε καλά στο Δημόσιο; Τα ρουσφέτια της αδερφής σου; Ακόμα και τα ποντίκια της ΝΟΔΕ Ευρυτανίας είχαν διοριστεί, όταν ήταν στην κυβέρνηση του μπαμπά. Μετά το 1996 πάλι διόριζε, αλλά Αθηναίους νεοδημοκράτες. Ο ανεψιός τί κάνει στην Περιφέρεια; Εξυπηρετήσεις σε γαλάζιους ψηφοφόρους; Σόι πάει το βόλεμα…

Καλά, για το ΠΑΣΟΚ ουδέν σχόλιο. Μέχρι τούβλα μονιμοποιούνταν, αρκεί να ήταν πράσινα. Στην αντιπολίτευση (“αντιπολίτευση” τρόπος του λέγειν) ζηλεύουν. Βλέπεις όταν μιλάνε για “αξιοκρατία”, εννοούν να διωχθούν οι άλλοι και να διοριστούν οι δικοί τους. Καθόσον είναι μοναχοφάιδες, πλεονέχτες του κερατά, δεν σκοπεύουν να δώσουν μερτικό από την πίτα σε άλλους. Γι αυτό δεν συμφώνησαν ακόμα στην Οικουμενική Λεηλασία.

Στη πέτρα του σκανδάλου τώρα: Όταν σε κατηγορεί κάποιος πως δεν αξίζεις μια θέση, δεν αναφέρεται στους προγόνους σου. Πρέπει να πείσεις, ότι ΕΣΥ μπήκες Αξιοκρατικά, ότι έχεις ΕΣΥ τα προσόντα, όχι οι γονείς σου. Αλλιώς έχασες. Δε νομίζω πως πρέπει να παίρνουν μόρια, ή να εξαργυρώνονται οι αγώνες των δικών μας. Οι Κομμουνιστές παλεύουμε για μια Αταξική Κοινωνία, πιο Δίκαιη, όχι για θέση στο Δημόσιο. Ελπίζω να κατανοείς τι λέω. Μάλλον όχι, δεν είσαι Κομμουνιστής. Ούτε Αριστερός. Οι παππούδες σου μπορεί, εσύ πάντως όχι. Το έδειξες.

Κάτι ακόμα, αν ο ΣΥΡΙΖΑ σε πληρώνει με δικά του χρήματα, ας σε πάρει. Αν πληρώνεσαι από το Δημόσιο, τότε πρέπει να μπεις Αξιοκρατικά, αλλιώς να φύγεις ζητώντας συγνώμη. Πολύ περισσότερο όταν κόβονται μισθοί – συντάξεις, όταν απολύονται άνθρωποι, που πράγματι χρειάζονται. Αλήθεια, Γιατρούς, Καθηγητές, πότε θα πάρουν; Όταν τους πει το ΔΝΤ; Δηλαδή, να υποθέσω, ότι για τα ρουσφέτια ήταν σύμφωνοι οι τοκογλύφοι. Πιστεύω πως όλα αυτά είναι ένα κόλπο, ώστε να βρουν πρόφαση, να παγώσουν προσλήψεις ανθρώπων, που πράγματι έχουμε ανάγκη.
Πάντως υπήρξαν διορισμοί τα χρόνια του Μνημονίου. Εκτός από συγγενείς πήραν πάρα πολλούς μπάτσους. Άλλες κουβέντες λοιπόν προκαλούν δυο πράγματα: Γέλιο στους αντιπάλους και θυμό σ’ όσους σας πίστεψαν.

Στους υπόλοιπους: Μην λέμε πάλι για τα άσχημα του ρουσφετιού, τα γνωρίζουμε όλοι. Κάθε φορά που πάτε παρακαλώντας, δίνετε δύναμη στα τομάρια που μας έκλεψαν, να μας ποδοπατήσουν. Κάθε φορά που πουλάτε ψήφο, σας πιάνουν κορόιδο. Οι συγγενείς τους τρώνε τα φιλέτα, ενώ μερικοί προσπαθούν να χορτάσουν από τα ψίχουλα που πέφτουν από το τραπέζι. Η Αξιοπρέπεια, η Συνείδηση, η Εντιμότητα είναι πάνω από χρήματα, μην πουλάτε.
Αλλιώς συνεχίζετε ένα σύστημα όπου 62 άνθρωποι έχουν το 50% του Παγκόσμιου Πλούτου. Πλούτο που πήραν από όλους τους υπόλοιπους… .

Γράφει ο mitsos175