Στην Αιτωλοακαρνανία το Lockdown σπέρνει τον COVID

Στην Αιτωλοακαρνανία το Lockdown σπέρνει τον COVID

  • |

20 μέρες μετά η εγκληματική αποτυχία του Lockdown είναι προφανής.
Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι:
Το πρώτο κρούσμα στην Αιτωλοακαρνανία καταγράφεται στις 21 Ιουλίου. Από τότε έως τις 6 Νοεμβρίου (τελευταία μέρα πριν το lockdown), σε διάστημα, δηλαδή, 109 ημερών (21/7-6/11), καταγράφηκαν συνολικά στο νομό 195 κρούσματα.
Στο διάστημα του lockdown (7/11 – 26/11), σε διάστημα δηλαδή 20 ημερών καταγράφηκαν 392 κρούσματα (67% των συνολικών κρουσμάτων).
Δηλαδή στο χρονικό διάστημα του lockdown που είναι υποπενταπλάσιο του χρονικού διαστήματος από το πρώτο κρούσμα έως το lockodown (20 ήμερες lockdown έναντι 109 ημέρες χωρίς απαγορεύσεις) παρατηρείται διπλασιασμός των κρουσμάτων (392 κρούσματα με lockdown έναντι 195 χωρίς).

του Παναγιώτη Μαυρέλη

Μάλιστα το δεύτερο δεκαήμερο του lockdown (17/11-26/11), σημειώνονται 238 κρούσματα. Δηλαδή, 67% των κρουσμάτων του lockdown σημειώνονται το δεύτερο δεκαήμερο, όταν δηλαδή αυτά θα έπρεπε να μειώνονται με βάση τον σχεδιασμό του υπ. Υγείας και του ΕΟΔΥ. Είναι φανερό ότι έχουμε οξεία κλιμάκωση της διασποράς εν μέσω lockdown.
Αποτέλεσμα του lockdown είναι ο τριπλασιασμός των κρουσμάτων, μιας και από τα 195 του διαστήματος 21/7-6/11 πήγαμε στα 587. Μάλιστα ο τριπλασιασμός συνέβη στο 1/5 του χρόνου.
Επιπλέον, σε «συνθήκες ελευθερίας» καταγράφονταν περίπου μ.ο. 1.8 κρούσματα την ημέρα. Να σημειωθεί ότι αυτό συνέβαινε χωρίς να εφαρμόζονται ιδιαίτερα μέτρα. Ενδεικτικό είναι ότι την περίοδο αυτή δεν γίνονταν ούτε χρήση μάσκα σε ανοιχτούς χώρους, η οποία επιβλήθηκε στις 2/11, δηλαδή, 4 μέρες πριν το lockdown.
Με δυο λόγια οι Αγρινιώτες και οι Αιτωλοακαρνάνες, χωρίς τα μέτρα και τις απαγορεύσεις του υπ. Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας, κράτησαν μόνοι τους για μήνες τις πόλεις και τα χωριά τους «καθαρά».
Σε συνθήκες lockdown έχουμε μ.ο. 19.6 κρούσματα ημερησίως. Δηλαδή έχουμε υπερδεκαπλασιασμό στα ημερήσια κρούσματα!
Αυτό συνέβη όχι φυσικά γιατί οι πολίτες δεν τήρησαν τα μέτρα, αφού όπως είδαμε μόνοι τους και χωρίς την επιβολή μέτρων κράτησαν τον νομό σχεδόν covid free μέχρι και τον Οκτώβριο, δηλαδή, για σχεδόν 6 μήνες από την άρση του πρώτου lockdown.
Την αποκλειστική ευθύνη για αυτή την κατάσταση την έχει το υπουργείο Δημοσίας Τάξης και το υπουργείο Υγείας και αυτό το πιστοποιούν τα κάτωθι:
1) Η επιβολή του lockdown και τη απαγόρευσης κυκλοφορίας, που απαιτεί μεγάλη κινητοποίηση αστυνομικών δυνάμεων, έχει μετατρέψει την Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας σε υγειονομική βόμβα για όλο τον νομό. Σε τεστ που διενήργησε ο ΕΟΔΥ σε σύνολο 154 αστυνομικών βρέθηκε 33 θετικοί, δηλαδή πάνω από 1/5 αστυνομικών νοσεί. Μάλιστα, το γεγονός αυτό επιχείρησε να συγκαλύψει η συνδικαλιστική ένωση των αστυνομικών εκθέτοντας στους κινδύνους της διασποράς τόσο τους συναδέλφους τους και τις οικογένειές τους, όσο και τους πολίτες.
2) Στις 20/11 ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ, με καθυστέρηση 6 ημερών (τα τεστ είχαν ληφθεί στις 14/11) 5 θετικά τεστ σε εργαζόμενους του Νοσοκομείου Αγρινίου. Δηλαδή, με καθυστέρηση 6 ημερών και αποτέλεσμα οι άνθρωποι, χωρίς να γνωρίζουν ότι είναι θετικοί, να συνεχίζουν να εργάζονται στο νοσοκομείο, με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται για τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό, τις οικογένειές τους, τους ασθενείς και την πόλη του Αγρινίου. Η εγκληματική καθυστέρηση βαραίνει το υπ. Υγείας και οφείλεται στο γεγονός ότι το Νοσοκομείου Αγρινίου, ενώ από μήνες έχει οριστεί νοσοκομείο αναφοράς, δεν διαθέτει μοριακό αναλυτή για να διεξάγει τεστ. Οι γιατροί και το προσωπικό του νοσοκομείου φωνάζουν μήνες για τη προμήθεια αυτού του στοιχειώδους εξοπλισμού, αλλά δεν έχουν λάβει καμία απάντηση. Το αποτέλεσμα είναι, τα τεστ που συλλέγονται να στέλνονται στην Πάτρα για ανάλυση με ότι σημαίνει αυτό για καθυστερήσεις και κίνδυνο διασποράς τόσο στο νοσηλευτικό προσωπικό, που καταβάλει τιτάνιες προσπάθειες για να ανταπεξέλθει, όσο και στους πολίτες.
Να μην αφήσουμε τους διάφορους πληρωμένους κονδυλοφόρους και τοπικούς κολαούζους της κυβέρνησης να μετακυλήσουν τις ευθύνες στους γιατρούς και τους πολίτες.
Η “ατομική ευθύνη” είναι το άλλοθι των εγκληματικών ενεργειών της κυβέρνησης.

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.