ΚΑΠΙΤΩΛΙΣΜΟΣ, Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω μέλι

ΚΑΠΙΤΩΛΙΣΜΟΣ, Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω μέλι

  • |

Πάνε να εμφανίσουν με ένα μόνο πρόσωπο(Τραμπ) τον ακραίο πολιτικό αυταρχισμό, την κρατική και ιμπεριαλιστική αυθαιρεσία, την ωμότητα της οικονομικής παγκοσμιοποίησης, την καταστροφή του φυσικού, πολιτιστικού και κοινωνικού περιβάλλοντος, που επιφέρει ο ακραίος οικονομικός φιλελευθερισμός και τελικά ο πολιτικός ολοκληρωτισμός, με τη χρυσόσκονη των ΜΜΕ.
Ο Τραμπ είναι το λουλούδι του αγρού που καλλιέργησαν και πότισαν όλοι οι προηγούμενοι με τις πολιτικές τους. Και ο Μπους που αγωνίστηκε να εκλέξει τον Τραμπ Πρόεδρο και οι Κλίντον-Ομπάμα μακελάρηδες των λαών που του προετοίμασαν με τις πολιτικές τους το έδαφος. Οι λύκοι δεν γεννούν αρνιά!
Το ότι ο ίδιος ο Τραμπ έχει εξωτερικά χαρακτηριστικά του άξεστου και άγαρμπου πολιτικού που δρα με έντονο ψυχισμό δε σημαίνει ότι οι βασικές νόρμες των πολιτικών των ΗΠΑ που επηρεάζουν τον πλανήτη αποφασίστηκαν απ’ τον ίδιο και φυσικά συνεχίζουν να υπακούουν στο ίδιο διαχρονικό δόγμα της ιμπεριαλιστικής επικυριαρχίας σε χώρες, λαούς και οικονομίες.
Η αποδρομή του Τραμπ δε θα ωφελήσει από μόνη της. Το πιο ανησυχητικό φαινόμενο του Καπιτώλιου είναι ότι κινητοποιούνται Αμερικανοί πολίτες υπέρ του Τραμπ σε αντιδημοκρατική κατεύθυνση, κρατώντας ζεστό το αυγό του φιδιού.
Οι δημοκρατικοί πολίτες, η διανόηση του ανθρωπισμού κι η νεολαία, ελπίζουμε να βάλουν τέρμα στη μαύρη σελίδα που σκιάζει την ανθρωπότητα. Γιατί δεν μπορεί να είναι κάθε μέρα τ’ Αϊ Γιαννιού για τους ΤΡΑΜΠούκους του πλανήτη.
Ας είναι τα γεγονότα του Καπιτώλιου αφορμή και ευκαιρία για την εκκίνηση μιας νέας πορείας προς την ουσιαστική δημοκρατία και την αξιοπρεπή ζωή σ’ όλον τον πλανήτη. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια…

Π.Γ

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.