Γαλάζια γίδια με (αν)ηθος

Γαλάζια γίδια με (αν)ηθος

Καλέ τι άκουσαν τ’ αυτάκια μου; Ο Κούλης κατά της οικογενειοκρατίας; Αυτό δεν λέγεται χαρακίρι στα Γιαπωνέζικα; Εδώ το λέμε υποκρισία. Αχ τι καλά! Αυτογελοιοποιούνται πάλι στη Νέα Δημαγωγία. Παλιά τους τέχνη κόσκινο.

mitsos175

Όλα άρχισαν από τότε που ο Ιωάννης Τραγάκης, αυτός που είχε διορίσει όλο του σόι, αποχώρησε από την πολιτική!

Μην μας το κάνεις αυτό, Γιάννη μου, χάνει η κωμωδία, το καταλαβαίνεις; Για να μη χαθεί το είδος από τη Βουλή, μας είπε χαρούμενος, ότι αφήνει τη θέση αμανάτι στο γιο του! Να πατέρας μάλαμα. Μαζί με τα σπίτια, τα αμάξια, τα οικόπεδα, τα μαγαζιά, τα κοπάδια με τα πρόβατα, τις ελιές, σου αφήνει κι ένα μισθό βουλευτή, να έχεις για χαρτζιλίκι. Διότι ο γαλάζιος ψηφοφόρος είναι πράγμα το οποίο μεταβιβάζεται και κληρονομείται. Πουλιέται κι αγοράζεται. Τον τελευταίο καιρό κυρίως πουλιέται και μάλιστα φθηνά.

Το άκουσε όμως ο Κούλης κι έγινε έξω φρενών! «Ακούς εκεί! Να πει αφήνω τη θέση στο γιο»; Εσένα, ρε Κούλη, για να έχουμε καλό ρώτημα, δε σε βοήθησε καθόλου ο μπαμπάς σου; Που, αν δεν λεγόσουν Μητσοτάκης, όχι βουλευτής, ούτε τασάκι δεν θα ήσουν στη Βουλή.

Αλλά παρεξηγήσανε κάποιοι. Νόμισαν ότι ο Κούλης τσαντίστηκε με τον Τραγάκη, επειδή έκανε ένα ακόμα ρουσφέτι στο παιδί του. Όχι αγάπη μου, δεν τον ξέρεις καλά τον νεοφιλελέ.

Εδώ, ο Κούλης θέλει να ψηφίσει τα Μνημόνια αλλά δεν το κάνει, γιατί έτσι θα μας δέρνει μαζί με τον Τσίπρα, ενώ αυτός θέλει να έχει τη χαρά να μας βασανίζει μονάχος του.

Ο Κούλης είναι μοναχοφάης, τα θέλει όλα δικά του. Ο πραγματικός λόγος είναι, πως ο μπαμπάς δεν πήρε πρώτα την άδεια του νονού, θεώρησε τους ψηφοφόρους δικούς του, ενώ τα γαλάζια γίδια είναι περιούσια της επιχείρησης ΝΔ κι ανήκουν (κατά τον Κούλη) στον εκάστοτε Πρόεδρο.

«Ποιος σου είπε ρε, να οικειοποιηθείς την περιουσία μου»; Ούρλιαξε ο Κυριάκος, έβγαλε αφρούς! Κατά τα άλλα θεωρεί τους ψηφοφόρους δουλοπάροικους, όπως όλοι οι γαλάζιοι φεουδάρχες. Να τους χαίρεστε νεοδημοκράτες, κι όταν οι αρχηγοί σας, θα βγάζουν στο σφυρί εσάς τους ίδιους, τότε τα ξαναλέμε.

Το διαβόητο «ήθος» της ΝΔ. Μαζί με τα ρουσφέτια, τα σκάνδαλα, τις ψευτιές, το δοσιλογισμό, την κολακεία κλπ, κι αυτό. Η υποτίμηση των δικών τους ψηφοφόρων. Ελάτε τώρα, γαλάζια ερίφια, δεν θέλω στενοχώριες, το έχουνε ξανακάνει. Πόσες φορές γελοιοποιήθηκες, νεοδημοκράτη, όταν σου έδιναν γραμμή να υποστηρίξεις μια εντελώς λάθος άποψη; Πόσες φορές δεν άλλαξε γνώμη η ηγεσία σου, δεν έκανε τούμπα, αφήνοντας σε στα κρύα του λουτρού να σε δουλεύουν μέχρι και οι Πασόκοι;

Πόσες και πόσες φορές δεν σου είπαν ψέματα; Ένα όνομα θα σου πω: ΣΑΜΑΡΑΣ! Από προδότης – αρχηγός! Όχι κι άσχημα. Αλλά σαν κάλο γίδι βόσκα το κουτόχορτο.

Υπέροχα! Μου το έφτιαξε πάλι το κέφι, το σκασμένο. Μπράβο Κούλη μου, ακόμα λίγα τέτοια και την πρόκοψες τη ΝΔ. Κι εγώ περίμενα να τη διαλύσει ο Άδωνης! Δε βαριέσαι, όποιος προλάβει.

Όπως φαντάζεσθε στο ιντερνέτ σπάνε μεγάλη πλάκα.

«Για όσους ξέχασαν #Τραγάκης : Δεν διόρισα εγώ τη νύφη και το γαμπρό μου, «έτυχε» να παντρευτούν τον γιό και την κόρη μου!»

«Και πόσο προβληματική η νέα δημοκρατία που κράζει Τραγακη ενώ ο Κούλης κληρονόμησε το κόμμα από τον μπαμπά»

«Ο Κυριάκος δεν ήθελε στο σοι του τον γιο του Τραγάκη».

Και άλλα πολλά. Τώρα λένε στη ΝΔ να βγάλουν βυζάκια και μπουτάκια έξω, μπας και πάρουν καμία ψήφο. Από προσόντα; – Ολοφάνερα! Κι από πρόγραμμα; – Κορμάρα! Ακόμα ένα δείγμα ήθους δεξιών υποψηφίων. Ρε σεις, άλλο πεινασμένοι κι άλλο λιγούρια.

sioualtec.blogspot.gr