Ιδεολογικοί εισαγγελείς…

Ιδεολογικοί εισαγγελείς…

Δεν γνωρίζω την κυρία Ν. Μπ., έχω ακούσει τα τραγούδια της. Ας μιλήσει γι’ υτή ο Δ.Δ.. Εγώ θα μιλήσω για τον Πέτρο Τ., που γνωρίζω. Για την ακρίβεια, που ήξερα κάποτε, τότε που πηγαίναμε στην έκθεση βιβλίου της Φραγκφούρτης. Τότε που αγκάλιαζε τον πρόωρα χαμένο φίλο, τον Ηρακλή, τότε που ο Π.Τ. χαμογελούσε μ’ ένα γέλιο φωτεινό. Ύστερα σκοτείνιασε. Η εξουσία; Η προσβολή από τον ιό του υπερβολικού εαυτού; Ο ακραίος ναρκισσισμός που κάνει την καρδιά βασάλτινη; Ποιός ξέρει; Τώρα, ο Π.Τ. δεν γράφει, τώρα μιλάει. Τώρα κρίνει δίκην κριτή, κήνσορα και καλλιτεχνικού ου μην και ιδεολογικού εισαγγελέα. Δεν έχει να πει για τους πρόσφυγες, για την «καλοσύνη των ξένων», για τα παιδιά της Υεμένης και των ορυχείων κολτανίου, για τους δικούς μας νεομετανάστες, για τη γενιά του Γρηγορόπουλου. Ο Π.Τ. έχει να πει μόνο για τα λεγόμενα της κυρίας Μποφίλιου δίκην χωροφύλακα αισθητικής του Κομποτίου!

Γιώργος X. Παπασωτηρίου

Κι ύστερα ορυμαγδός. Προσέτρεξαν και οι… σύμμαχοι, που μύρισαν προβολή, το ίδιο και το φιλοθεάμον κοινό που μύρισε αίμα. Το τίποτα, του τίποτα σε όλες τις εκδοχές. Και η ζωή κυλάει δίπλα μας χωρίς τη δική μας αβελτηρία ούτε καν μελαγχολία, με μόνο κινούν αίτιο το μίσος, που στάζει από παντού, από τα μάτια, από το στόμα, από τ’ αυτιά.

Και σαν ηχώ εξακολουθεί να ακούγεται η αρχαία Αντιγόνη να λέει: «Δεν γεννήθηκα για να ζήσω μες στο μίσος αλλά για να μοιράζομαι την αγάπη».

Υ.Γ. Δεν ήθελα να ασχοληθώ, αλλά βλέπω τον Π.Τ. να… εξηγεί –που αλλού, στον ΣΚΑΪ- ότι έβρισε την Μπ. για να την… προστατέψει. ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ! Αλλά και για να προστατέψει την Ευρωπαϊκή Ένωση από την Ν.Μπ., που την είπε «δικτατορία”!

artinews.gr