Ποιος πληρώνει το «μάρμαρο»;

Ποιος πληρώνει το «μάρμαρο»;

Έχει πολύ «πλάκα» η… πλάκα. Και μπορεί κάποιοι, εις την καθ’ ημάς δύση, «να σπάνε πλάκα» με την πλάκα, αλλά αυτοί που δίνουν εργολαβία το σκάλισμά της έχουν ιερό στόχο και προσανατολισμό, να διαιωνίσουν τη ματαιοδοξία, όσων επιδιώκουν να κομπορρημονούν, πως όχι απλά και μόνο είναι το κέντρο του κόσμου, αλλά κάτι ακόμα περισσότερο, ότι είναι και οι δημιουργοί του κόσμου όλου… και του ορατού και του αόρατου… (Του αόρατου αποτελεσματικότερα…)

Καταρχάς να σας αφηγηθούμε το γεγονός.

Χτες… (τώρα… πρωί ήταν, μεσημέρι ήταν, βράδυ ήταν… πού να ξέρουμε και μεις τι ώρα ήταν) πριν προλάβει καλά – καλά να παραιτηθεί ο διοικητής, που οι ΣΥΡΙΖΑνελ έστειλαν για να βάλει σειρά στο υγειονομικό «μπάχαλο» της περιοχής μας, κάποιοι ανέλαβαν να αποκαταστήσουν τα πράγματα. Κατέβηκε η πλάκα που έγραφε ότι το νοσοκομείο εγκαινιάστηκε από το Σαλμά και καρφώθηκε, με ανοξείδωτα πριτσίνια παρακαλώ, μία άλλη που έλεγε ότι το νοσοκομείο άρχισε να λειτουργεί επί υπουργίας Άδωνη Γεωργιάδη.

Αυτά τα χαμπέρια σήμερα από τον τομέα υγείας.

Τόσο ξεκάρφωμα πάντως έχουμε να το δούμε από την εποχή που ξεκαλουπώναν τα μπετά.

Ως γνωστόν στο νοσοκομείο οι ΦΥΛΕΣ είναι δύο. Από τη μια οι σαλ-μάδες κι από την άλλη οι καραγκούνηδες.

Απ’ ότι φαίνεται αυτός που πήρε την απόφαση δεν είναι ούτε ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ΑΝΕΛ… Είναι καραγκούνης… Γιατί αν δεν είναι, τι τον πείραζε ο σαλ-μάς και τον αποκαθήλωσε…

Σήμερα το πρωί η καινούργια πλάκα ξεπριτσινώθηκε και έμειναν τα τσιμέντα να χάσκουν άδεια. Κι εκεί που το σκορ διαμορφώθηκε σε 1-1 πάμε , την υγειά μας να ‘χουμε, για 2-1.

O tempora o mores. Ρήση του Κικέρωνα, από το 4ο βιβλίο (κεφάλαιο 25) της δεύτερης ομιλίας του εναντίον του Ρωμαίου κυβερνήτη της Σικελίας, Gaius Verres, και από την πρώτη ομιλία του εναντίον του Κατιλίνα. Μεταφράζεται επί λέξει ως: «Ω καιροί, ω ήθη!… (Αήθη…)

Αλήθεια, ποιος πληρώνει το «μάρμαρο»;