ΑΣΤΟ ΓΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ

ΑΣΤΟ ΓΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τοποθετήθηκε επίσημα για το ζήτημα της ονομασίας, ενώπιον κομματικού οργάνου. Και εκεί που περιμέναμε όλοι μια βαρύγδουπη δήλωση, την πρότασή του για το καυτό αυτό θέμα των τελευταίων 17 ετών είπε ένα «άστο για αργότερα». Αυτό λοιπόν έχει τρεις αναγνώσεις  :

 

Η πρώτη είναι ότι κάνει τον αρχηγό ενός κόμματος που δίνει την εντύπωση ότι ετεροπροσδιορίζεται από τον αντίπαλό του και πολύ χειρότερα παρουσιάζει ένα κόμμα που δεν έχει καν θέσεις(ή ο καθένας έχει τη δική του), το δεύτερο είναι ότι εκεί που υπάρχει ή πάει να δημιουργηθεί λύση δημιουργεί πρόβλημα, ένα πρόβλημα που το ίδιο το κόμμα του το διόγκωσε και το τρίτο είναι ότι δείχνει το δρόμο του ωχαδερφισμού σε μεγάλη μερίδα των ψηφοφόρων τουτέστιν ότι βαριέσαι να κάνεις σήμερα άστο για αύριο.

Οποιαδήποτε ανάγνωση και να κάνει κανείς, βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα ότι η δεξιά παράταξη αποδεικνύεται εξαιρετικά ασόβαρη για αξιωματική αντιπολίτευση, πολύ περισσότερο για κυβέρνηση. Οπότε ας την αφήσουμε για αργότερα την εξουσία. Για πολύ αργότερα…

 

NISOS