Νοβάρτις ή κατευθυνόμαστε σε εκλογές μέσω της «Μακεδονίας»

Νοβάρτις ή κατευθυνόμαστε σε εκλογές μέσω της «Μακεδονίας»

Μάρτυς “Μάξιμος Σαράφης”: … «Η Νοβάρτις την περίοδο 2008-2009 είχε εμβόλια για το Η1Ν1, τα οποία παραγγέλθηκαν από το Υπουργείο Υγείας μετά την αναβάθμιση από το ΚΕΕΛΠΝΟ του κινδύνου της πανδημίας στην μέγιστη βαθμίδα πέντε. Με τον ανωτέρω τρόπο, ο τότε Υπουργός υγείας Αβραμόπουλος παρέσυρε τον τότε πρωθυπουργό (Κ. Καραμανλή), ο οποίος τελούσε εν αγνοία, να εξαγγείλει ότι η Ελλάδα έπρεπε να παραγγείλει πανδημικά εμβόλια για το σύνολο του πληθυσμού της. Το ποσοστό κάλυψης του πληθυσμού ήταν στη συγκεκριμένη περίπτωση αναντίστοιχα υψηλό (υπερπολλαπλάσιο) σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες με αντίστοιχο πληθυσμό. Η ζημία του κράτους στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν διπλή: 1) αφενός δια της παραγγελίας υπερβολικά υψηλού αριθμού εμβολίων, 2) αφετέρου δια της καταβολής υψηλών ποσών που διοχετεύτηκαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ σε ΜΜΕ για την εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού. Χαρακτηριστικά εκείνη την εποχή ο Φρουζής έλεγε ότι ο ίδιος, ο οποίος είχε αναλάβει τη διαπραγμάτευση και έκλεισε τη συμφωνία εκ μέρους της  NOVARTIS VACCINES SRL δωροδόκησε τους 1) Θ. Παπαδημητρίου, 2) τον τότε γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας Αριστείδη Καλογερόπουλος και 3) τον τότε Υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο. κ.λπ., κ.λπ.».

Πως γνωρίζει ο Μάρτυς ότι ο Καραμανλής «παρασύρθηκε» από τον Υπουργό Υγείας και δεν ήταν συνέταιρος / συνεργός ο οποίος ενδέχεται και να είχε δώσει εντολή στον Υπουργό Υγείας να προβεί στη συγκεκριμένη προμήθεια??? Πως γνωρίζει ότι ο τότε πρωθυπουργός «τελούσε εν αγνοία» όταν η ίδια η πρωθυπουργική ιδιότητα αποκλείει θεσμικά την «άγνοιά» του ???

Για να τα γνωρίζει αυτά πρέπει να είναι άνθρωπος του περιβάλλοντος Καραμανλή και ειδικότερα αρμόδιος σε θέματα υγείας / δημόσιων προμηθειών. Το ίδιο συμπέρασμα προκύπτει κι’ από τη γνώση του μάρτυρα περί της προκληθείσας ζημίας στο Ελληνικό Δημόσιο η οποία, ωστόσο, δεν ποσοτικοποιείται: Η Ελλάδα χρειαζόταν χ εμβόλια και το Υπουργείο αγόρασε 100χ, η δαπάνη ενημέρωσης έπρεπε φυσιολογικά να ήταν ψ αλλά ήταν 1.000ψ) και, άρα, είναι αόριστη. Ως γνωστόν, δεν υπάρχουν «αόριστες» βλάβες αλλά μόνο «ορισμένες» / «οριζόμενες».

Ο Μάρτυς αποκρύπτει το γεγονός ότι κάθε πρωθυπουργική παρέμβαση ναι μεν -συνήθως- βασίζεται σε σχετική υπουργική εισήγηση η οποία, ωστόσο, ελέγχεται, αξιολογείται και τροποποιείται από τους συμβούλους του Πρωθυπουργού (συνήθως σε συνεργασία με τους συμβούλους του Υπουργού). Συνεπώς, ο Πρωθυπουργός είχε την πλήρη ευθύνη των όσων εξήγγειλε …

Στη συνέχεια, όμως, ο Μάρτυς εμφανίζεται να έχει ιδιαίτερη σχέση και με τον Φρουζή καθότι αφήνει να εννοηθεί ότι τον άκουγε να κομπορρημονεί («έλεγε») ότι δωροδόκησε τον Υπουργό Υγείας, τον ΓΓ και άλλους.

Εξυπακούεται ότι η μαρτυρία τύπου «τον άκουσα να λέει ότι …» ουδεμία αποδεικτική αξία έχει αυτή καθ’ εαυτή περί της τελέσεως ή μη της αναφερόμενης πράξης. Σε απλά ελληνικά η πρόταση «Τον άκουσα να λέει ότι έκλεψε το ποδήλατο του γείτονα» δεν συνιστά απόδειξη ότι «όντως αυτός έκλεψε το κλαπέν ποδήλατο του γείτονα»… Αποτελεί ένδειξη τέλεσης αξιόποινης πράξης η οποία αξιολογείται από τον Ανακριτή αν θα γίνει δεκτή ως τέτοια από τα πραγματικά περιστατικά που αναπαριστούν το πλαίσιο μέσα στο οποίο έγινε το άκουσμα (που, πότε, πως, κ.λπ.).

Επομένως, ο Μάρτυς ήταν “άνθρωπός” του Φρουζή ή και του Φρουζή και του Καραμανλή!

Επομένως, ο Μάρτυς αποποιείται τη δικιά του ευθύνη (αυτά που καταμαρτυρεί τα γνώριζε και τη στιγμή της τέλεσής τους, και, επομένως, όφειλε να έχει παρέμβει (εάν η τότε επαγγελματική του ιδιότητα το επέτασσε αλλά δεν το έπραξε και ούτε παραιτήθηκε καταγγέλλοντας την όλη προμήθεια) και αποσείει την ευθύνη του Καραμανλή.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η γνώση τέλεσης αξιόποινης πράξης και η μη καταγγελία της συνιστά ποινικό αδίκημα. Συνεπώς, ο Μάρτυς είναι και Κατηγορούμενος στην καταμαρτυρούμενη υπόθεση και, επομένως, η μαρτυρία του εξορισμού αναξιόπιστη.

Τι απομένει, λοιπόν, από τη συγκεκριμένη μαρτυρία ???

Η προσπάθεια των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να διασπάσουν τη ΝΔ ανάμεσα στους «καραμανλικούς» και τους «μη καραμανλικούς». Ωστόσο, το τραγικό λάθος που κάνουν είναι ότι ο Μητσοτάκης δεν είναι ούτε «καραμανλικός», ούτε «μη καραμανλικός» αλλά «μητσοτακικός». Προφανώς, θα αδράξει την ευκαιρία για τη μητσοτακική ανανέωση της ΝΔ με νέα και άφθαρτα πρόσωπα και θα υποχρεώσει τους παλαιοκομματικούς -με αντάλλαγμα την πολιτική προστασία του κόμματος- να στηρίξουν με νύχια και με δόντια τη δικιά του ΝΔ στις εκλογές στις οποίες κατευθυνόμαστε ταχύτητα μέσω της «Μακεδονίας» με όχημα τη Νοβάρτις …

Λ.Κ