«Μακεδονικό»: το αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ ΚΚΕ και ΑΚΑ

«Μακεδονικό»: το αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ ΚΚΕ και ΑΚΑ

 

Η συνεργασία με το ΚΚΕ αποτελεί, ως γνωστό, το μεγάλο πόθο της εγχώριας Αντι-καπιταλιστικής Αριστεράς – ΑΚΑ. Ορισμένοι μάλιστα, όνομα και μη χωριό, βλέπουν στο ΚΚΕ το αυθεντικό προλεταριακό κόμμα, μοναδικό φορέα της επανάστασης και του σοσιαλισμού, στην Ελλάδα …

Στο «μακεδονικό», σύμπασα η ΑΚΑ υποστηρίζει -με όρους εθνικής αυτοδιάθεσης και εθνικού αυτοπροσδιορισμού- τη διατήρηση του νυν συνταγματικού ονόματος της γείτονος.

Το ΚΚΕ, όμως, δεν βλέπει την ύπαρξη «μακεδονικής εθνότητας» -άρα δεν “παίζει” ούτε η «αυτοδιάθεση», ούτε ο «αυτοπροσδιορισμός»- και, επομένως, υποστηρίζει την αλλαγή του νυν συνταγματικού ονόματος της γείτονος με όρους γεωγραφικούς.

Επομένως, το ΚΚΕ είναι -κατά την ΑΚΑ- κόμμα σοβινιστικό, στην υπηρεσία της ντόπιας άρχουσας τάξης και του ιμπεριαλισμού…

Θα μπορούσε, λοιπόν, τώρα κάποιος σύντροφος από την ΑΚΑ να μας εξηγήσει πώς γίνεται να συμπαρατάσσεται ταυτόχρονα και με τους σοβινιστές της γείτονος (VRMO-DPMNE του Γκρουέφσκι) και με τους σοβινιστές στην Ελλάδα (ΚΚΕ) και παράλληλα να θεωρεί επιπλέον ότι η -τουλάχιστον λογικά- αλληλοαποκλειόμενη αυτή συμπαράταξή της με τους μεν και τους δε, συνιστά αντι-καπιταλιστική μετάβαση προς το σοσιαλισμό ???

Λ.Κ