Οι περίεργες χημικές αντιδράσεις στην πολιτική

Οι περίεργες χημικές αντιδράσεις στην πολιτική

Οι σύντροφοι που υποστηρίζουν το ΣΥΡΙΖΑ φοβούνται -εντελώς δικαιολογημένα εκ πρώτης όψεως- ότι μετά τη μνημονιακή μετάλλαξή του οι ψηφοφόροι του που στη συντριπτική πλειονότητά τους (2/3) προήλθαν από το χώρο του ΠΑΣΟΚ θα επιστρέψουν σ’ αυτό αφού εξέλειπε πλέον ο λόγος που το εγκατέλειψαν.

Για να ελαχιστοποιήσουν αυτή τη συνεχή διαρροή το μέγεθος της οποίας και θα καθορίσει άλλωστε (μαζί με τη μεταβολή της αποχής) και το νικητή στις εκλογές στις οποίες κατευθυνόμαστε ταυτίζουν το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ ως τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος που το αποκαλούν ΝΔΣΟΚ. Τεκμηριώνουν δε αυτή την ταύτιση με τη συγκυβέρνησή τους το 2012-2014 και την οργανική ταξική διαπλοκή τους με την άρχουσα τάξη.

Είναι, βέβαια, αυτονόητο ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ΝΔ και ότι η ΝΔ δεν είναι ΠΑΣΟΚ όσο γειτονικές κι’ αν θεωρηθούν ότι είναι οι κυβερνητικές πολιτικές που προτείνουν και θα προτείνουν προεκλογικά στο εκλογικό σώμα.

Παρ’ όλα αυτά, θα ήθελα να προχωρήσω σ’ ένα πείραμα, μια χημική αντίδραση, αναμειγνύοντας το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ όπως ακριβώς κάνουν οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Έχουμε, λοιπόν, και λέμε: ΠΑΣΟΚ + ΝΔ → ???

Το αποτέλεσμα της χημικής αντίδρασης με τα στοιχεία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι απίστευτο! Παράγεται … ο ΣΥΡΙΖΑ!!!

Άρα: ΠΑΣΟΚ + ΝΔ → ΣΥΡΙΖΑ.

Ήτοι, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το υπερβατικό παράγωγο της σύμμειξης του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ως μια νέα ποιότητα. Η χημική αντίδραση παράγει, επίσης, και ένα στερεό (αλκαλικό) κατάλοιπο, τους ΑΝΕΛ.

Άρα: ΠΑΣΟΚ + ΝΔ → ΣΥΡΙΖΑ + ΑΝΕΛ.

Το ποιοτικό νέο στοιχείο του παράγωγου είναι η αυταπάτη της ποιοτικής διαφορετικότητάς του έναντι των συστατικών του.

Όταν, επομένως, οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να αποτρέψουν τους ψηφοφόρους του να κατευθυνθούν στη ΝΔΣΟΚ με το επιχείρημα ότι είναι ΝΔΣΟΚ, τότε -στην πράξη- τους καλούν να … εγκαταλείψουν το ΣΥΡΙΖΑ !!!

Κανείς, βεβαίως, δεν μπορεί να αποκλείσει ότι οι πρώην πασόκοι και μετέπειτα ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συνεχίσουν να τελούν τη δικιά τους μοναχική αντι-μνημονιακή πορεία με καθαρή την αριστερή / σοσιαλιστική συνείδησή τους κατευθυνόμενοι στο … ΚΚΕ. Στην περίπτωση αυτή η εκλογική εκτίναξη του ΚΚΕ θα είναι η επόμενη μεγάλη ανατροπή του πολιτικού σκηνικού όπως ακριβώς ήταν προηγουμένως αυτή του ΣΥΡΙΖΑ το 2012 (+745.600 ψήφοι από τους οποίους οι 258.868 ψήφοι ή το 35% προέρχονταν από το ίδιο το ΚΚΕ…).

Λ.Κ