Το ισχυρότερο σοκ μεταξύ των 37 πιο αναπτυγμένων οικονομιών του κόσμου δέχτηκε η αγορά εργασίας στην Ελλάδα, την περίοδο 2008 – 2016.

Το ισχυρότερο σοκ μεταξύ των 37 πιο αναπτυγμένων οικονομιών του κόσμου δέχτηκε η αγορά εργασίας στην Ελλάδα, την περίοδο 2008 – 2016.

Το ισχυρότερο σοκ μεταξύ των 37 πιο αναπτυγμένων οικονομιών του κόσμου δέχτηκε η αγορά εργασίας στην Ελλάδα, την περίοδο 2008 – 2016. Το συμπέρασμα αυτό δεν βγαίνει από… αντιμνημονιακές δυνάμεις αλλά το «υπογράφει» ένας εκ των «θεσμών» – «οικονομικών δολοφόνων», το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στην τελευταία εξαμηνιαία έκθεση του, που εκτιμά ότι η ελληνική αγορά εργασίας καταστράφηκε, προτείνοντας όμως… τη συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών που την κατέστρεψαν.
Το ίδιο χρονικό διάστημα, οι αμοιβές στους εργαζομένους μειώθηκαν δραματικά, πέφτοντας κάτω από το 50% του μέσου ημερομισθίου των χωρών της Ευρωζώνης.
Ο κατήφορος θα συνεχιστεί όσο παραμένουν σε ισχύ οι αντιλαϊκοί μνημονιακοί νόμοι που σκοπό έχουν ακριβώς την εξαθλίωση του εργατικού δυναμικού και την παροχή εργασίας με μισθούς – «φιλοδωρήματα», κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Μοναδική λύση αποτελεί ο ξεσηκωμός της κοινωνίας και η ακύρωση των «δηλητηριωδών συνταγών» που έχουν επιβάλλει οι «θεσμοί», η τρόικα, με τη σύμφωνη γνώμη των εθελόδουλων παλαιομνημονιακών κυβερνήσεων και της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.