Μικρομεσαίοι σε απόγνωση

Μικρομεσαίοι σε απόγνωση

  • |

Φτάνοντας λοιπόν στον ‘’πολυπόθητο προορισμό’’ και κλείνοντας την τηλεόραση και τα ιντερνετικά site η πραγματικότητα συνεχίζει ακάθεκτη να σφίγγει την θηλιά γύρο απ τον λαιμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

 

 Βασίλειος-Γεώργιος Τσούνης.

 

Τα μέτρα που επιβλήθηκαν τα τελευταία 8 χρόνια σε συνδυασμό με την γενικευμένη οικονομική κατάσταση κάνουν σαφές πως αν δεν υπάρξουν σημαντικές αλλαγές η ραχοκοκαλιά της Ελληνικής οικονομίας θα συνεχίσει να καταρρέει μέρα με την μέρα.

 

Επιπλέον όσοι ζουν ”απο μέσα” την καθημερινότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων γνωρίζουν καλά πως η πόρτα αυτών παραμένει ακόμη ανοιχτή χάρη στο πείσμα και τον αγώνα χιλιάδων επαγγελματιών που προσπαθούν επιβιώσουν κόντρα σε ένα κράτος που εχει πάρει τον ρόλο κακού συνεταίρου.

 

Άλλωστε με μια απλή ματιά στις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο μπορεί να γίνει αντιληπτό πως η φράση ‘’δουλεύουμε μπας και προλάβουμε να ξεχρεώσουμε’’ έχει γίνει πλέον η μοναδική ‘’κανονικότητα’’ για χιλιάδες επαγγελματίες.

 

Ακόμη οι μπλοκαρισμένοι τραπεζικοί λογαριασμοί, οι αυξημένες υποχρεώσεις, η δυσβάστακτη φορολογία και ο φόβος των κατασχέσεων έρχονται να επιβεβαιώσουν το κλίμα ανασφάλειας που διέπει τον επιχειρηματικό κλάδο.

 

Μεταξύ αυτών και άλλων καθημερινών δυσκολιών, το πολιτικό εποικοδόμημα εξακολουθεί να δημιουργεί καθημερινά πλαστά δίπολα με τους μεν να πανηγυρίζουν για το τέλος της δανειακής σύμβασης και τους δε να επιδίδονται σε έναν άνευ όρων λαϊκισμό ακροδεξιάς ρητορικής πετώντας έτσι την μπάλα στην εξέδρα του αποπροσανατολισμού, θυμίζοντας σε όλους την λαϊκή ρήση των δύο γαιδάρων που μάλωναν σε ξένο αχυρώνα.     

 

Τέλος να γίνει ξεκάθαρο πως όσο το πολιτικό προσωπικό μιλάει για ”επενδύσεις”, θέσεις εργασίας, πλεονάσματα και  ευημερία που έρχεται απο την Κίνα καβάλα σε χελώνα, κάποιος πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά με τα βασικά στοιχεία της πραγματικής οικονομίας, πριν σβήσουν και τα εναπομείναντα ανοιχτά φώτα στα μικρομάγαζα μας.