Απίστευτοι Συριζαίοι. Πουλάν τρέλα με την σέσουλα, στέλνοντας μας “αδιάβαστους”!

Απίστευτοι Συριζαίοι. Πουλάν τρέλα με την σέσουλα, στέλνοντας μας “αδιάβαστους”!

  • |

Απίθανοι οι Συριζαίοι. Πώς τα καταφέρνουν και πουλάν τρέλα με την σέσουλα με την απόλυτη φυσικότητα, είναι εντυπωσιακό.

Βγήκε π.χ ο Γ. Δραγασάκης σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο του Real και όταν ρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να υπουργοποιηθεί ένα άτομο που στο παρελθόν μιλούσε υποτιμητικά για τον Τσίπρα, όπως η Κ. Παπακώστα μας είπε το αμίμητο και μας έστειλε αδιάβαστους: “Αυτή είναι η γοητεία των αντιφάσεων”!  

Και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πήγε να δώσει άλλοθι στις κυβερνητικές επιλογές με κενολογία: “Ο Σύριζα προχωρεί σε μια τακτική που λέει ναι μεν εγώ έχω την ταυτότητα νου, έχω το πρόγραμμα μου έχω τους στόχους μου τους απώτερους όταν όμως πρόκειται για την διακυβέρνηση της χώρας εγώ συζητάω και με χώρους που βρίσκονται στους χώρους της κεντροαριστεράς και με ανθρώπους που βρίσκονται στον χώρο της κεντροδεξιάς”.

Ας περάσουμε την μπουρδολογία Δραγασάκη ασχολίαστη και να σταθούμε σε μια άλλη περίπτωση.

Είναι απίστευτη η “απολογία” που δίνει σήμερα από την στήλη του στην “Αυγή” ο δημοσιογράφος  Πέτρος Κατσάκος σε όσα ΜΜΕ -ανάμεσα σ’ αυτά και το μπλοκ μας- ανέσυραν στην επιφάνεια τι έγραφε στο έντυπο που εργάζεται στις 15 Απρίλη 2016, για την πρώην βουλευτή της Ν.Δ, Κατερίνα Παπακώστα, που πρόσφατα ο Τσίπρας την έκανε υφυπουργό μπάτσων και καταστολής.

Είχε καυτηριάσει και πολύ σωστά, o αρθρογράφος της “Αυγής” την Κ. Παπακώστα, όταν παρομοίασε τους μετανάστες με ζωύφια, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «λαθρομετανάστες εισρέουν κατά χιλιάδες στα σύνορα σαν κατσαρίδες».

Τώρα που το κείμενο του Π. Κατσάκου επανήλθε στην δημοσιότητα, ο ίδιος με την “απάντηση” που έδωσε, δεν απέφυγε στο να αυτογελοιοποιηθεί προφανώς στο όνομα του “κομματικού πατριωτισμού”.
Το μόνο που έκανε ήταν να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα, να μην αναφέρει κουβέντα για την ταμπακιέρα και να μας θυμίσει την γνωστή ρήση: “Κι εσείς βασανίζεται τους μαύρους…”.

Και επειδή το κείμενο του Κατσάκου είναι χαρακτηριστικό δείγμα της “συριζαίικης λογικής” το παραθέτουμε αυτούσιο:

 Οι κατσαρίδες και οι υποκριτές

Την τιμητική μου είχα χθες από μερίδα του Τύπου αλλά και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς ουκ ολίγοι συνάδελφοι και «φίλοι» μνημόνευσαν ένα κείμενο του 2016 που αφορούσε τις «κατσαρίδες», οι οποίες, σύμφωνα με την «Καθημερινή», απειλούσαν το «φιλέτο του Ελληνικού».

Γιατί πολλά ήταν τα υποκριτικά εύσημα που έλαβα χτες αλλά ούτε ένα δεν βρέθηκε να θυμίσει τον λόγο και την αφορμή που οδήγησαν στο συγκεκριμένο άρθρο. Ούτε ο κ. Μητσός των«Νέων» έκανε τον κόπο να αναφέρει στο κείμενό του πως έγραψα ό,τι έγραψα με αφορμή σκίτσο της «Καθημερινή», με το οποίο σχολιαζόταν η προσωρινή φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών στα πρώην Ολυμπιακά ακίνητα του Ελληνικού παρουσιάζοντας τους ανέστιους ως κατσαρίδες που μαγάριζαν το επενδυτικό φιλέτο της παραλιακής.

Γιατί, αν θέλουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. ουδείς εκ των όψιμων «φίλων» μου είχε ενοχληθεί δημοσίως με το συγκεκριμένο σκίτσο που κοσμούσε τότε το φύλλο της «Kαθημερινής». Οπως ουδείς εκ των όψιμων «φίλων» μου είχε ενοχληθεί όταν διάφορα πολιτικά και μη πρόσωπα παρομοίαζαν τους μετανάστες με κατσαρίδες. Σε ενεστώτα χρόνο, άκρα του τάφου σιωπή. Εκ των υστέρων πολλοί οι λαλίστατοι και οι φωνακλάδες

Φυσικά και στο τότε άρθρο μου γινόταν επικριτική αναφορά για τα όσα είχε πει η πρώην βουλευτής της Ν Δ. και τότε πρόεδρος επιτροπής της βουλής για το Ανθρώπινα Δικαιώματα Κατερίνα Παπακώστα.
Μόνο που αυτά είχαν ειπωθεί το 2012. όταν τη χώρα κυβερνούσε η αξιότιμη κυβέρνηση Παπαδήμου και η συντριπτική πλειοψηφία του Τύπου δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα γιο «κατσαρίδες» και λοιπά ενοχλητικό ζωύφια.
Βλέπεις, τότε ήταν η εποχή που ακόμα και το ΜΜΕ του λεγάμενου κεντρώου χώρου. που σήμερα παρουσιάζουν φοβερή δυσανεξία στο κόμμα του Πάνου Κομμένου, δεν έβρισκαν τίποτα το ενοχλητικό με τα ακροδεξιό τσιράκια του Καρατζαφέρη που έβαζαν πόδι σε κυβέρνηση και υπουργεία.
Είχαν καταπιεί πολλά τότε οι όψιμοι «φίλοι» μου και όχι μόνο «κατσαρίδες» Κατάπιαν πολλά. μέχρι που η κατάποση της αθλιότητας τους έγινε συνήθεια. Μέχρι που η συνήθεια τους έγινε εξάρτηση και σήμερα δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς τους ακροδεξιούς της Ν.Δ. και ψάχνουν τα δικά τους άλλοθι στο Google.

Ας μη είμαστε όμως άδικοι. Οι Συριζαίοι υλοποιούν το σύνθημα τους “ξεμπερδεύουμε με το παλιό” δίνοντας υπουργικές καρέκλες σε ότι πιο φθαρμένο, και απωθητικό έχει να παρουσιάσει το αστικό σύστημα τα τελευταία χρόνια (Βλέπε Ξενογιαννακοπούλου, Παπακώστα κλπ)

tsak-giorgis.blogspot.com