Ανάθεση η συμμετοχή;

Ανάθεση η συμμετοχή;

  • |

Πλησιάζοντας προς τις αυτοδιοικητικές  εκλογές,  η εικόνα κυριαρχεί, εκλογικά κέντρα, κάρτες, διαφημίσεις,  βιογραφικά, ‘’ψηφίστε μας, εμείς θα σας σώσουμε, εσείς καθίστε στον καναπέ, ανοίξτε την τηλεόραση, κατά προτίμηση πρωί- απόγευμα από μια δόση και η τύχη σας θα δουλεύει’’.

Γιώργος Πολύζος

Η κριτική επιτρέπεται κατά την διάρκεια της τετραετίας, αρκεί στην κάλπη να κάνεις το σωστό, να μας αναθέσεις να σε σώσουμε ξανά, εμείς τη δουλειά την ξέρουμε όπως κι εσύ  τη δική σου, ο καθένας στο πόστο του.

Εσείς στον καναπέ κι εμείς στην καρέκλα της εξουσίας.

 Oλα επιτρέπονται, το μόνο που απαγορεύεται είναι να αλλάξουμε ρόλους. Άλλωστε είπαμε, εμείς είμαστε ειδικοί, έχουμε την εμπειρία, δεν θέλουμε πειράματα τόσα χρόνια, τώρα θα τα αλλάξουμε;

Eμείς έχουμε οράματα, έχουμε προγράμματα, ό,τι πρόβλημα έχετε εμείς είμαστε για σένα. Όλες τις λακκούβες τις κλείνουμε, δεν βλέπεις(;) προεκλογικά παντού άσφαλτο και στην αυλή σου τώρα και μην ακούς για ανεργία, εδώ τα καλά δίμηνα, τα καλά πεντάμηνα, έχουμε και οκτάμηνα για τους πιο συνεπείς καναπεδάτους.

Έρχεται η ανάπτυξη και ρεύμα φτηνό, τέρμα οι διακοπές ρεύματος, δεν βλέπεις που γεμίσαμε ανεμογεννήτριες; Δε χρειάζεται πρωτογενής  παραγωγή, έρχονται τα βιορευστά, νέες θέσεις εργασίας,  τέρμα πια το οκτάωρο, δυο και τρεις ώρες είναι αρκετές για να μην κουράζεστε, το σύνθημα μας είναι λίγη δουλειά,  λίγα λεφτά, λίγη ζωή.

Νομίζω ότι δεν χρειάζονται αλλά επιχειρήματα, άλλωστε είπαμε διοίκηση χρειάζεστε, όχι αυτοδιοίκηση, εμείς αποφασίζουμε, εσείς πληρώνετε!