«Καρφί» Καμπαγιάννη για ΝΔ: Το μοναδικό κόμμα που δεν προσήλθε στη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής

«Καρφί» Καμπαγιάννη για ΝΔ: Το μοναδικό κόμμα που δεν προσήλθε στη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής

  • |

Αιχμές για τη στάση που τήρησε η ΝΔ στη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής σε σχέση με τις δηλώσεις στελεχών της, αλλά και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά την καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, άφησε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, Θανάσης Καμπαγιάννης, ο οποίος εκπροσώπησε τους Αιγύπτιους αλιεργάτες στην ιστορική δίκη του ναζιστικού μορφώματος.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο Facebook, o κ. Καμπαγιάννης σημείωσε:

«Η υποκρισία της Νέας Δημοκρατίας και η δίκη της Χρυσής Αυγής

Η Νέα Δημοκρατία υποδύεται εκ των υστέρων τον διώκτη του ναζισμού και του φασισμού, με την άνεση που της δίνει το μαξιλαράκι της καταδικαστικής απόφασης. Όμως, όσοι εργαστήκαμε στη δίκη και γνωρίζουμε από τα μέσα τη διαδικασία, δεν μπορούμε να πειστούμε τόσο εύκολα για την ειλικρίνεια των σχετικών δηλώσεων. Και όχι γιατί είμαστε κακόπιστοι.

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής του Κομμουνιστικού Κόμματος κλήτευσαν, ως μάρτυρες, βουλευτές από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, με προφανή σκοπό να επαναβεβαιώσουν όλα όσα είχαν ειπωθεί στην προδικασία για τον ναζιστικό και εγκληματικό χαρακτήρα του συγκεκριμένου μορφώματος.

Πράγματι, οι μάρτυρες προσήλθαν και κατέθεσαν. Όχι όμως όλοι. Το μοναδικό κόμμα που δεν προσήλθε στη διάρκεια της δίκης ήταν η Νέα Δημοκρατία. Κλητευθείς ήταν ο Βασίλης Κικίλιας, ο νυν Υπουργός Υγείας, ο οποίος ήταν άφαντος και ξεγλίστρησε από την υποχρέωση προσέλευσης στο δικαστήριο.

Για την ιστορία, να πούμε ότι προσήλθαν και κατέθεσαν η Μαρία Κανελλοπούλου, πρώην βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παναγιώτης Ρήγας, βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, ο Σπύρος Λυκούδης, βουλευτής τότε με το Ποτάμι και ο Χρήστος Κατσώτης, βουλευτής του ΚΚΕ.

Ας μαζευτούν λοιπόν κάποιοι, γιατί δεν είμαστε λωτοφάγοι».

.topontiki.gr/