Μαθήματα ρεπορτάζ από τον «Βηματοδότη»

Μαθήματα ρεπορτάζ από τον «Βηματοδότη»

  • |

Διάβαζα, που λέτε, τον «Βηματοδότη», την Κυριακή. Στην τελευταία σελίδα του «Βήματος». Κι έγραφε για τις πληροφορίες που κυκλοφορούσαν ότι «σκοτώνονται» μεταξύ τους οι επιτελείς του Κυριάκου Μητσοτάκη και ειδικότερα ότι προσφάτως υπήρξε επεισόδιο μεταξύ του υφυπουργού Ακη Σκέρτσου και του διευθυντή του Πρωθυπουργικού Γραφείου Γρηγόρη Δημητριάδη. Τι έκανε λοιπόν ο αγαπητός «Βηματοδότης» για να τσεκάρει αν οι πληροφορίες έχουν βάση ή όχι; Εκανε ρεπορτάζ. Πώς; Τους πήρε τηλέφωνο. «Για τούτο απευθυνθήκαμε ξεχωριστά στους δύο στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού και τους ρωτήσαμε αν όντως υπήρξε επεισόδιο μεταξύ τους», έγραψε. Και τι του απάντησαν; Κρατηθείτε: ότι όλα είναι ψέματα. «Αποκυήματα ρηχής φαντασίας» επί λέξει.

Δημήτρης Κανελλόπουλος

Δεν το άφησε έτσι όμως ο «Βηματοδότης», αλλά το προχώρησε περισσότερο ως δαιμόνιος συντάκτης που είναι. Ιδού τι λαβράκι έβγαλε (αντιγράφω): «Επιμείναμε ως δύσπιστοι που είμαστε, αλλά και πάλι μας βεβαίωσαν και οι δύο ότι οι σχέσεις τους είναι εξαιρετικές, συνεργάζονται καθημερινά πάνω σε δεκάδες θέματα, τρέφουν προσωπική εκτίμηση ο ένας για τον άλλον, με σεβασμό του ρόλου του καθενός». Επέμεινε ο «Βηματοδότης» όπως βλέπετε, τους ρώτησε για δεύτερη φορά. Και αυτοί το αρνήθηκαν για δεύτερη φορά.

Τρίτη δεν τους ρώτησε, μια και πείστηκε. Και κυρίως δεν ρώτησε αυτούς που θα μπορούσαν να ξέρουν περισσότερα να του πουν την αλήθεια! Τους ρώτησε κάτι άλλο όμως: Ποια είναι «τα κίνητρα των ψιθυριστών» τέλος πάντων και διακινούν τέτοιες φήμες; Η απάντηση ήταν αποστομωτική: «Στόχος τους είναι ο πρωθυπουργός», υποθέτοντας ότι «αν σπείρουν ζιζάνια, θα διασπάσουν τη δεμένη ομάδα του επιτελικού κράτους. Πλανώνται», σημειώνει ο «Βηματοδότης».

Ετσι γίνεται το ρεπορτάζ. Μάθετε μπαλίτσα.

.efsyn.gr