Στης Γιάννας τη Σάλα(συνέχεια)/του Γιώργου Παληγεώργου

Στης Γιάννας τη Σάλα(συνέχεια)/του Γιώργου Παληγεώργου

  • |

 

Είχε αρχίσει να σκοτεινιάζει κι όλοι περίμεναν τους πολιτικούς αρχηγούς. Πρώτος κατέφτασε ο Γιάνης Βαρουφάκης με κουστωδία Ξηρομεριτών από το γυναικοσόϊ του.

– Καλησπέρα καπετάνισσα, είπε ο ευσταλής Γιάνης απευθυνόμενος προς τη Γιάννα(με 2 ν).

– Καλησπέρα παιδί μου, του απάντησε η Γιάννα και συμπλήρωσε, αυτούς τους τραχείς επαρχιώτες τι μου τους κουβάλησες; Εσύ έχεις γνωριμίες με υψηλά πρόσωπα του προφεσοράτου της Οικουμένης, αυτούς βρήκες να φέρεις; Τέλος πάντων, τι νέα μας φέρνεις;

– Καπετάνισσα έχω να σας καταγγείλω, μετά από ενδελεχή έρευνά μου, ότι ο Μέτερνιχ στις συνεδριάσεις της Ιεράς Συμμαχίας, δεν κρατούσε πρακτικά, απάντησε κορδωμένος ο Γιάνης.

– Εμ, με το δίκιο του ο Λαφαζάνης σε αποκαλεί Μπαρουφάκη, του πέταξε ειρωνικά η Γιάννα( με 2 ν).

Κι ενώ ο Γιάνης προσπαθούσε με διπλωματική ασάφεια να διασκεδάσει την προσβολή που δέχτηκε, μπήκε στη Σάλα φουριόζος ο Βελόπουλος αρματωμένος, ακολουθούμενος απ’ τους Σεβαστούς του Διαφανίου Λαρίσης(εκεί εξελέγη), ωρυόμενος!

– Καπετάνισσα, έχω χειρόγραφη επιστολή απ’ την πρώην αρραβωνιαστικιά του Ομέρ Βρυώνη, την Αϊσέ, που μου περιγράφει τα σχέδια του Ερντογάν για την ΑΟΖ. Θα την καταθέσω στην οργανωτική επιτροπή για την επέτειο των 200 χρόνων σας, για να μη λέτε ότι είμαι συνομωσιολόγος. Πρέπει δε να σας πω ότι η Αϊσέ μετά το χωρισμό της με το ραγιαδοφάγο Πασά Ομέρ, αλλαξοπίστησε και την εντάξαμε στη νεολαία της «Ελληνικής Λύσης».

– Αχ, αγόρι μου δε μου φτάνει που δεν έχω σκοινί να σε δέσω, με κάνεις να σε βλέπω και να νοσταλγώ το Βασίλη Λεβέντη, του είπε με περιφρονητική μεγαλοπρέπεια η Γιάννα.

…συνεχίζεται.