Τα πρωτοπαλίκαρα της Γιάννας(συνέχεια)/ του Γιώργου Παληγεώργου

Τα πρωτοπαλίκαρα της Γιάννας(συνέχεια)/ του Γιώργου Παληγεώργου

  • |

 

 

Πύκνωναν οι διαδικασίες για την κορύφωση της μεγάλης βραδιάς και οι επιτελάρχες ενημέρωσαν τη Γιάννα, ότι είναι η ώρα που σιγά- σιγά θα καταφθάσουν οι πρώην Πρωθυπουργοί.

Πρώτος έφτασε ο Σημίτης ακολουθούμενος από τον τότε καφετζή του τον Πανταγιά. Η Γιάννα τον υποδέχτηκε στην εξώπορτα του Καπιτωλίου της και τον φίλησε με θέρμη σ’ όλες του τις ελιές.

– Κώστα θυμάμαι μία-μία τις μεγάλες μας στιγμές για την προετοιμασία της Ολυμπιάδας του 2004. Πουλήσαμε τόσο χάλυβα, όσο δεν καταφέραμε να πουλήσουμε σε όλη την ιστορία της Χαλυβουργικής! Είστε ο ικανότερος Πρωθυπουργός.

– Γιάννα μου τα χρόνια πέρασαν, εγώ τώρα νοσταλγώ τον καθαρό αέρα της Βίνιανης όταν ακολουθούσα τον πατέρα που, αν και κουμπάρος του πρίγκιπα (του νονού μου του Νίκι), απ’ ότι ξέρω εκάμφθη μετά από πιέσεις του φίλου του Πέτρου, να γίνει υπουργός του Μάρκου στην Κυβέρνηση του βουνού(1η φορά αριστερά). Όμως θέλω να συμφωνήσω μαζί σου, ΕΙΜΑΙ όντως ο καλύτερος Πρωθυπουργός! Μετά από μένα ο Κυριάκος. Του έχω δώσει για φύλακά του το Χρυσοχοΐδη. Γιάννα θέλω να ξέρεις και για σένα εγώ είπα του Κυριάκου να σε βάλει επικεφαλής στην επιτροπή για τα 200 χρόνια απ’ την εθνεγερσία του 1821 γιατί, ακούοντας ότι η ΔΕΗ αναγκάστηκε να σας χαρίσει 700 εκατομμύρια ευρώ από απλήρωτους λογαριασμούς σας, σκέφτηκα πως ίσως δεν σας αρκούνε τα χρήματα που κερδίσατε απ’ την πώληση του χάλυβα για τα έργα της Ολυμπιάδας. Δε θέλω ο φτωχός λαός –άνθρωποι φτωχοί σαν εσένα- να πεινάει και να υποφέρει στην ανεργία και στην ανέχεια.

Πριν προλάβει η Γιάννα να ευχαριστήσει το Σημίτη για τις ελεημοσύνες του, μπούκαρε φουριόζος μέσα ο Κώστας Καραμανλής με το πλέι στέσιον (playstation) παραμάσκαλα, με τους κουμπάρους του συνοδεία και με τη διακριτική παρουσία του Θοδωρή Ρουσόπουλου.

– Είναι απαράδεκτο να μιλάς ακόμα με τον αρχιερέα της διαπλοκής! Διαμαρτύρομαι εντονότατα, είπε απευθυνόμενος στη Γιάννα και κοιτώντας λοξά το Σημίτη.

– Κύριε πρόεδρε προς τι τόσος εκνευρισμός, τον ρώτησε έκπληκτη η Γιάννα.
– Δεν είναι τίποτε το σοβαρό κυρία Αγγελοπούλου, δώστε του καμιά σαρανταριά σουβλάκια και θα ηρεμήσει• έχει μισή ώρα να φάει κι έχει ταραχτεί, της είπε ντροπαλά ο Ρουσόπουλος.

Φωνές ακούστηκαν ξαφνικά στην είσοδο, «λεφτά υπάρχουν, λεφτά υπάρχουν! Αν κόψουμε τα μισά σουβλάκια του Καραμαλή, θα γεμίσουν τα ταμία!». Είχε μπει ο Γιώργος Παπανδρέου με μπαταρισμένο το χέρι, συνοδευόμενος απ’ την Τίνα Μπιρμπίλη και μια φίλη της απ’ το γυμναστήριο.

– Χα, ο Γιώργος ! Γιώργο πάλι την αλυσίδα απ’ το ποδήλατο άλλαζες και χτύπησες, ρώτησε ο Καραμανλής απευθυνόμενος στον νεοεισελθόντα Παπανδρέου, γελώντας σαρκαστικά-χορταστικά.

– Κύριε Καραμαλή, κύριε Καραμαλή, δεν είναι ώρα για αστεία• άμα είσαι μάγκας, πάμε για ορθοπεταλιές, τον αποστόμωσε ο Παπανδρέου.

– Κύριε πρόεδρε σας ευχαριστώ πολύ για την ιδέα σας! Αν μπορείτε να τον πάρετε και να πάτε βόλτα με τα ποδήλατά σας ή να παίξετε τέλος πάντων σαν παιδιά που είστε και να μας αφήσετε να κουβεντιάσουμε εμείς οι μεγαλύτεροι, θα σας είμαι υπόχρεη, είπε η Γιάννα απευθυνόμενη στον Παπανδρέου, δείχνοντάς του τον Καραμανλή.

 

(…συνεχίζεται)

 

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.