Η Γιάννα Κούλαρε! (συνέχεια) / του Γιώργου Παληγεώργου

Η Γιάννα Κούλαρε! (συνέχεια) / του Γιώργου Παληγεώργου

  • |

Ένα τρελό πανηγύρι, που δεν απείχε από καρναβαλοπαρέα της γειτονιάς,  προσέγγιζε το Καπιτώλιο Μέλαθρο της Γιάννας. Ο Κούλης με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο δεξιά του και μια λαϊκή ορχήστρα να ακολουθεί  με ούτι, λαούτο και μπουλγαρί που κρατούσαν και έπαιζαν οι βουλευτές Χανίων της ΝΔ προεξάρχουσας της Ντόρας που έπαιζε το ντέφι της  και τραγουδούσε «Κράτα καλό λογαριασμό μωρό μου…» ως υπαινιγμό για το Σταϊκούρα που συνέχεια κάνει λάθος στην επιστρεπτέα προκαταβολή των επιχειρήσεων της Μαρέβας.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης με τους δημοσιογράφους του Σκάϊ σ’ ένα διακριτό μπουλούκι ακολουθούσε πιο πίσω, ότι δεν αρέσκετε στις ταμπαχανιώτικες κομπανίες, αλλά προτιμά τα Ρουμελιώτικα του Καρπενησιού, όπως το «Γεια σου Βελούχι μου ψηλό». Η Ντόρα του έκανε νεύμα κι ύστερα του φώναξε,

–          Κώστα, έλα παιδί μου πλησίασε, είμαστε οικογένεια, δεν πρέπει να φαινόμαστε σκόρπιοι, εμείς οικογενειακώς κυβερνάμε τη χώρα, ας το απολαύσουμε όλοι μαζί, του είπε με άψογη Γαλλική προφορά!

–          Άσε  με και λίγο να παίξω ρε μάνα με τα παιδιά, με έχεις βάλει από μικρό παιδί να κυβερνάω, πρώτα το Καρπενήσι, μετά την Ανατολική Στερεά, τώρα την Αθήνα. Δεν αντέχω άλλο, θα πάω να παίξω με τα παιδιά, αντέδρασε ο Δήμαρχος!

–          Ζακέτα να πάρεις, του είπε σπλαχνικά η Ντόρα.

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                 Η  καρναβαλοπαρέα του Κούλη πέρασε την αψίδα της αυλόπορτας και κατευθύνθηκε προς την είσοδο του Καπιτώλιου Μελάθρου, όπου η Γιάννα περιχαρής ανέμενε τον πρωθυπουργό και την Νεοδημοκρατική κυβερνητική κουστωδία.

–          Αγόρι μου, Κούλη μου καλώς όρισες, είπε κι αγκάλιασε τον Πρωθυπουργό η Γιάννα!

–          Είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε την επανάσταση του 1821, κυρία Αγγελοπούλου, κι εγώ προσωπικά θα εγγυηθώ την αίσια έκβασή της, είπε με  έπαρση ο Κυριάκος.

–          Σου έχω απόλυτη εμπιστοσύνη· εξ άλλου ο Σημίτης μου είπε ότι είσαι ο καλύτερος Πρωθυπουργός, του είπε με θέρμη η Γιάννα.

–          Όχι, όχι, ο κύριος Σημίτης ήταν ο καλύτερος Πρωθυπουργός! Αν δεν ήταν ο κύριος Σημίτης να βοηθάει τόσο ένθερμα αλλά και πρακτικά, εγώ ούτε αρχηγός της ΝΔ δεν θα είχα  γίνει, ούτε Πρωθυπουργός. Ο Ανδρέας Παπανδρέου όταν αναφερόταν στον κύριο Σημίτη, μιλούσε για κεντροδεξιά σενάρια· βλέπετε από πόσο παλιά και πόσο μεθοδικά δούλεψε για τη δεξιά ο κύριος Σημίτης; Κι ακόμα μας προσφέρει ανεκτίμητες υπηρεσίες! Βέβαια κι ο Αλέξης ο Τσίπρας με βοήθησε όσο μπορούσε να γίνω Πρωθυπουργός, αλλά σαν το Σημίτη δεν υπάρχει άλλος, είπε ο Κούλης δείχνοντας  την ευγνωμοσύνη του!

–          Πράγματι εσύ κι ο  Σημίτης είστε οι καλύτεροι Πρωθυπουργοί, αφού με τοποθετήσατε κι  οι δυο σας επικεφαλής στις κορυφαίες εκδηλώσεις ΣΤΑΘΜΟΥΣ των ημερών σας· μιλώ φυσικά για την Ολυμπιάδα του 2004 και τώρα για τα 200 χρόνια του ’21, είπε με δωρική λιτότητα η Γιάννα.

–          Εμείς κυρία Αγγελοπούλου στην Κρήτη αργήσαμε ν’ απελευθερωθούμε  από τους Τούρκους, αλλά σκεφτήκαμε με τη Μαρέβα κι αγοράσαμε το σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι γιατί μας είπε η Κεραμέως ότι ήτανε πρώϊμος φιλέλληνας. Η Κεραμέως  ξέρει άπταιστα την Ελληνική και Ευρωπαϊκή ιστορία ιδιαίτερα απ’ την αρχή της Αναγέννησης ίσαμε με σήμερα. Μάλιστα μου έφερε δώρο στα γενέθλιά μου το βιβλίο του Μακιαβέλι  «Ο Ηγεμόνας» για να μπορέσω να εξελιχθώ σε αδίστακτο πολιτικό. Μην κοιτάτε που λέει καμιά κοτσάνα και κάνει καμιά χοντράδα στο υπουργείο παιδείας· αυτά τα κάνει επίτηδες για να μπερδέψει τους συνδικαλιστές και τους πολιτικούς μας αντιπάλους, είπε όλο καμάρι ο Κούλης.

–          Τέλος πάντων, όμως βλέπεις  ακόμα η Τουρκία ακόμα μας δημιουργεί και τώρα τεράστια προβλήματα, είπε προβληματισμένη η Γιάννα.

–          Εγώ με την Τουρκία δεν έχω κανένα πρόβλημα, απλώς δεν χωνεύω τον Ερντογάν γιατί είναι κουμπάρος του Καραμανλή. Ο Καραμανλής όταν ήτανε Πρωθυπουργός κυβερνούσε με τους κουμπάρους του κι εμένα δε με έκανε υπουργό ο χοντρός, είπε με άχτι ο Κούλης.

–          Κανένα ευχάριστο νέο για τη χώρα και τον Ελληνικό λαό δε θα πεις Κούλη, ρώτησε με ειλικρινές ενδιαφέρον η Γιάννα.

–          Εμείς ακολουθούμε πολιτική ταξική, απάντησε  και με στόμφο ο Κούλης.

–          Πολιτική Μεταξική μάλλον   θέλετε να πείτε Πρόεδρε, πετάχτηκε ο Μπουμπούκος ο Άδωνις, που είχε παρεισφρήσει δίπλα στον Κούλη για να τον παίρνουν οι κάμερες.

–          Πολιτική ΤΑ-ΞΙ-ΚΗ, επανέλαβε συλλαβιστά και πιο έντονα ο Κούλης, κοιτώντας θυμωμένα τον υπουργό του και αντιπρόεδρο της ΝΔ.

–          Μα τι αρλούμπες μου λες Κούλη μου, ρώτησε έκπληκτη η Γιάννα.

–          Κι όμως αυτά μας τα έμαθε ο παλιός κομουνιστής Χρύσανθος Λαζαρίδης, όταν επί Πρωθυπουργίας Σαμαρά καθοδηγούσε το υπουργικό συμβούλιο. Μάλιστα πολλές φορές το Σαμαρά τον μάλωνε μπροστά μας, ότι του είχε πάρει τον αέρα από τότε που τον είχε επιρροή του στη Β’ Πανελλαδική-ΕΚΟΝ Ρήγας  Φεραίος.

–          Εσύ Κούλη μου τι εννοείς  όταν λέτε ταξική πολιτική, ρώτησε με πραγματική περιέργεια η Γιάννα.

–          Στην αρχή νόμισα ότι ταξική πολιτική είναι να κυκλοφορούν οι πολιτικοί με ταξί, αλλά ο Χρύσανθος Λαζαρίδης  με βοήθησε να καταλάβω, ότι ταξική πολιτική είναι να βοηθάμε του πλούσιος γιατί οι φτωχοί είναι επικίνδυνοι για την καλή κοινωνία.

–          Έχεις κάνει προόδους αγόρι μου, του είπε Γιάννα δείχνοντάς πως είναι η ώρα να περάσουν στη μεγάλη Σάλα.

Απ’ το βάθος της αυλής μια γνωστή φωνή ακούστηκε να τραγουδάει προβοκατόρικα « … άλλο ο αυγουλομάτης κι άλλο ο ανοιχτομάτης…». Ήταν ο παλιός δεξιοαριστερός και νυν μεζεολόγος και τρικυμίας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζουράρις. 

(…συνεχίζεται)

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.