Η Γιάννα εν μέσω ιερειών(συνέχεια)/ Του Γιώργου Παληγεώργου

Η Γιάννα εν μέσω ιερειών(συνέχεια)/ Του Γιώργου Παληγεώργου

  • |

 

 

Είχε φτάσει η στιγμή που η Γιάννα θα αποκάλυπτε το οριστικό επίσημο τελετουργικό όπου θα μπορούσαν να συνυπάρχουν αρμονικά οι θεσμικές εξουσίες με τα τζάκια,  δεδομένου του αθάνατου νεποτισμού.

Η Γιάννα ξαναπλησίασε στο κεντρικό μικρόφωνο, λέγοντας,

«Γνωρίζουμε όλοι πως οι δέκα  στροφές της φουστανέλας είναι όσες και οι οικογένειες που νέμονται την Ελλάδα και οι πτυχές της (οι  σαράντα πιέτες της αλλιώς) είναι όσες και οι εκδοχές της πολιτικοοικονομικής διαπλοκής. Είμαστε λοιπόν συνεπείς στο ραντεβού μας με την ιστορία, όπως πολύ σοφά είχε πει και ο Ανδρέας –και όχι στο ραντεβού μας με την υστερία, όπως έλεγαν κάποτε οι εχθροί του σοσιαλισμού!»

–          Κώστα εσένα εννοεί; Ρώτησε το Σημίτη η Δάφνη;

 

–          Όχι ρε Δάφνη, επιθεώρηση της ελεύθερης σκηνής ήτανε το «Ραντεβού με την ιστερία», που περιέπαιζε τον Ανδρέα

 

Η Γιάννα συνέχισε ενθουσιώδης,

«Για την κεντρική πανηγυρική ομιλία της 200ης επετείου της εθνεγερσίας σύμφωνα με πρόταση της Κατρίν θα επιλέξουμε μια γυναίκα, ανάμεσα στις ιέρειες της δημοσιογραφίας, σύμφωνα με τις προτάσεις των εθνικών εργολάβων, των ιδιοκτητών της ενέργειας, των τραπεζών, των τηλεοπτικών καναλιών και των μεγάλων ΠΑΕ και ασφαλώς των Εφοπλιστών.

Ελπίζουμε, για να μην πω πως είμαι βέβαιοι ότι θα επικρατήσει πνεύμα και κλίμα ομοψυχίας, εθνικής συγκίνησης και κατάθεση ψυχής, καθώς έχουμε την ευκαιρία ότι όλοι εμείς, πλην μηδαμινών ίσως εξαιρέσεων, να πανηγυρίσουμε ότι καταφέραμε να πάμε τη χώρα και τον Ελληνικό λαό 200 χρόνια πίσω! ΝΑΙ, ΝΑΙ  ΔΙΑ-ΚΟ-ΣΙΑ  ΧΡΟ-ΝΑΙ ΠΙ-ΣΩ!»

Στο σημείο αυτό το Μέλαθρο της Γιάννας σείστηκε απ’ το χειροκρότημα του θεσμικού και παραθεσμικού κόσμου!

« Θα παρακαλούσα λοιπόν οι εκπρόσωποι της σύγχρονης Φιλικής Εταιρείας όπως έχουμε ονομάσει τη διαπλοκή να καταθέσουν  στη γραμματεία της επιτροπής  για τα 200 χρόνια οπισθοδρόμησης  της χώρας μας, τις  προτάσεις τους  για ποια ιέρεια-δημοσιογράφο προτιμούν ως πρωθιέρεια – ομιλήτρια κατά την κορύφωση της γιορτής.  Είμαι βέβαιη ότι οι προτάσεις θα καλύπτουν όλη την πολιτικοϊδεολογική γεωγραφία της Ελλάδας, όπως αρμόζει στα τζάκια.»

Άμεσα οι εκπρόσωποι της σύγχρονης Φιλικής Εταιρείας κατέθεσαν φακέλους με τα στοιχεία των γυναικών δημοσιογράφων που επιθυμούν για την κεντρική ομιλία των 200 χρόνων οπισθοδρόμησης κτλ, κτλ.

Η Γιάννα άνοιξε τους φακέλους με τις υποψήφιες πρωθιέρειες, μπροστά στην επιτροπή για τα 200 χρόνια της οπισθοδρόμισης, που απαρτίζεται δικαιωματικά από τους τρεις τελευταίους πρωθυπουργούς, τον τρελαντώνη Σαμαρά, τον Αλ6 Τσίπρα και τον τρέχοντα Κούλη Μητσοτάκη, και είπε με πανηγυρικό στιλ,

–          Ήρθε η στιγμή να μάθετε τα ονόματα των  ιερειών-δημοσιογράφων  απ’ τις  οποίες θα προκύψει η πρωθιέρεια για να εκφωνήσει τον πανηγυρικό για τα 200 χρόνια οπισθοδρόμησης της Ελλάδας μας!

Η τριανδρία των τριών πρωθυπουργών διαπληκτίζονταν με ψιθύρους,

 

–          Αν είχα σκίσει τα μνημόνια θα είχαμε καθυστερήσει, είπε ο Άλ6

 

–          Αν είχα καταργήσει το πρώτο μνημόνιο μόλις ανέλαβα, θα είχαμε μεγαλύτερη καθυστέρηση, είπε ο τρελαντώνης

 

–          Σκάστε ρε σαχλαμάρες, δε βλέπεται πως επιτάχυνα εγώ, αλλιώς δε θα είχαμε καλύψει ούτε 180 χρόνια οπισθοδρόμησης απ’ τα 200 που σήμερα γιορτάζουμε, είπε ο Κούλης.

 

Ο Σημίτης, που κρυφάκουγε, κοίταξε τον Κούλη και σηκώνοντας τον αντίχειρά του, του έκανε like!

 

Η Γιάννα άρχισε την ανάγνωση των ονομάτων των ιερειών-δημοσιογράφων εκφωνητριών,

 

–          Πρώτο όνομα είναι αυτό της Πρυτάνεως της δημοσιογραφίας –καθηγήτριας  Άννας Παναγιωταρέα, που οι επαρχιώτες φοιτητές τη λένε και μπάλιο, ότι θυμίζει άλογο με άσπρο σημάδι στο κεφάλι του, ένδειξη ευφυΐας,  είπε με χαμόγελο η Γιάννα

 

–          Αυτή είναι μπαμπόγρια, είπε αυθόρμητα με εφοπλιστική ειλικρίνεια ο Λάτσης

 

–          Ναι αλλά είναι κρυφοΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ψιθύρισε ο Μαρινάκης  

 

–          Δεύτερο όνομα είναι αυτό της σικάτης  πρέσβυρας των μνημονίων Όλγας Τρέμη, είπε με στόμφο η Γιάννα

 

–          Αυτή,  από χρόνια σιτεμένη,  πήγε παντρεύτηκε με μικρό παιδί, είπε όλο κακία Μαριάνα Βαρδινογιάννη,

 

–          Τρίτο όνομα είναι αυτό της μπριόζας Ελένης Ακρίτα, είπε  η Γιάννα

 

–          Της μπριζόλας είπε; Ρώτησε τον Άρη Σπηλιωτόπουλο ο Κώστας Καραμανλής

 

–          Τέταρτο όνομα είναι της ντίβας Αναστασίας Κοσιώνη, που είναι γνωστή ως ΣΙΑ, είπε κλείνοντας το μάτι στο Μητσοτακέϊκο η Γιάννα!

 

–          Είναι γνωστή η σχέση της οικογένειας μου με τις ΗΠΑ, σχολίασε η Ντόρα, καμαρώνοντας, για το ΣΙΑ!

 

–          Πέμπτο όνομα είναι η γλυκύτατη Μάρα Ζαχαρέα, που κι αυτή σαν κι εμένα ξελογιάστηκε με έναν Θοδωρή, είπε με νόημα η Γιάννα.

 

Ο Ρουσόπουλος σηκώθηκε και φώναξε, εγώ είμαι ο Θοδωρής, ο γιος του ταχυδρόμου.

 

–          Κυρίες και κύριοι εντός ολίγου θα σας ανακοινώσουμε την επιλογή της επιτροπής για τη θέση της Κεντρικής Ομιλήτριας για τα 200 χρόνια οπισθοδρόμησης της χώρας, είπε η Γιάννα με ήρεμη φωνή.

 Οι καλεσμένοι χαλαροί άρχισαν να ψάχνουν στο google για τα βιογραφικά των πέντε παρουσιαστριών δημοσιογράφων, κυρίως για να διαπιστώσουν τα πνευματικά τους ενδιαφέροντα και τις επιτυχίες τους, όπως το πόσες φορές παντρεύτηκε η κάθε μια τους.

(…συνεχίζεται)