Κρύος καιρός και ζεστά νέα! / του Γιώργου Παληγεώργου

Κρύος καιρός και ζεστά νέα! / του Γιώργου Παληγεώργου

  • |

Διαβάζω πως η μεγάλη Προοδευτική Συμμαχία(ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ) θα συντελεστεί στις επαναληπτικές εθνικές εκλογές(με ενισχυμένη αναλογική), όποτε αυτές προκύψουν στο προσεχές εαρινό μέλλον. Δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ σκέφτονται να κατέλθουν με ενιαίο ψηφοδέλτιο, ως αγκαλιά του κεντρώου, άντε κεντροαριστερού, στερεώματος, για να είναι πρώτο κόμμα και να εισπράξουν το σχετικό μπόνους των επιπλέον βουλευτών κι έτσι να κυβερνήσουν.

«Ζήτω η κυβερνώσα αριστερά», πιθανολογείται  πως θα φωνάξει ο Σκανδαλίδης ερχόμενος απ’ τα Δολιανά.

Γράφει  ο Γιώργος Παληγεώργος  

Ανησυχούν οι φυγόκεντροι πλην δορυφόροι της ΝΔ και κυρίως το ακροδεξιό κοινοβουλευτικό μόρφωμα «Ελληνική Λύση», μήπως ρουφηχτούν απ’ την πολωτική  ανάγκη του μεγάλου δεξιού στερεώματος.  Εν μεταξύ  ένα κομμάτι του ΠΑΣΟΚ, ονειρεύεται ως συνιστώσα της ΝΔ στα προσεχή ψηφοδέλτια, για να φαίνεται η δεξιά αγκάλη ως ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ.

Ο Γ. Παπανδρέου είχε πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο Τσίπρας  τα έχουν κάνει πλακάκια με τους Καραμανλικούς κι ο Αντώναρος κατηγορεί το Μητσοτάκη ότι προστατεύει τους διεφθαρμένους της ΝΔ. Ο Κύρτσος από κοντά…

Το μεγάλο κι αγωνιώδες ερώτημα του εκλογικού σώματος είναι για τις επιλογές του Βασίλη Λεβέντη αλλά και τους  προσανατολισμούς μεγάλων ανένταχτων πολιτικών προσωπικοτήτων, όπως επί  παραδείγματι   της κας Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου.

Ενώ η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ λέει ότι οι διεφθαρμένοι έφυγαν απ’ το κόμμα τους, ο «μαρξιστής» Σ. Τζουμάκας λέει ότι το ΠΑΣΟΚ εδώ και χρόνια είναι διεφθαρμένο και μιμούμενος το Γιάννη Κυριακόπουλο(ΚΥΡ),  δίνει το παράγγελμα για τη νέα πορεία,  ΕΜΠΡΟΣ ΜΑΡΞ.

Ο Βαρύς χειμώνας ξεκινά με την ελπίδα πως οι χιονοπτώσεις θα δώσουν λευκό το ΚΕΝΤΡΙΚΟ πολιτικό σύστημα στον ευτυχισμένο Έλληνα ψηφοφόρο, που πλέον δεν έχει και πολύ άγχος, γιατί ξέρει πως ότι και να ψηφίσει, θα εφαρμοστεί δεξιά πολιτική. Βέβαια μια μικρή αγωνία υπάρχει. Άραγε τη νέα δεξιά πολιτική θα την υλοποιήσει η ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ ή η ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ;   Αλλά πάλι ηρεμεί· «αρκεί να μη μείνει ακυβέρνητος ο τόπος», λέει μέσα του.

Ο ταχυδρόμος φέρνει μια κάρτα απ’ τις Βρυξέλλες. Η Εύα σας εύχεται καλές γιορτές!

 

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος