ΙΖΝΟΓΚΟΥΝΤ (is no good) “Θέλω να γίνω χαλίφης στη θέση του χαλίφη!”/ του Γιώργου Παληγεώργου!

ΙΖΝΟΓΚΟΥΝΤ (is no good) “Θέλω να γίνω χαλίφης στη θέση του χαλίφη!”/ του Γιώργου Παληγεώργου!

  • |

O Iζνογκούντ που βγαίνει απ’ το is no good που στα Ελληνικά σημαίνει άχρηστος, ήταν κατά το Γάλλο σεναριογράφο Ρενέ Γκοσινί και τον επίσης Γάλλο σχεδιαστή κόμικς Ζαν Ταμπαρί ο μέγας βεζύρης στο χαλιφάτο της Βαγδάτης κι είχε  ως μοναδικό στόχο στη ζωή του να εκθρονίσει τον Χαρούν Ελ Πουσάχ  που ήταν ο Χαλίφης. Ο Ιζνογκούντ επαναλαμβάνει συνεχώς τη φράση “Θέλω να γίνω χαλίφης στη θέση του χαλίφη!”  Κλπ,  κλπ….

 

                         Γράφει ο Γιώργος Παληγεώργος  *

Και να θέλουμε δε μπορούμε να τον ξεχάσουμε, αφού οι κυβερνομανείς που θέλουν να σώσουν εξάπαντος τη χώρα μας θυμίζουν τον Ισνογκούντ και την περίφημη επαναλαμβανόμενη φράση του “Θέλω να γίνω χαλίφης στη θέση του χαλίφη!”

Τώρα ποιος είναι εν προκειμένω και εις τα καθ’ υμάς ο Ιζνογκούντ; Τώρα ακριβώς  είναι ο Τσίπρας, όπως ήταν το 2019 ο Μητσοτάκης.  Ο έρμος ο Ανδρουλάκης εκλιπαρεί να γίνει  κι αυτός κάτι, έστω αυλάρχης του βεζύρη.

Να ‘ρθει ο Τσίπρας για να σωθούμε απ’ το Μητσοτάκη! Να μείνει ο Μητσοτάκης για να σωθούμε απ’ τον Τσίπρα, ακούς ένθεν κακείθεν κι απορείς, αφού θέλουν κι οι δυο τόσο φλογερά  το χαλιφάτο, γιατί δε συνεργάζονται από τώρα, προεκλογικά, να μην χάνουν χρόνο και να χαλιφατίζονται με το μήνα; Ένα μήνα ο ένας, ένα μήνα ο άλλος. Να πάρουν στο Μαξιμοχαλιφόσπιτο  και το βεζυρόπαιδο της αυλής τους κι οι εκλογές να γίνονται κάθε 50 χρόνια, αφού κατά βάθος συμφωνούν κι οι τρεις τους πως πάνε καλά όλα τα πράματα.

Βέβαια οι Έλληνες  πολίτες  ενώ περνάνε υπέροχα και τώρα όπως και πριν και πιο πριν, δεν το καταλαβαίνουν! Στο παζάρι των δεύτερων ευκαιριών μπερδεύουν το χαλίφη με το βεζύρη και τους ανακυκλώνουν· συμπαθούν και το βεζυρόπουλο!

Αυτές οι εκλογές θα γίνουν με την απλή υποκριτική! Οι επόμενες με την ενισχυμένη!

 

Ο Γιώργος Παληγεώργος είναι υπ. βουλευτής με το ΜΕΡΑ 25 – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας

 

 

 

 

 

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος