Εντατικά μαθήματα στον Μαρξ έχει ξεκινήσει ο Ευάγγελος Αντώναρος

Εντατικά μαθήματα στον Μαρξ έχει ξεκινήσει ο Ευάγγελος Αντώναρος

  • |

Ταχύρρυθμα μαθήματα στη μαρξιστική φιλοσοφία και τον ιστορικό υλισμό έχει ξεκινήσει ο πρώην εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος, ήδη προτού ανακοινωθεί η ένταξή του στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ για τις προσεχείς εθνικές εκλογές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Αντώναρος ξεκίνησε από το «Κομμουνιστικό Μανιφέστο» των Μαρξ και Ένγκελς, που του ξύπνησε έντονες αναμνήσεις από την περίοδο της κυριαρχίας του Θόδωρου Ρουσόπουλου στο Μέγαρο Μαξίμου. Αν και το ξεπέταξε μέσα σε ένα σαββατοκύριακο, στη συνέχεια ζήτησε βοήθεια και καθοδήγηση από τους νέους του συντρόφους μιας και παρουσίαζε δυσκολία στην κατανόηση.

Το έργο της διδασκαλίας ανέλαβε ο τέως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Δραγασάκης, ο οποίος πρότεινε στον κ. Αντώναρο να διαβάσει την «18η Μπρυμαίρ του Λουδοβίκου Βοναπάρτη», στην οποία έπειτα θα τον εξέταζε. Πράγματι ο 72χρονος πρώην δημοσιογράφος και βουλευτής διάβασε την «18η Μπρυμαίρ» αλλά τη μέρα της εξέτασης δεν εμφανίστηκε, διευκρινίζοντας αργότερα πως είχε κανονίσει για ψαράκι στην Πάχη Μεγάρων με παλιούς συμμαθητές και το ξέχασε.

Όπως είναι φυσικό, το γεγονός προκάλεσε δυσαρέσκεια στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με την αριστερή πτέρυγα του κόμματος να τονίζει πως όποιος δεν ξέρει να πει «νεράκι» την «Μπρυμαίρ» δεν έχει θέση στα ψηφοδέλτια της Κουμουνδούρου. Το ζήτημα λύθηκε τελικά με «πυροσβεστική» παρέμβαση του Γ. Δραγασάκη, που δεσμεύθηκε προσωπικά για την μύηση του Ευ. Αντώναρου στον Μαρξ και ανακοίνωσε πως ξεκινούν άμεσα να μελετούν μαζί το «Κεφάλαιο» (και τους τρεις τόμους).

Έκτοτε, οι δυο τους παραμένουν κλεισμένοι σε αίθουσα του Παντείου και βγαίνουν μόνο για καφέ, τσιγάρα και εφημερίδες, ωστόσο δηλώνουν αισιόδοξοι πως μέχρι την Κυριακή των εκλογών στις 21 Μαΐου, ο κ. Αντώναρος θα έχει γίνει μαρξιστής α’ κλάσης.

Το «Κουλούρι» επικοινώνησε τηλεφωνικά με το δίδυμο Αντώναρου – Δραγασάκη για μια δήλωση, όμως ο πρώτος επαναλάμβανε συνεχώς «Μαρξ, Μαρξ, Μαρξ» και ο δεύτερος ακουγόταν από μέσα να λέει «’Ενγκελς, Ένγκελς, Ένγκελς», οπότε και τους κλείσαμε το τηλέφωνο.

.tokoulouri.com

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος