Δεν φέρνει χρήμα…

Δεν φέρνει χρήμα…

  • |

Πριν από λίγες μέρες ο ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας, Ανδρέας Κοσματόπουλος, έστειλε επιστολή στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών με αφορμή τον σοκαριστικό τραυματισμό του Μούσα Ουαγκέ στο ντέρμπι Αρη-ΠΑΟΚ. Παραθέτοντας στοιχεία από έρευνες για σοβαρούς τραυματισμούς σε παγκόσμιο επίπεδο, ήθελε να προκαλέσει σκέψεις για ενέργειες πρόληψης (π.χ. νέα υλικά με τα οποία μπορούν να κατασκευαστούν τα δοκάρια), που θα μειώσουν σε μεγάλο βαθμό τις πιθανότητες να υπάρξουν στο μέλλον περιπτώσεις σαν του άτυχου νεαρού Σενεγαλέζου.

Κώστας Πετρωτός

Παρόμοιους προβληματισμούς έχουν και άλλοι άνθρωποι, όπως ένα μέλος ομάδας παροχής πρώτων βοηθειών που πρόσφατα κάλεσε τον γράφοντα και του έθιξε το ζήτημα των φορείων που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά των τραυματιών ποδοσφαιριστών στα γήπεδα. «Θα πρέπει να επιλέγονται φορεία με σκληρή επιφάνεια, έτσι ώστε να αποφεύγεται ο κίνδυνος να πάθει επιπλέον ζημιά ο τραυματίας την ώρα που μεταφέρεται εκτός αγωνιστικού χώρου, και φυσικά οι άνθρωποι που τα χειρίζονται να είναι εκπαιδευμένοι», έλεγε στη συνομιλία μας, εκφράζοντας παράλληλα το παράπονο ότι επικοινώνησε με τα γραφεία της Super League 1, αλλά δεν εισέπραξε ιδιαίτερη ευαισθησία για το θέμα.

Δυστυχώς, την εύλογη ανησυχία που βγάζουν ορισμένοι άνθρωποι δεν τη συναντάμε στους παράγοντες των ΠΑΕ. Ο πολύ βαρύς τραυματισμός του Ουαγκέ θα έπρεπε να είναι σοβαρός λόγος για να ανοίξει η συζήτηση για το θέμα της προστασίας της υγείας των αθλητών και τα επιπλέον μέτρα που θα μπορούσαν από κοινού να αποφασιστούν για να εφαρμοστούν, δυστυχώς όμως τέτοια ζητήματα δεν έχουν απήχηση στα γραφεία της Λίγκας. Από τη στιγμή που δεν σχετίζονται με χρήμα και διαιτησία, δεν συγκινούν. Η πρόληψη είναι άγνωστη λέξη στην ποδοσφαιρική Ελλάδα. Προτιμάμε τις δακρύβρεχτες ανακοινώσεις μόλις συμβεί το κακό.

.efsyn.gr/